BRANCA Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 Vad ca tii mortis sa faci ceva...rayls/m este impedanta acustica.O caracteristica a materialului izolant. Deci pe fundul boxei vine un strat izolant de 60 mm grosime. Acu care material izolant acustic gen vatelina,burete,etc,are 20000 de rayls/m nu stiu.De asta ziceam sa postezi la rubrica "boxe si difuzoare". Uite aici un ghid. https://sistemehifi.ro/cel-mai-bun-material-fonoabsorbant-pentru-boxe-si-subwoofere/ Link spre comentariu
Defro Postat Septembrie 18, 2020 Partajează Postat Septembrie 18, 2020 Acum 22 minute, bogdan Iacob a spus: Ce inseamna difului ... difuzorului. Link spre comentariu
wiacob Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Buna ziua , am un termistor de genul asta pentru controlul turatiei unui ventilator si vreau sa-l montez pe un radiator de aluminiu , care ar fi cea mai buna metoda , multumesc. Link spre comentariu
GeorgeS Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Cea mai buna metoda, ar fi folosirea unui adeziv termoconductor. Dar, pentru aplicatia ta, nu cred ca se justifica timpul si banii. Daca spatiul pe radiator iti permite, ai putea sa dai o gaura cu diametrul acestui termistor (plus o mica toleranta), atat cat sa intre termistorul, dar zona pinilor sa ramana afara. Pui putina pasta termoconductoare si il tii apasat in acea gaura cu orice fel de solutie, chiar si o clema de plastic. Mai este varianta de a folosi un tub termorezistent, in care vii cu termistorul si pe care il tii presat pe radiator, cu orice solutie, chiar si cu o clema. Dezavantajul aici ar fi intarzierea in reactie (destul de mare). Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Ti-am scris si in privat. Eu am proiectat 2 variante de montaje in acest scop: prindeam termistorul cu cleme de genul celor din link-ul de mai jos, ceva metalic, cu 2 suruburi m3, mic. Nu cele din link, doar ca principiu am pus poza....Dedeman - Brida zincata pentru teava 7 mm 1003070 - Dedicat planurilor tale Sau la montajele mai pretentioase am utilizat termistor EPCOS cu surub, acesta: B57045K0682K000 EPCOS - Senzor: temperatură | NTC; 6,8kΩ; -20÷125°C; 450mW; Filet: M3; NTC-K45-6.8 | TME - Componente electronice varianta 1 SMD, pentru ventilator 12 sau 24V DC maxim 400mA dimensiuni: 35x20mm sau acesta: Control turatie ventilator cu LM317 si posibilitate de regulator 78xx pe intrare(nemontat) - dimensiune PCB: 50*20mm, culoare albastru Schema: https://postimg.cc/fJB0xHx5 Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 1 oră în urmă, wiacob a spus: Buna ziua , am un termistor de genul asta pentru controlul turatiei unui ventilator si vreau sa-l montez pe un radiator de aluminiu , care ar fi cea mai buna metoda , multumesc. Cauta in sursele PC, unele au o carcasa de plastic in care se pun termistorii impreuna cu pasta termoconductoare. Link spre comentariu
wiacob Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Multumesc tuturor pentru idei , am gasit o gaura filetata in radiator ,ma gandeam sa pun un surub cu o saiba mai lata sub care sa fixez termistorul cu niste pasta conductoare. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 25, 2023 Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 Important e să ai contact termic cât mai bun cu radiatorul, deci poţi pune şaiba şi ceva pastă termică între termocuplă şi radiator, strângi uşor (nu exagera că spargi izolaţia termocuplei) şi aia e... În loc de şaibă, poţi lua o bucată de tablă sau o clemă (tabla cu două găuri în forma literei Omega, ce fixa cablul) recuperată de la un ştecher defect şi fixezi termocupla cu ea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum