nimeni_altci Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 (editat) Salut. As avea si eu nevoie de o schema de stabilizator de tensiune pentru 3.3v, dar as vrea una fara integrat, sa o fac cu ce am prin casa( multe tranzistoare, zener, componente pasive). Vreau sa obtin 3.3 v alimentand pe intrare cu o tensiune continua obtinuta de la baterii( nu conteaza cate baterii AA leg in serie). Sursa va trebui sa duca sub 500mA. Editat Iulie 6, 2014 de nimeni_altci Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Valoarea aia 3,3 este neaparat necesara? adica trebuie precizie cat mai buna sau nu neaparat? Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 (editat) Schema de mai jos ar trebui să funcționeze corect pînă la circa 4,5V la intrare deci minim 4 baterii ( că se mai descarcă ) , eventual cinci. EDIT Pentru reglare exactă , se modifică fin R3 sau R4 . Editat Iulie 6, 2014 de UDAR Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iulie 6, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2014 Valoarea este 3.3v cu o eroare de 0.2v. Am nevoie de o valoare asa de fixa deoarece alimentez un transceiver de 2.4 ghz, iar in specificatiile sale scrie ca se recomanda ca tensiunea de alimentare sa fie 3.3v, dar se poate alimenta si cu 3....3,6v. Multumesc UDAR pentru schema. O voi incerca imediat. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iulie 7, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2014 Dar la aceasta schema tl431 nu e cumva integrat? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Intr-adevar este un circuit integrat, un soi de zenner programabil, si se gaseste pe la surse ATX, sau alte tipuri de surse in comutatie. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Este un integrat, functioneaza ca un Zener si este referinta de 2,5 V. A treia borna regleaza fin tensiunea de referinta. Se pare ca schema nu poate scoate nici 2 V. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 (editat) Este un integrat, functioneaza ca un Zener si este referinta de 2,5 V. A treia borna regleaza fin tensiunea de referinta. Se pare ca schema nu poate scoate nici 2 V. 1.A treia bornă reglează în limite largi tensiunea între anod și catod ( 2,50-36V) când este folosită în aplicația standard. Tensiunea de referință este internă și nu este reglabilă. 2. Ce înseamnă că schema nu scoate nici 2V ? Editat Iulie 7, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Asa arata intern 431. Schema lui @UDAR chiar scoate cei 3,3V, intre referinta si anod sunt 2,5V permanent si neinfluentabil, deci un curent de 1,04mA prin divizor care inmultit cu 750 ( rezistenta de sus ) rezulta 780mV, la care se aduna cei 2,5V de la referinta si rezulta pe iesire 3,28V. PS: Mai multa atentie @Puriu. Link spre comentariu
razvan-l Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 (editat) poti folosi un integrat (chiar daca nu vrei asta ) din seria 1117 :cea mai simpla si eficienta solutie http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/8649/NSC/1117-33.html cand am avut nevoie de 3,3V am folosit integrate recuperate din cd-rom care nu mai citeau discul daca nu gasesti posteaza si o sa-ti trimit unul cu 3,3V , sau din seria celor reglabile Editat Iulie 7, 2014 de razvan-l Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 poti folosi un integrat (chiar daca nu vrei asta ) din seria 1117 :cea mai simpla si eficienta solutie Că e cea mai simplă sunt de acord , dar de ce e mai eficientă ? Drop out-ul e cam același 1,0-1,2V . Link spre comentariu
razvan-l Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 mai eficienta este in comutatie,dar cred ca se complica mult schema Link spre comentariu
razvan-l Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 cea mai eficienta varianta liniara . . . . . . . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum