Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie Infrarosu... Constructie...

vasy_gsm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasy_gsm

4

• TECH_FUN

1

• one

1

• schnapy

1

Top autori în acest subiect

Vizitator florinica

Hmmm am auzit de statii de lipit clasice, am auzit de statii de lipit cu ultrasunete adica profesionale cu lipire la rece dar de statii de lipit cu infrarosii nu am auzit in vita mea

Link spre comentariu

Hmmm am auzit de statii de lipit clasice, am auzit de statii de lipit cu ultrasunete adica profesionale cu lipire la rece dar de statii de lipit cu infrarosii nu am auzit in vita mea

O s-auzi de-acuma...... inseamna ca inca esti matinal......
Link spre comentariu

ai putea sa incerci cu un bec cu halogen cu reflector, cea mai mare putere pe care o gasesti(parca 50w?), dar alimentat la o tensiune ceva mai mica decat normal, sa aiba maximul de emisie in IR. mai e nevoie si de o lentila ceva sa focalizeze radiatia. poate cu o lupa.

Link spre comentariu
Vizitator sab0tag3

cu 50W nu faci altceva decat sa dai o palma la rahat. becurile care se folosesc in statiile respective au puteri in 600 si 1000W, dar astia sunt puteri de emisie in infrarosu. Un bec obisnut cu halogen emite doar 70-80% din puterea totala consumata in infrarosu, restu e radiatie luminoasa vizibila si alte cateva radiatii inclusiv ceva UV. deci dak vrei sa construiesti asa ceva trebuie sa ai un bec infrarosu ... sau varianta cu rezistentza de resou alimentata pana se face rosie, reflector si concentrator de fascicul (sau lentila). Rezistentza ar trebui sa aiba aproape de 1kw, k sa obtii ceva rezultate. Si la puterea aia nu vad sa reziste vro "lupa" (sa ma corecteze cineva dak gresesc). Ai nevoie de un reflector parabolic si punctul de lipire sa fie in focarul reflectorului. dar decat sa te chinui cu o astfel de minune tehnologica iti recomand sa faci o scula de o mie de ori mai simpla: suflanta cu aer cald, asta dak nu lucrezi intens in service gsm unde debitul de aer iti poate provoca neplaceri.(de genul sa-ti sufle piesa de pe placa ) Bafta! :smt003

Link spre comentariu

cu 50W nu faci altceva decat sa dai o palma la rahat. becurile care se folosesc in statiile respective au puteri in 600 si 1000W, dar astia sunt puteri de emisie in infrarosu. Un bec obisnut cu halogen emite doar 70-80% din puterea totala consumata in infrarosu, restu e radiatie luminoasa vizibila si alte cateva radiatii inclusiv ceva UV. deci dak vrei sa construiesti asa ceva trebuie sa ai un bec infrarosu ... sau varianta cu rezistentza de resou alimentata pana se face rosie, reflector si concentrator de fascicul (sau lentila). Rezistentza ar trebui sa aiba aproape de 1kw, k sa obtii ceva rezultate. Si la puterea aia nu vad sa reziste vro "lupa" (sa ma corecteze cineva dak gresesc). Ai nevoie de un reflector parabolic si punctul de lipire sa fie in focarul reflectorului. dar decat sa te chinui cu o astfel de minune tehnologica iti recomand sa faci o scula de o mie de ori mai simpla: suflanta cu aer cald, asta dak nu lucrezi intens in service gsm unde debitul de aer iti poate provoca neplaceri.(de genul sa-ti sufle piesa de pe placa ) Bafta! :smt003

Da, nu ma complic eu sa fac asa ceva... pentru ca stiu ca e munca inutila... dar am vrut doar asa niste informatii despre chestia asta... THX.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări