Vizitator masulik17 Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Va salut.am o statie tti 550 si o antena mica de 30 de cm pe masina.mai am o antena sirio 5000 turbo care initial a avut baza magnetica,in urma unui incident magnetul a cedat.in urma cu cateva zile am facut-o cu prindere fixa pe barile de portbagaj ale masinii.tin sa mentionez ca am schimbat spicul de 180cm cu unul de 140cm.problema este urmatoarea:de auzit aud bine si a mai disparut din fasait fata de antena mica de 30 de cm dar nu sunt auzit cand emit.cu cea mica sunt auzit.care ar putea fi problema? Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Pai dupa modificarile astea cu montura fixa si schimbat spicul, ai mai verificat SWR ul antenei ? Probabil ca nu. Mergi la cineva sa iti verifice SWR ul entenei. Link spre comentariu
amudsen Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Bobina nu mai e acordata, vezi swr asa cum a spus Rx-Tx. Link spre comentariu
Vizitator masulik17 Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Se poate sa isi revina daca o calibrez?mentionez ca si cu ea in masina aud ce se emite. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 (editat) Antenele vin ceva mai lungi decât e nevoie și se ajustează la lungimea necesară o dată cu măsurarea și calibrarea pe SWR-metru. Dar dacă ai schimbat tija cu alta mai scurtă decât trebuie, nu poți decât s-o ,,lungești,, la loc până la lungimea corectă. E normal să recepționezi și așa, dar nu vei putea și emite eficient, undele staționare vor scădea drastic eficiența antenei.Poți recepționa cu orice bucată de sârmă, dar nu și emite Antenele ,,scurte,, care sunt de fapt compensate cu bobine serie nu sunt totuși la fel de eficiente ca o antenă lungă. Editat Iulie 7, 2014 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum