Vizitator Cristian Gherghina Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Salut, Am un proiect ce implica realizarea practica a unui glucometru,aparat ce masoara pe baza unor stripuri,nivelul de glicemie din sange.Din ce m-am documentat implica folosirea unui microcontroller arduino,amplificator de tensiune, etc.Daca ma poate ajuta cineva referitor la implementarea practica, va rog sa ma contactati la nr. de tel: 0751282904, [email protected] sau pe forum.Mentionez ca proiectul trebuie realizat pana la sfarsitul lui septembrie. Merci. Link spre comentariu
crocobaurul Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 (editat) Eu pot sa te ajut, dar sfaturile mele sunt mai mult pentru pasionati, adica facut mai serios. Pot ajuta si la scrierea documetatiei/ lucrarii. Eu lucrez cu PIC. Primul sfat este sa te duci prin targuri unde se gasesc electronice vechi. De multe ori se gasesc si glucometre care merg. Sa fie foarte ieftine. Si le strici. Le desfaci, vezi cum fuctionea. Mai inati te familiarizezi cu ele. Pana la urma poti sa iei decat senzorul si electronica o faci tu. Eu as putea face proiectarea schemei, dar nu fac PCB. PS: Cand le desfaci sa aiba componecte discrete (adica nu integrat "turnat" pe placa) pe care sa scrie ce sunt. Adica sa cautam pe NET datasheet-ul lor. Daca gasesti datasheeturile pe NET e OK. Editat Iulie 7, 2014 de crocobaurul Link spre comentariu
Vizitator Cristian Gherghina Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Salut, Imi poti oferi te rog un numar de telefon pe care sa te pot contacta pentru a clarifica cateva lucruri?Mc. Link spre comentariu
crocobaurul Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Am cautat azi despre asta. http://www.microchip.com/pagehandler/en_us/promo/glucometer/home.html Sugerez sa te interesezi de acest KIT. Cat o fi ? Ce firma l-o aduce la comanda. Nu zic sa il cumperi doar sa te interezezi. El are si documatatie din care poti traduce. Codul este in C deci este portabil. Poti lejer sa schimbi PICul ca sa nu fie copiat. Link spre comentariu
Vizitator Cristian Gherghina Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 M-am uitat peste link-ul pus de tine, pare un inceput bun, insa eu nu am prea multe cunostinte despre cum as putea sa implementez asta cand ai timp te rog sa imi lasi datele tale de contact sa discutam, poate ai cum sa ma ajuti. Link spre comentariu
crocobaurul Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 (editat) Cautand documetatie despre aceasta am gasit o chestie si mai interesanta: un glucometru neinvaziv facut cu un LED si un fotodetector. Nu e chestie practica, e doar o idee, vreau sa o luati ca atare, nu sa dati cu pietre. la pagina 12-13 din documetul indicat ulterior se arata spectrul de absorbtie al glucozei. Neclaritatea mea: cum faci cu un led sa ridici un spectru de absorbtie ? Frecventa trebuie sa varieze la emisie....asta e problema. http://www.bme.uconn.edu/bme/sendes/Spring06/Team2/final.pdf Chestia asta ar fi utila celor care fac tratamente, deoarece iau o alta cantitate de medicamat in functie de aceasta masuratoare. Editat Iulie 10, 2014 de crocobaurul Link spre comentariu
costi002 Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Daca citeai mai departe, vedeai ca este o singura sursa de lumina si 3 receptori cu 3 filtre pe lungimea de unda dorita Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum