Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FCL-X cu pic 16F84

mariand

Postări Recomandate

• Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariand

17

• yo9hrb

4

• Zerro

4

• Depanatoru

3

Top autori în acest subiect

Da,sursa functioneaza Ok,la superscaner o sa revin maine cu cateva poze in stadiul in care se afla.Mai am de montat quartzul de 42,500MHz pe care din pacate nu-l am inca.In rest sper sa functionezecorect.

Link spre comentariu

Asa de curiozitate , la ce vrei sa folosesti practic superscanerul ala ?

Tu ce crezi?La ce as putea sa-l folosesc?Sunt radioamator autorizat,indicativ YO3HBJ,iar din alt punct de vedere,placerea de a construi de la zero un aparat. :partyman:
Link spre comentariu

Ideea in sine conteaza,sunt ferm convins ca nu o sa functioneze la parametrii unui scaner de firma.Si ca fapt divers dupa ce termin cu acesta o sa trec la versiunea urmatoare care a aparut deja pe acelasi site.Probabil dupa aceea ajung sa zaca undeva puse cu grija,dar ramane pasiunea de a construii,testa si experimentachiar daca uneori costa destul de mult.Mult noroc le urez celor care incearca sa construiasca chiar daca nu le reuseste de la inceput. :drinkers:

Link spre comentariu

Da, arata bine ambele proiecte; pusesem ochii mai demult pe sursa asta de la epsicom pe care negresit am s-o fac; poate ne dai mai multe detalii cu privire la realizarea ei, cod sursa PIC etc.Dar sa ma refer la FCL-X meter l-am realizat, functioneaza dar realizez ca habar n-am sa-l calibrez;nu stiu ce valori sa dau lui X1 si X2 ca sa-mi indice o valoare cat de cat apropiata de vloarea realaa componentelor masurate: ex 22p(5%) imi arata 35p iar 100p(5%) - 180pPe inductante 8?H indica undeva la 5.44?H si la 68?H arata 45?HDaca stie cineva cum se calibreaza il rog sa posteze aici.

Link spre comentariu

Daca ai respectat valorile ca in schema trebuie sa masoare real,X1 este de 4MHz.Aparatul functioneaza foarte bine,de pilda daca ai pus doua fire mai lungi pe intrare(cand masori condensatori)trebuie sa arate valoarea Cx de masurat plus capacitatea firelor dar daca apesi CALIBRATION inainte de masuratoare se calibreaza pe 0.00 (cu firele de la intrare)deci o sa-ti masoare doar condensatorul nu si capacitatea firelor.Pentru sursa hex-ul este pe pagina neamtului doua modele 25V,2,56A si 25V,1A.Pe prima pagina a pdf-ului se afla adresa.

Link spre comentariu

trebuie sa verific inca o data componentele; s-ar putea ca in graba cu care l-am facut sa nu fi pus pe C4 de 100n(am folosit conzi ceramici cu benzi colorate).cat despre cristal l-am pus de 4MHz; ma refeream la valorile X1 si X2 care pot fimodificate si care implicit sunt egale cu 1000.da intradevar acu' vazui eu mai bine de unde se poate lua si fisierul sursa pt PIC

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări