Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator 3.3 v

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut. As avea si eu nevoie de o schema de stabilizator de tensiune pentru 3.3v, dar as vrea una fara integrat, sa o fac cu ce am prin casa( multe tranzistoare, zener, componente pasive). Vreau sa obtin 3.3 v alimentand pe intrare cu o tensiune continua obtinuta de la baterii( nu conteaza cate baterii AA leg in serie). Sursa va trebui sa duca sub 500mA.

Editat de nimeni_altci
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

3

• Marian

3

• nimeni_altci

3

• razvan-l

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema de mai jos ar trebui să funcționeze corect pînă la circa 4,5V la intrare  deci minim  4 baterii ( că se mai descarcă ) , eventual cinci.

EDIT Pentru reglare exactă , se modifică fin R3 sau R4 .

post-176515-0-19511300-1404662371_thumb.png

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Valoarea este 3.3v cu o eroare de 0.2v. Am nevoie de o valoare asa de fixa deoarece alimentez un transceiver de 2.4 ghz, iar in specificatiile sale scrie ca se recomanda ca tensiunea de alimentare sa fie 3.3v, dar se poate alimenta si cu 3....3,6v. Multumesc UDAR pentru schema. O voi incerca imediat.

Link spre comentariu

Este un integrat, functioneaza ca un Zener si este referinta de 2,5 V. A treia borna regleaza fin tensiunea de referinta. Se pare ca schema nu poate scoate nici 2 V.

Link spre comentariu

Este un integrat, functioneaza ca un Zener si este referinta de 2,5 V. A treia borna regleaza fin tensiunea de referinta. Se pare ca schema nu poate scoate nici 2 V.

1.A treia bornă reglează în limite largi tensiunea între anod și catod ( 2,50-36V) când este folosită în aplicația standard. Tensiunea de referință este internă și nu este reglabilă.

2. Ce înseamnă că schema nu scoate nici 2V ?

Editat de UDAR
Link spre comentariu

post-176915-0-50132100-1404733532_thumb.jpg

Asa arata intern 431.

Schema lui @UDAR chiar scoate cei 3,3V, intre referinta si anod sunt 2,5V permanent si neinfluentabil, deci un curent de 1,04mA prin divizor care inmultit cu 750 ( rezistenta de sus ) rezulta 780mV, la care se aduna cei 2,5V de la referinta si rezulta pe iesire 3,28V.

PS: Mai multa atentie @Puriu.

Link spre comentariu

poti folosi un integrat (chiar daca nu vrei asta ) din seria 1117 :cea mai simpla si eficienta solutie

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/8649/NSC/1117-33.html

cand am avut nevoie de 3,3V  am folosit integrate recuperate  din cd-rom  care nu mai citeau discul

daca nu gasesti posteaza si o sa-ti trimit unul cu 3,3V , sau din seria celor reglabile

Editat de razvan-l
Link spre comentariu

poti folosi un integrat (chiar daca nu vrei asta ) din seria 1117 :cea mai simpla si eficienta solutie

Că e cea mai simplă sunt de acord , dar de ce e mai eficientă ? Drop out-ul e cam același 1,0-1,2V .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări