Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Electronica S 631 T

elctropan

Postări Recomandate

Acum 4 ore, icar a spus:

Modelistii, pentru lipitul stirenului folosesc asta:

http://www.machete.ro/p-tamiya-87182-extra-thin-cement-quick-setting-40ml

Lipeste bine si rapid.

Am si eu radio de acest tip, din pacate atita a fost surufit in oalele de ferita (de altii, nu de mine!), incit nimic nu mai e aliniat. Din pacate nici nu mai am cul sa-l aranjez.

@icar , Pai daca doriti si aveti incredere in mine , va pot ajuta in sensul ca imi trimiteti aparatul , il rezolv cat pot eu de bine (oricum cu calificativul ,,Bine'' , nu bag mana in foc pentru ,,Foarte bine'' ). E pacat sa detineti un exemplar suferind. Va costa doar transportul care nu poate fi mai mare de 12 Lei dus-intors.Ar fi o satisfactie de parte amandurora sa mai salvam inca unul. 

Link spre comentariu
La 07.01.2019 la 19:09, Petrăchescu a spus:

Domnule, ar trebui clarificată puțin problema. Zefir a venit după S631 și avea alt indicativ de fabricație. Dacă îmi aduc bine aminte, avea 7 tranzistori, nu 6. Iar bătrânul S631 (am reparat și deținut puțin unul) era cam cu multe piese japoneze, cred că toți electroliticii, probabil și variabilul, iar comutatorul venea pe față.

@Petrăchescu ,Pana la urma nu mi-ati mai comunicat daca v-ati lamurit in ce priveste confuzia S 631 vs ZEFIR .E un subiect destul de amplu de discutat si evolutia  a fost interesanta de la inceputurile productiei primelor radioreceptoare de buzunar marca ,,Electronica'' pana la ultima verisiune ansamblata  la intreprinderea ,,TEHNOTON'' .Cu drag pot sa va dau explicatii, atata cat ma pricep in ceea ce priveste seria S 631T , TN si TN2. 

Link spre comentariu

Dupa parerea mea ar fi trebuit ca ,,ZEFIR '' sa fie de fapt TN3 , existand si o versiune intermediara de TN care era destul de ,,tranzitionist '' Modelul respectiv a fost destinat mai mult exportului insa au existat si la piata interna. Avea difuzor Romanesc si CV cu trimeri incorporati . Detin doua exemplare asa . Are cateva ,,imbunatatiri '' si in zona RAA insa personal nu imi place ca si performante . Face oricum parte din istoria  lor . 

ArMenxC.jpg

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

Păi ce pot să zic, eu care le cam știu pe amândouă. Care confuzie ?

S-631 era cu 6 tranzistori și finalul cu trafuri, comutator pe față. Inițial piese japoneze.

Cei care au avut S631, habar n-au avut ce nume avea aparatul.

După care a încetat producția și s-a trecut la Zefir. Scria și pe el. Avea comutator pe spate.

Schema cu 7 tranzistori, finali complementari, marfă românească.

N-am reținut și că se numea tot S631... E clar că cam merita să i se dea alt cod

Link spre comentariu
La 07.01.2019 la 19:09, Petrăchescu a spus:

@Petrăchescu S-au produs si simultan incepand cu sfarsitul lui 1968 pana in  1969 cand a incetat complet productia de TN . S-a continuat pana in 1973 inclusiv , in ultimul an fiind ansamblate la IASI la TEHNOTON cu TN2 ,,ZEFIR'' iar o mica parte au bveneficiat si de huse de piele cu inscriptia ,,TEHNOTON,,  . Eeeee ,as vrea eu o husa de aia ... Schema de  ZEFIR era total Romaneasca cu tranzistori complementari in finalm AAF (EFT 323 si 373 ) lipseau deja transformatorii defazori si fazori pt ca nu mai era cazul, destul de performanta , insa era dezavantajata de lipsa trimerilor reglabili (avea deja din aia bobinati) si de difuzorul destul de slabut ca SPL . In rest ... tot istoria lor este. 

Asa arata ultima serie S631TN2 ZEFIR

Hsrotnd.jpg

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

PS . Daca r trebui sa ne ghidam dupa anul de fabricatie a condensatorilor, se vede clar in ultima poza, '75 si garantez cu viata mea ca nu a fost schimbat vre-o data , nici eu nu stiu ce sa mai cred . Cert e ca nu mai avea nici o treaba cu uzinele ,,Electronica'' in acei ani si a fost ansamblat la IASI chiar si prin 1976 . Greu de deslusit intrucat nu  putem gasi ceva clar in documente oficiale. 

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Gigelizatoru' a spus:

Si cand imi amintesc ca acum 3-4 luni am aruncat o cutie intreaga cu tot felul de radiouri comuniste diverse, de la albatros, neptun, electronica in invelis de piele pana la cele rusesti gen vef...Daca citeam mai devreme le faceam cadou, nici macar nu m-am sinchisit a le poza (nu am la suflet aceste relicve ale istoriei comuniste) si astfel au sfarsit in tomberonul galben (plastic;/metal)

Parca imi vine sa ma sinucid.  Nici nu vreau sa imi imaginez ce comori au ajuns la gunoi. 

Link spre comentariu

Au fost și ele odată ,,bunătățuri,,...dar acum mai sunt doar piese de muzeu. Mai au valoare doar pentru cei ce și le doresc în colecții și pentru cei ce pot să mai scoată un ban de pe urma celor ce le caută.

Link spre comentariu

Da, pentru ,,unii'' /insa pentru un nostagic, restaurator,fraier,etc, cum sunt eu , inca le consider ,,bunataturi'' . 

App , de vandut ... inca nu am vandut ceva vreo- data . Doar colectionez si daca e cazul pot demonstra ca am cateva sute de aparate .

Link spre comentariu

Am mai gasit 6 disponibile. Poate sunt bune. Pe capacimetru imi indica la max intre 230...250pf, iar la minim intre 6...15pf. Nu sunt identice sectiunile.Nu stiu daca asa e modelul sau asa a devenit pe parcurs.Daca sunt de folos, le pot trimite, numai ca daca nu e graba, as mai zabovi putin, ca e mai greu de ajuns la posta.

IMG_20190114_101724.jpg

Link spre comentariu

Pfff ! Is foarte buni si astia , am un PESCARUS care abia asteapta un transplant de CV .Da, nu e chiar graba , poate reusesc si eu sa va trimit coletul . Chiar am mai uitat, cand mi-am amintit aveam alte treburi si tot asa. Chiar acuma plec sa caut o cutie .

Link spre comentariu

Intre timp ultimul S 631T a fost finalizat cu mentiunea ca difuzorul are un bazait straniu la volum mai maricel si nu am putut alinia corect RF sub nici o forma din cauza condensatorului variabil cred  . Va ramane in asteptare pana la gasirea unor ,,organe'' originale .Bine ca functioneaza totusi .

PrNSQ1G.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări