Vizitator Đima Đima Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 (editat) Sunt incepator ! Deci vreau sa imi explicati ce sigurante si cum le punem la un bec .. in caz de cv sa se arda siguranta!..Multumesc Editat Iulie 7, 2014 de ratza Adună-ţi puterile şi scrie o frază din care să pricepem ce vrei. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Sectiunea incepatorilor Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Si aici ți-e lene ( sau greu ) să explici ce vrei . Siguranța se pune cu un scop precis - să protejeze ceva anume , nu este un panaceu universal . Deci tu s-ar putea să protejezi becul cu siguranța aia dar să arzi alimentatorul . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Daca nu pui mana pe fizica de liceu, vei fi incepator pana la 80 ani. Circuitele electrice simple-becuri, sigurante- nu se invata la electronica. Electronica incepe cu diode, tranzistoare. E numai o parere personala, eu nu cred ca forumul trebuie sa va preia de la zero. Ca incepatori, faceti si voi o mica compunere, un fel de lucrare de control de la scoala, ca sa vedem cum operati cu notiunile elementare. Ex,:am un bec cu incandescenta scump si as vrea sa-l protejez. Pe el scrie 12V/6W, ceea ce inseamna ca are 2A( eventual aici vei primi o corectie).. M-am gandit sa-l protejez cu o siguranta. Siguranta paralel cu becul pare ilogic asa ca mai mult ca sigur ramane varianta serie. Intrebarea este, poate fi siguranta suficient de rapida pt acest scop? Acest efort al vostru de gandire si scriere va declansa mai sigur un reflex de a raspunde a celor in masura sa o faca. Trebuie sa vedem in voi un fel de "urmasi" sau mai bine zis "replici' a ceea ce am fost si noi in tinerete. Asa, o intrebare pusa parca in sila, in pauza dintre 2 jocuri pe calculator nu prea trezeste interes--aici ma refer la cazul general,, nu la modul in care ai facut-o tu aici. Si nu mai folosi prescurtarile de mess Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum