UDAR Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 M-am referit exact la ce ai spus . S-ar putea să existe fenomene despre care tu nu ai cunoștință și deci nu ne poți spune nici nouă. Nu e normal să difere tensiunea când inversezi ștecherul în priză. Pentru început , elimină redresorul și fă măsurători de CA . Pune , eventual niște cordoane cu crocodili ca să poți măsura liniștit. Strînge , cât de cât spirele alea, în timpul măsurătorii . Verifică dacă nu ai componentă CC la priză - mai rar , dar se întâmplă. Și ar mai fi ... Link spre comentariu
alexcore Postat Iulie 6, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2014 Am masurat fara redresor, pe o infasurare am 13.6 iar pe cealalta 13.3V CA. Pozitia stecherului Nu modifica rezultatul si nici apropierea sau atingerea sondelor sau firelor multimetrului. Deci se pare ca fenomenele apar doar dupa redresor, in CC. Componenta CC la priza se masoara cu multimetrul pe CC la 500V? Imi arata zero. Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 OK, atunci poți continua să obții tensiunea dorită. Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 (editat) Pune un pic de sarcina, eventual niste beculete, nu-l lasa chiar in gol.. Contactele cu firele aparatului de masura sa fie tepene, ca la morga, eventual cositoreste-le daca ti-e mila sa strangi de fire vartos. Aparatul sa fie un pic mai departe de traf, nu-l protapi pe traf. ... Deci se pare ca fenomenele apar doar dupa redresor, in CC. PS Pai, acolo ai masurat? Acum am recitit pag precedenta, dupa ce am postat, inainte de PS. NU se face asa, frate. Diodele alea nici nu se deschid cum trebuie, cand sarcina e numai AMC-ul. Daca acolo vrei sa masori acolo, atunci pune si un condensator, care se va incarca la valoarea de varf. Iar aparatul il pui pe scala de continuu. Dupa fiecare masuratoare, deconectezi si descarci condensatorul. Dar, nu trebuie sa faci o suta de masuratori. Iei un fir izolat de conductor electric Fy si bobinezi cca 10 spire , si vezi ce tensiune ai pe alea 10 spire. Cu regula de 3 simpla afli cate spire vor fi necesare pt tensiunea dorita. Abia apoi faci bobinajul definitiv cu sarma emailata, cate infasurari poftesti. Pentru acuratete, la alea 10 spire poti sa mai adaugi sau scoti Fy, ca sa obtii o tensiune cu zero dupa virgula, ca sa-ti fie mai usoara socoteala. Si sa stii exact cat e numarul de spire pe volt. Editat Iulie 6, 2014 de em2006 Link spre comentariu
alexcore Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 Pana la urma am reusit adaugand un condesator in circuit. Initial nu aveam de gand pt ca nu am vrut multe componente, doream un circuit cat mai compact dar asta este, macar acum am o rezerva suficienta de curent condensatorul fiind de 1F. Tensiunea este destul aproape de ce mi-am propus, putin peste 15V cu amplificatorul in stand-by si cam 14.3 in varfuri cu volum mediu. Multumesc inca o data pt sfaturi. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Tensiunile variabile trebuie sa fie măsurate cu aparate clasice (sau profesionale) şi pe o sarcină. Multimetrele chinezeşti pot face surprize în multe cazuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum