Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control turatie ventilator

cristian_98

Postări Recomandate

romania nu e cumva nume propriu ? Parcă se scria România....şi fiind forum public, ce scrii şi cum scrii te cam reprezintă.

Curentul consumat de nişte ventilatoare nu e foarte mare, deci merg şi fire de 1,5mmp.Milimetri pătraţi secţiune, ca să nu existe confuzii....

Link spre comentariu

Am un buton de 12V cu patru pini pe si am pus alimentare pe pinul din stanga si pe pinul celalalt din dreapta am pus firul care duce la doua ventilatoare si l am alimentat cu o baterie de 12V si cand opream butoanul nu se opreau ventilatoarele

Link spre comentariu

In stanga era firul care duce la ventilatoare si in dreapta firul care se alimenteaza  butonul.Am depistat ca firul din stanga sta mereu in continuitate si cand este oprit .Si m am gandit sa lipesc firul pt ventilatoar in diagonala cu cel de la alimentare (adica sub pinul cositorit ) si am masurat dupa si nu mai am continuitate pe acele fir cand este oprit butonul

20200915_154557.jpg

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Pune poza cu switchul tau. 

De regula, pinul de Neutru e primul (si poate fi galben la culoare, celalalte fiind argintate) . Ala de Faza e opus lui. Cand contactul se inchide da Faza pinului din centru care merge la sarcina. Intre centru si neutru e lampa din switch. 

Link spre comentariu

Este ca acesta dar e cumpar de la dedeman.Eu am pus pe primi doi pini in stanga faza de alimentare si in dreapta faza care duce la o sursa in comutatie.La buton meu toate sunt argintate ,nu l am la indemana 

Screenshot_20200916-003417_AliExpress.jpg

Screenshot_20200916-004133_Chrome.jpg

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări