Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Deblocare tastatura laptop

gsmgsa

Postări Recomandate

Din cate am vazut pe tasta F8 este desenata o cheie. Tastatura este blocata sigur si doar folosind o combinatie de taste vei putea sa o deblochezi. Nu ai documentatia de la acel laptop? O baterie trebuie sa existe. sau daca nu un JUMPER!!! Unii poate isi mai aduc aminte ca la unele computere pe placa de baza era un paralelipiped negru care tinea ora si restul se tarilor. Acele placi nu aveau baterie pe placa de baza dar avea JUMPER!!! Din poza ta totusi pare ca tu ai totusi un eeprom deci undeva ar trebuie sa fie si bateria. Dar uita-te si dupa un jumper care ar putea sa te ajute sa resetezi setarile. Nu are rost sa cauti cheie sau alte dispozitive fizice care sa te ajute sa deblochezi tastatura. Tastatura este blocata si setarea este salvata.Mai revino cu vesti. Ce procesaor are computerul??

Din cate am scris, aceea este alta tastatura. :) N-ai fost atent la text. :) Deci aia e alta tastatura, nu cea de pe laptopul asta cu probleme! :)Nu reusesc sa gasesc absolut nici un fel de user manual de la acest laptop, cu atat mai putin service manual.mda, este un eeprom.. 4400 daca imi amintesc bine.. Nu caut nici o cheie fizica. Tastatura a mers, si dintr-o data, nush cum, a spus ca e blocata. :) O fi apasat cineva combinatia respectiva de taste, si nu s-a mai putut reproduce mishcarea respectiva. :DExact. Tastatura este blocata si setarea este salvata." Ai dreptate. Asa cred si eu. De aia tre neaparat combinatia de taste. Se pare ca nu pot da de ea nicicum... :|
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gsmgsa

6

• Blind

4

• vlad_2770

2

• pavcostel

2

Top autori în acest subiect

Man, revin din nou, ca am vazut in viteza acele poze si la a doua privire mai atenta am observat ceva curios. Tu nu ai setat CMOS-ul si totusi tastatura este blocata. Eu am impresia ca la tine bateria nu exista si ar trebui sa existe! Uita-te atent pe placa daca nu cumva cineva a smuls bateria de la acel laptop. Panglicile de la tastatura sunt OK pentru ca altfel iti scria ca nu gaseste tastatura. Alte idei mai am dar nu se pupa cu ce ai tu, pentru ca tu ai bios-ul in eepromul pe care este bulina aia si este scris AMIBIOS. Sigur bulina aia nu este pusa aiurea pe acel inegrat?Da mai multe detalii despre laptop, de unde l-ai luat, ce vechime are etc.

se vede ca ai citit in viteza.. Imi cer scuze ca nu am concentrat un pic textul sa ai si tu rabdare sa-l citesti. :) insa in cazul asta explicatiile pot ajuta. :) Sper sa ma intelegi. :) Daca citeai, vedeai si de ce apar chestiile alea scrise pe ecran. Deci CMOS-ul nici cand era setat, nici dupa ce l-am "buzz-arit" io un pic, tot nu ma lasa sa folosesc tastatura.. deci.. setarile se pot face, insa doar DUPA ce tastatura va fi deblocata. :DNu, bulina e pusa bine. Deci nu cred ca l-a mai desfacut cineva inainte de mine. Chiar cred ca e vb doar de o combinatie de taste. De aia am cerut inca de la bun inceput combinatii de la alte laptop-uri. Orice! Vreau sa incerc orice combinatii! Merci de reply!Laptop 486 , procesor Cyrix 486-DX4 la 100MHz. E vechi tare, insa bun pt editat texte. Pt asa ceva .. inca mai merge.. :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări