Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control turatie ventilator

cristian_98

Postări Recomandate

220V ,ala negru e de 12V

Am continuitate intre 2A si 2 , 1b Si 1 si intre 1A Si 1 n am continuitate si la fel cu 2A Si  2 la asta de 220V

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Pai asta e exact ce ti-a pus Mircea.La mijloc stanga legi faza,in fata stanga legi faza care merge la sursa comutatie.

La mijloc dreapta legi nulul,in fata lui legi nulul pentru sursa comutatie.

N-aveai nevoie de un buton din asta.Doi pini iti raman nefolositi.

Nu mai lamurit cu butonul negru la 12v.Nu inteleg ce si cum ai legat.

Link spre comentariu

Atunci se poate sa fie ok.Nu se vedea conexiunea de la firul rosu in spate.Pe fiecare ramura ai o intrare si o iesire.

Dar tot nu inteleg ceva.Daca alimentezi din +12v si ventilatorul si controlerul de turatie de ce n-ai folosit un rocker simplu?Intrarea era +12v iar pe iesire legai impreuna alimentarile controler si ventilator...Asa te-ai complicat.

Link spre comentariu

Asta inseamna ca o sa ai intrerupator pe ventilator acuma.Cand iei controlerul trebuie sa desfaci ventilatorul de la rocker si sa-l legi la controler.Ai cam muncit degeaba...

De asta iti spuneam de o schema cat de simpla cand te apuci de ceva.Fiecare element il reprezinti cu un patrat sau dreptunghi si figurezi ce intra si ce iese.Sunt exemple pe net cu nemiluita pentru incepatori.

In mod normal asta trebuiau sa te invete la scoala,la fizica.Nu-mi dau seama cat de aiurea merge scoala in zilele astea...Se predau o multime de chestii nefolositoare omului.

Link spre comentariu

Eu nu sunt de meserie electrician dar ma pasioneaza chestia asta la liceu nu prea am avut profesorii de fizica calumea ca sa ne arate si putina practica ne invatau doar teorie si practica nu.Ma gândeam sa fac un curs de electrieni dar cum se preda la noi mai bine invat singur si invat mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări