Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut piese pentru circutul acesta:

Vizitator dan@75

Postări Recomandate

Vizitator dan@75

In clipul acesta este vorba despre producerea unui curent mic. 

Nu stiu daca functioneaza. Daca stie cineva , va rog sa-mi spuneti si mie.

Daca functioneaza, va rog sa ma ajutati sa achizitionez componentele respective. In catunul de unde sunt eu nu am cum sa mi le procur .

Multumiri anticipate.

Editat de dan@75
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• UDAR

1

• rinaldoparaipan

1

• tommymd

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din curiozitate am incercat si eu.

Intr-un fel functioneaza, adica intr-un oarecare timp se incarca acei condensatori, dar incet, nu-l poti folosi sa alimentezi ceva cu el.

Mai sunt exemplificate astfel se scheme pe net si acolo sunt inlocuite diodele cu 1n4148. Nu stiu daca mai gasesti diode cu germaniu de cumparat.

Oricum nu merita, acel telefon doar detecteaza tensiunea, nu cred ca se incarca (sau cel putin o sa dureze o vesnicie)

Link spre comentariu
Vizitator dan@75

Vreau sa alimentez un led cu acesta, Sa pun mai multe astfel de circuite prin casa si sa mearga non- stop. Noaptea nu mai am nevoie sa pun in priza si sa stau cu grija pentru copii ca umbla pe la prize....

Link spre comentariu

In cazul acesta, cel mai bun ar fi un Joule Thief, puteti folosi ca surse de alimentare baterii AA consumate, sau un mic acumulator NiMh pe care-l incarcati periodic.

Link spre comentariu
Vizitator dan@75

Nu sunt nici macar incepator in ale electornicii. Doar un simpatizant. Imi doresc sa-mi dezvolt o astfel de pasiune. Ma gandesc ca o astfel de schema ar fi un inceput. Joule Thief nu stiu ce este, dar caut pe net...

Link spre comentariu

Mishto pacaleala.

O simpla antena care colecteaza putin din campul radiat de telefon.

Cu alte cuvinte, telefonul emite cu 2 Watti si o mica parte din energie, cativa miliwatti, este colectata de antena care

reincarca telefonul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări