vasy_gsm Postat Noiembrie 30, 2006 Partajează Postat Noiembrie 30, 2006 Nu s-ar putea face o statie de lipit in Infrarosu daca ai cumpara un bec de putere Infrarosu...? Cine are vre-o schema de asa ceva... eventual ceva documentatii... THX. Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Decembrie 1, 2006 Partajează Postat Decembrie 1, 2006 Hmmm am auzit de statii de lipit clasice, am auzit de statii de lipit cu ultrasunete adica profesionale cu lipire la rece dar de statii de lipit cu infrarosii nu am auzit in vita mea Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Decembrie 1, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2006 Hmmm am auzit de statii de lipit clasice, am auzit de statii de lipit cu ultrasunete adica profesionale cu lipire la rece dar de statii de lipit cu infrarosii nu am auzit in vita mea O s-auzi de-acuma...... inseamna ca inca esti matinal...... Link spre comentariu
schnapy Postat Decembrie 1, 2006 Partajează Postat Decembrie 1, 2006 @ florinica Uite aici cum arata o statie de lipit/dezlipit cu infrarosu http://www.accesoriigsm.ro/scule_produc ... odel_id=-1 Link spre comentariu
TECH_FUN Postat Decembrie 1, 2006 Partajează Postat Decembrie 1, 2006 http://www.technoprint-smt.nl/nl/dept_44.html#item_145 chiar si cuptoare pt smd cu IR... Link spre comentariu
one Postat Decembrie 2, 2006 Partajează Postat Decembrie 2, 2006 Nu un bec de putere trebuie sa iti cumperi, ci o rezistenta de putere si un reflector care sa iti concentreze razele in focar. Rezistenta de putere o faci din rezistenta de resou. Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Decembrie 2, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2006 http://www.telestargsm.ro/index.php?pag ... gory_id=47 Aici se arata ca este "bec " Este si un model de statie solder IRDA daca observati ... cam la 500 Euro. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 2, 2006 Partajează Postat Decembrie 2, 2006 ai putea sa incerci cu un bec cu halogen cu reflector, cea mai mare putere pe care o gasesti(parca 50w?), dar alimentat la o tensiune ceva mai mica decat normal, sa aiba maximul de emisie in IR. mai e nevoie si de o lentila ceva sa focalizeze radiatia. poate cu o lupa. Link spre comentariu
Vizitator sab0tag3 Postat Decembrie 5, 2006 Partajează Postat Decembrie 5, 2006 cu 50W nu faci altceva decat sa dai o palma la rahat. becurile care se folosesc in statiile respective au puteri in 600 si 1000W, dar astia sunt puteri de emisie in infrarosu. Un bec obisnut cu halogen emite doar 70-80% din puterea totala consumata in infrarosu, restu e radiatie luminoasa vizibila si alte cateva radiatii inclusiv ceva UV. deci dak vrei sa construiesti asa ceva trebuie sa ai un bec infrarosu ... sau varianta cu rezistentza de resou alimentata pana se face rosie, reflector si concentrator de fascicul (sau lentila). Rezistentza ar trebui sa aiba aproape de 1kw, k sa obtii ceva rezultate. Si la puterea aia nu vad sa reziste vro "lupa" (sa ma corecteze cineva dak gresesc). Ai nevoie de un reflector parabolic si punctul de lipire sa fie in focarul reflectorului. dar decat sa te chinui cu o astfel de minune tehnologica iti recomand sa faci o scula de o mie de ori mai simpla: suflanta cu aer cald, asta dak nu lucrezi intens in service gsm unde debitul de aer iti poate provoca neplaceri.(de genul sa-ti sufle piesa de pe placa ) Bafta! :smt003 Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Decembrie 7, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2006 cu 50W nu faci altceva decat sa dai o palma la rahat. becurile care se folosesc in statiile respective au puteri in 600 si 1000W, dar astia sunt puteri de emisie in infrarosu. Un bec obisnut cu halogen emite doar 70-80% din puterea totala consumata in infrarosu, restu e radiatie luminoasa vizibila si alte cateva radiatii inclusiv ceva UV. deci dak vrei sa construiesti asa ceva trebuie sa ai un bec infrarosu ... sau varianta cu rezistentza de resou alimentata pana se face rosie, reflector si concentrator de fascicul (sau lentila). Rezistentza ar trebui sa aiba aproape de 1kw, k sa obtii ceva rezultate. Si la puterea aia nu vad sa reziste vro "lupa" (sa ma corecteze cineva dak gresesc). Ai nevoie de un reflector parabolic si punctul de lipire sa fie in focarul reflectorului. dar decat sa te chinui cu o astfel de minune tehnologica iti recomand sa faci o scula de o mie de ori mai simpla: suflanta cu aer cald, asta dak nu lucrezi intens in service gsm unde debitul de aer iti poate provoca neplaceri.(de genul sa-ti sufle piesa de pe placa ) Bafta! :smt003 Da, nu ma complic eu sa fac asa ceva... pentru ca stiu ca e munca inutila... dar am vrut doar asa niste informatii despre chestia asta... THX. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 21, 2006 Partajează Postat Decembrie 21, 2006 Am eu rezistente in IR(600W), si nu e munca inutila...doar munca multa,dar la SMD-uri, mai ales la recuperat, e belea! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum