cristian_98 Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 (editat) Buna ziua. Am o intrebare. 1.Cum se realizeaza prin metoda transfer toner, asa-zisul silkscreen? Adica tehnica...? Eu am incercat, am lipit folia, am mers sub jetul de apa, cu o periuta foarte moale, am dat pana sa dus stratul de hartie, dar ramanea neuniform, adica nu peste tot, si ramanea cu alb...de la hartie. 2. Am vazut pe aici pe forum o chestie...acumnu stiu daca se poate face in regim de amator. Exact la punctul unde un pin, de la o piesa oarecare face contact cu placa, este un punct negru., exact unde se lipeste piesa, ma rog pinul. Sau ca in al doilea atasament. Am atasat un silkscreen luat de aici de pe forum. Insa nu am gasit PCB-ul realizat despre care ziceam ca are la pini pe cupru un punct negru. Imi cer scuze pentru imaginea luata de la un topic de la amplificatoare, dar am zis ca ilustreaza cel mai bine si silk-ul si partea aceea ''metalizata''? http://postimg.org/image/tn6lm5vq3/ corector cu 3 corectii ASEZARE PIESE 2.pdf Editat Iulie 4, 2014 de cristian_98 Link spre comentariu
ionutzamd Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 (editat) 1. Neuniform se face de la alunecarea hârtiei pe cablaj prin apăsarea prea tare sau mișcări bruste.temperatura mica la firul de calcat. Înainte de a pune foaia pe pcb șlefuie suprafata cu un sminghel cu granulatie mica =1000.Asa se lipeste mai bine toneru de placa. Dupa 5 minute de încălzire uniforma a placi pune placa in congelator 5 minute si o sa se desprinda singura foaia. Cu alb rămâne din cauza hârtiei ,eu dădeam cu putin ulei si apare negru lucios. 2.Pentru alinierea corecta da citeva gauri in placa corodata si la lumina becului aliniază găurile cu padurile după foaie. La printare trebui sa dai miror sa iasă in oglinda. Sper sa te ajute . Editat Iulie 4, 2014 de ionutzamd Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2014 1.Fierul de calcat, trebuie sa il misc, in timpul transferului...? 2. O protectie eficienta si care sa nu strice aspectul partii cu lipiturile, impotriva oxidarii cam care ar fi..? Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Eu plimb fierul de calcat pe suprafata placii, dupa ce termini de corodat poti sa stanezi cablajul si dupa ce lipesti tot sa dai cu un spray cu sacaz , astfel la interventii ulterioare e usor de cositorit Link spre comentariu
Voltus Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 (editat) Incalzesti placa cu fierul 5-6 secunde apoi folosind o carpa impaturita ( pentru a fi mai groasa ) stergi apasat peste hartie .Astfel tonerul se va lipi mai uniform pe cablaj .Repeti operatiunea de incalzire-stergere apasata de cateva ori . Ca sa cureti si ultimele urme de hartie poti lasa la inmuiat placa in otet pentru 10-20 minute . Hartia ramasa se va inmuia mai bine si se va curata mai usor cu periuta de dinti . Pentru protejat traseele poti folosi sacaz dizolvat in benzina sau diluant : 1parte sacaz la 5 parti ( apoximativ ) volumetrice diluant . Editat Iulie 4, 2014 de Voltus Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2014 Eu plimb fierul de calcat pe suprafata placii, dupa ce termini de corodat poti sa stanezi cablajul si dupa ce lipesti tot sa dai cu un spray cu sacaz , astfel la interventii ulterioare e usor de cositorit Care e procedeul stanarii cablajului...? De ce ai nevoie? Link spre comentariu
ionutzamd Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Il misti fierul dar la inceput doar aplici fierul și il ridici iar pe la jumătatea timpului începi sa il plimb usor pe toată suprafața cablajului. eu folosesc sacâz cu alcool izopripilic diluat ,cu o pensula aplici un strat subțire înaintea lipiri componentelor după aceia cureți cu alcool izopropilic si aplici un start gros de sacâz diluat. Link spre comentariu
one Postat August 21, 2014 Partajează Postat August 21, 2014 Care e procedeul stanarii cablajului...? De ce ai nevoie? Eu am o solutie care se numeste Seno, functioneaza bine si e usor de folosit. Poti cositori si manual, utilizand staniul,ciocanul de lipit si o tresa absorbanta. Link spre comentariu
puriu Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Cositorirea la cald cu staniu fara plumb este periculoasa pentru unele placi. Eu folosesc un aliaj Sn50-Pb25-Cd25 cu temperatura de topire de 145 grade. Ca flux folosesc acid oleic sau chiar un strat subtire de pasta decapanta pe care le spal bine dupa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum