florin mulies Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 (editat) Va salut domnilor! Am in cap o idee pe care as vrea s-o pun in aplicare, caci se aproprie toamna si vine culesul viilor si stoarcerea strugurilor. Am vecini care au masini home made cu care se plimba toata localitatea si pe langa 10 20l de must, mai iau si 50 100lei.. in functie de cantitatea produsa... As vrea sa economisesc si banii si mustul si sa-mi construiesc o masina de stors strugurii. Ca idee stiu ce am nevoie, un motor electric, insa nu stiu cati kw sa aiba, un condesator care nu stiu cati uF sa aiba.. multa tabla, corniere si site plus cateva greutati. Daca cineva dintre dvs are asa ceva acasa si vrea sa ma ajute sa-mi construiesc asa ceva si eventual sa-mi spuna si costuruile, promit ca 10l din licoarea produsa de masina i-o voi trimite Va multumesc! Editat Iulie 7, 2014 de florin mulies Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Poti folosi motorul si volanta de la o masina de spalat dezafectata, e suficient ca putere si ca viteza.. eventual daca ai posibilitatea, adaptezi o fulie mai mica pe axul motorului pt a mari raportul de demultiplicare si implicit forta in cazul in care moara e supra incarcata. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Nu motorul este problema, motoare gasesti peste tot.Cum vrei sa o construiesti? Adica, pe ce principiu?Presa clasica, cu sneck, centrifugala? Link spre comentariu
florin mulies Postat Iulie 8, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2014 (editat) cu snec vreau. mi se pare cel mai usor de facut, si mai toti de aici au asa facut. ceva de ideea ca-n poza de mai jos Editat Iulie 8, 2014 de florin mulies Link spre comentariu
Vizitator Dulgherul Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Acuma,intreb si eu dar snecul ca utilaj doar transporta un produs sunt curios cum stoarce strugurii? Link spre comentariu
gigiones Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 (editat) hai sa zicem ca datorita contragreutatilor, poate efectua si oarece operatie de stoarcere, insa tot teascul ramane de baza ! ...se ia in calcul cantitatea de mustuiala, lungimea (capacitatea) jgheabului, puterea motorului si timpul pe care il ai la dispozititie pentru operatiune ! Editat Iulie 17, 2014 de gigiones Link spre comentariu
leo 17 Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 eu am facut un ''zdrobitor pt struguri'' din doi tamburi de la desfacatoare agricolo de tractor ..se gasesc in comert ..eu am pus e seturi pe o teava bagati cu forta prin batere cu ciocan de lemn //apoi cele doua axuri pe casete cu rolimenti ..si asta a fost greseala mea ...dupa un timp se blocheaza de la zeama de struguri ..dar dupa ce se misca un pic isi revin ..o sa revin la varianta cu lagare pt zdrobitor e cea mai buna .iar pt cos am folosit o cuva de inox de la o masina de spalat veche ..un banal motor de la stergator pe 24 isi face treaba de m inune .ideea e ca nu am struguri de ''procesat''cum merge atelajul )) Link spre comentariu
almarghi Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Acuma,intreb si eu dar snecul ca utilaj doar transporta un produs sunt curios cum stoarce strugurii? cu pas variabil Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Eu am vazut storcator centrifugal facut prin modificarea unei masini de spalat automata. A bagat ciorchinii intregi si dupa doua minute cojile ramase in storcator pareau uscate... Link spre comentariu
Vizitator Dulgherul Postat Iulie 20, 2014 Partajează Postat Iulie 20, 2014 (editat) Daca tot se vrea asa ceva,eu zic ca ar trebui un snec construit manual dar ca forma generala cum sunt masinile alea de macinat zahar binenteles cu spatiul aferent pt boaba de strugure. cu pas variabil adica micsoreaza pasul spirei spre varf nu?daca la asta te referi eu zic ca se va ineca la un momentdat, mai biine micsoreaza distanta dintre axul spirei si sita si prin comprimare se stoarce licoarea deci ca idee generala eu vad asa un snec cu ax drept din teava de 30x3,spira pe el incepe cu150 diametru total si scade spre varf pana la 70diametru total teava de 160 diam se taie si sescot pene din ea pe lungime ca sa iasa o teava conica partea de jos a tevii se scoate o portiune 1/3-1/2 latime din teava pe aproape toata lungimea tevii [aici trebuie vazut cum iasa mustul]se pune o plasqa cu ochi de 3x3 intarita cu ceva fi ca sa nu se rupa un scoc generos sub teava sa preia mustul cuva de alimentare si forma generala poate fi ca in poza de mai sus plus un motor cu reductor sau ceva motor termic Editat Iulie 20, 2014 de Dulgherul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum