Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme emisie antena sirio

Vizitator masulik17

Postări Recomandate

Vizitator masulik17

Va salut.am o statie tti 550 si o antena mica de 30 de cm pe masina.mai am o antena sirio 5000 turbo care initial a avut baza magnetica,in urma unui incident magnetul a cedat.in urma cu cateva zile am facut-o cu prindere fixa pe barile de portbagaj ale masinii.tin sa mentionez ca am schimbat spicul de 180cm cu unul de 140cm.problema este urmatoarea:de auzit aud bine si a mai disparut din fasait fata de antena mica de 30 de cm dar nu sunt auzit cand emit.cu cea mica sunt auzit.care ar putea fi problema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rx-Tx

1

• validae

1

• amudsen

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai dupa modificarile astea cu montura fixa si schimbat spicul, ai mai verificat SWR ul antenei ? Probabil ca nu. Mergi la cineva sa iti verifice SWR ul entenei.

Link spre comentariu

Antenele vin ceva mai lungi decât e nevoie și se ajustează la lungimea necesară o dată cu măsurarea și calibrarea pe SWR-metru. Dar  dacă ai schimbat tija cu alta mai scurtă decât trebuie, nu poți decât s-o ,,lungești,, la loc până la lungimea corectă. E normal să recepționezi și așa, dar nu vei putea și emite eficient, undele staționare vor scădea drastic eficiența antenei.Poți recepționa cu orice bucată de sârmă, dar nu și emite  :rade:

Antenele ,,scurte,, care sunt de fapt compensate cu bobine serie nu sunt totuși la fel de eficiente ca o antenă lungă.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări