Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control turatie ventilator

cristian_98

Postări Recomandate

Switchul asta nu cred ca are lumina, deci nu se face nici o conectare la neutru.

Uite schema lui, sunt 2 contacte de tip C (SPDT):

KCD4S-J20.jpg

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Bogdan.Butonul intrerupator la 220V se leaga stanga-dreapta faza si nulul.Intre ele,cum ti-a zis Mircea,e legat ledul indicator.

Am vazut pe pagina anterioara ca ai legat la un buton 2 consumatori?Daca folosesti un buton de acest tip il folosesti pt un singur consumator.Iti asigura intreruperea atat a fazei cat si a nulului.

Daca vrei sa legi doi consumatori ii pui in paralel.Vor fi actionati simultan.

Pune si-o schita de mana sa vedem ce vrei sa faci.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

La butonul ala negru sunt doua fire unul pe alimentare si altul duce la ventilatoare si am conectat doua fire care fac la fel dar unul duce la un controller de turatie a ventilatoarelor.Firele rosi duc la ventilatoare si alea negre duc la controllerul de turatie.Sper ca le am legat ok

20200916_151117.jpg

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Butonul tau rocker are 3 pini conectori?Cu led la 12v sau fara?Ti-am zis ca daca comanzi doi consumatori la aceiasi tensiune ii pui in paralel.Legaturile paralele nu e obligatoriu sa le faci pe buton.

N-am inteles poza cu increngatura de fire.Ti-e greu sa faci o schema desenata la mana?

Link spre comentariu

https://www.pinterest.es/pin/277323289531081395/

Acolo ai un buton rocker cu 3 pini pentru retea 230V.La pinul 1 legi faza,la pinul 2 faza care merge la consumator.La pinul 3 legi nulul si mergi cu el in continuare la consumator.

Asta nu intrerupe decat un fir,in cazul asta faza!

Daca nu stii care e pinul 3.Vezi ca asta nu face contact cu pinul 1 sau 2 nici actionat,nici neactionat rockerul.Vreau sa zic ca pe ommetru nu vei avea "zero".Este pentru led sau neon.

Si daca si butonul negru e cu led cred ca nu ai legaturile bune.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări