Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

snec cereale

Vizitator dan79tm

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...

Snecul pentru cereale, are acelasi diametru pe toata lungimea lui.Am facut in urma cu citiva ani un snec.Stiu ca am taiat discuri din tabla pe care le-am sudat pachete si le-am prelucrat pe strung atit pe exterior cit si gaurile.Am tras pe discuri o linie care trecea prin centrele lor.Dupa ce discurile au fost prelucrate,am taiat pe linie cu flexul numai pe o parte. Dupa aceea am departat cele doua capete rezultate in urma departarii,le-am bagat pe teava care reprezinta  suportul snecului, le-am haftuit(dat punct de sudura) si am tras de capatul nesudat pina ce interiorul s-a asezat pe teava suport,punctind cu sudura din aproape in aproape si am continuat pina am terminat.Dupa terminarea pozitionarii am sudat definitiv segmentele de melc pe suport(teava).Nu mai  stiu diametrele, dar pot sa va spun ca diametrul "melcului"dupa sudarea pe suport va fi mai mica decit diametrul(initial) al discului cu cit diametrul gaurii discului va fi mai mare iar pasul melcului va fi mai mare.Stiind diametrul interior al tevii in care va intra snecul,diametrul tevii(bara suport)se poate determina inaltimea spirei snecului.Va spun ca este mult de munca si e nevoie de cel putin 3 oameni.

Link spre comentariu

Exact pentru diametre am pus acel link , din pacate a fost undeva o discutie mai lunga despre melc da nu o mai gasesc.

Clar diametrul interior trebuie sa fie mai mare , in functie si de pasul spiralei.

Alea din tabla groasa le`am vazut facute din 4 segmente o spira.

Grig

Link spre comentariu

E perfect, ca versiune de control ia o sfoara si infasoar`o pe ax .

Masori lungimea, apoi afli diametrul ce trebuie taiat sa intre pe ax.

Daca e greu de format , brenerul si aparatul de sudura, eventual impartita fiecare spira in 2,3,4 , dupa cum cit de groasa e

tabla si cum se manifesta la fata locului.

Asa de la tastatura e usor da la fata locului... greul cade pe tine!

Asteptam noutati!

Sa`ti iasa treaba!

Grig

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări