Stefan Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 eu sugeram incrementarea blocului de memorie doar la schimbarea caracterului Initial asa am incercat sa fac dar nu mi-a iesit si am ales metoda afisarii aceluiasi caracter de mai multe ori (am exagerat cu frecvente la clock si deaia a iesit n = 48, merge si cu n = 5 daca clock-ul este la 125Hz) La 7404 probababil merge fara rezistoare dar la mine nu a functionat, poate sunt eu defect Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 La 7404 probababil merge fara rezistoare dar la mine nu a functionat, poate sunt eu defect Nici vorbă, simulatoarele presupun uneori condiții pe care nu le bănuim. În legătură cu compactizarea memoriei , eu am gîndit așa : un numărător/divizor cu 5 ( ex 4017 ) adresează A0-A2 ( se folosesc efectiv 5 bytes din 8 ) în mod repetat . Acest clock este divizat de un număr corespunzător de ori ( sub un format 2n) astfel încât să obțin 500ms cum scrie în temă. Următorul bit 2n+1 controlează - să zicem OE sau în altfel încăt să țină afișajul stins 500ms apoi tranziția H-L a acestul ultim bit avansează numărătorul care controlează A3-An ( În cazul nostru A3-A6). Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 Cred că înainte de a merge mai departe ai putea începe să te interesezi unde poți programa o memorie EEPROM paralelă ( de 8 biți ) , de genul AT28Cxx sau similar . Poate și la facultate ? Există și varianta cu o memorie serială , mai ușor de programat dar mai greu de folosit și , mai ales , de explicat - nu e tocmai didactică implementarea. Până una alta mergem pe memorie paralelă. Link spre comentariu
Vizitator Dumitrescu_Marian Postat Iulie 7, 2014 Partajează Postat Iulie 7, 2014 ok. Va tin la curent . Multumesc si dlui Stefan Nicolae pentru efort . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum