Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum functioneaza imprimanta laser color

morocanosul

Postări Recomandate

Se mai poate imprima și pe un tip special de folie transparentă (folie de transfer termic) cu care se pot realiza circuite imprimate sau abțibilduri.Se imprimă imaginea pe folie. apoi se transferă cu ajutorul unui fier de călcat tonerul pe suprafața dorită. Dacă se modifică mecanic imprimanta, se poate imprima și direct pe circuitul placat cu cupru.

Editat de validae
Link spre comentariu

Există o anumită toleranță la grosimea acceptată, unele imprimă și pe carton subțire.În meniul imprimantei se specifică tipurile de hârtie acceptate.Mi s-a întâmplat să tragă imprimanta și câte trei foi simultan fără să se blocheze, atunci când am folosit hârtie de proastă calitate  :rade:

Link spre comentariu

Garantat și imprimanta era de aceeași calitate ca și hârtia, în cazul ăsta :)

Imprimantele serioase nu iau mai multe foi, chiar la hârtie proastă. La ieșirea din sertar există rola separatoare care exact asta face, lasă prima foaie să treacă și o oprește pe următoarea. Rola respectivă e dintr-un cauciuc foarte fin și foarte aderent, dar trebuie să fie și curată, fără toner curs pe ea. 

Pentru inițiatorul topicului: imprimantele Xerox Phaser 6140 și 6500 (la care eu dezmembrez voios de câteva luni încoace :)  ) au în manualul service un capitol numit ”Theory of Operation”. Găsești acolo cele mai simple și clare explicații despre cum funcționează respectivele imprimante laser și ce face fiecare piesă din ele. Cum circulă și cum se depune tonerul etc. Manualele service menționate sunt disponibile pe net.

Se poate tipări și pe carton cu ele, până la 100-120 gr./mp dar traseul foii prin imprimantă e în general un arc de cerc sau un ”S”, deci cartonul trebuie totuși să fie flexibil. Hârtia de bună calitate e cea de 75-80 gr./mp, iar hârtia ”eco”, reciclată, are 50-60 gr./mp. Imprimantele moderne se descurcă foarte bine cu hârtia ”eco” și chiar își fac reclamă cu asta. Deci pentru folii ar fi recomandată o imprimantă modernă. 

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu

Se poate tipări și pe carton cu ele, până la 100-120 gr./mp

Tocmai am văzut în manualul service de la Dell 2150 / 2155, care practic folosește exact aceleași componente (imaging unit, transfer belt, fuser etc.) cu Xerox Phaser 6500 / 6505 că acceptă carton până la 216 gr./mp

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu

Asta cred că trebuie să testezi tu. Trebuie un material cât de cât poros, în care să poată intra tonerul, cum intră în hârtie. Și mai trebuie să reziste la temperatură acel material, adică trecerea prin fuser se poate termina prost pentru el, dacă nu rezistă :)

Imprimantele laser obișnuite sunt destinate să imprime pe hârtie, nu cred că producătorii lor își fac reclamă cu imprimarea pe alt suport.

Link spre comentariu

La Xerox Phaser 6500 / 6505 și Dell 2150 / 2155 scrie 175 de grade Celsius pe fuser.  Tonerul din ziua de azi e un polimer, la urma urmei un plastic care trebuie topit ca să intre în hârtie. De altfel, așa ajunge fuser-ul să trebuiască înlocuit, când ajunge toner topit pe tamburul de cauciuc nu te mai înțelegi cu el.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ca să nu lăsăm topicul ăsta să se plictisească:

Traseul hârtiei prin imprimanta laser color Xerox Phaser 6500 / 6505 , respectiv sora ei geamănă Dell 2150 / 2155

Fuser-ul se află în partea de sus a imaginii, e cel care conține ”Exit Roller” și ”Exit Sensor”. 

Posted Image

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator fiord-refill

Garantat și imprimanta era de aceeași calitate ca și hârtia, în cazul ăsta :)

Imprimantele serioase nu iau mai multe foi, chiar la hârtie proastă. La ieșirea din sertar există rola separatoare care exact asta face, lasă prima foaie să treacă și o oprește pe următoarea. Rola respectivă e dintr-un cauciuc foarte fin și foarte aderent, dar trebuie să fie și curată, fără toner curs pe ea. 

Pentru inițiatorul topicului: imprimantele Xerox Phaser 6140 și 6500 (la care eu dezmembrez voios de câteva luni încoace :)  ) au în manualul service un capitol numit ”Theory of Operation”. Găsești acolo cele mai simple și clare explicații despre cum funcționează respectivele imprimante laser și ce face fiecare piesă din ele. Cum circulă și cum se depune tonerul etc. Manualele service menționate sunt disponibile pe net.

Se poate tipări și pe carton cu ele, până la 100-120 gr./mp dar traseul foii prin imprimantă e în general un arc de cerc sau un ”S”, deci cartonul trebuie totuși să fie flexibil. Hârtia de bună calitate e cea de 75-80 gr./mp, iar hârtia ”eco”, reciclată, are 50-60 gr./mp. Imprimantele moderne se descurcă foarte bine cu hârtia ”eco” și chiar își fac reclamă cu asta. Deci pentru folii ar fi recomandată o imprimantă modernă. 

Piesa care face imprimanta sa selecteze paginile una cite una se numeste "Separation Pad". Generic este o piesa mica, de fapt un plan inclinat din plastic sau pluta in functie de tipul producatorului sau al imprimantei. Uzura Separation Padului, uzura concretizata prin modificarea unghiului planului inclinat, duce la luarea din sertarul de alimentare a mai multor coli de hirtie. Rola de cauciuc de care aminteste Crocodile Dundee are rolul de a transporta hirtia de accea se si  numeste Rollen Up. De regula imprimantele folosesc o hirtie cu 80 grame/metru patrat. O hirtie inferioara acestui gramaj  este luata din tava de alimentare a imprimantei dar, de cele mai multe ori - din pacate, se blocheaza in imprimnta. Imagini cu separation pad-ului le gasiti aici. Numai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări