Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Texas Instruments CC3x00

godFather89

Postări Recomandate

Texas Instruments urmeaza sa lanseze noile module CC3100/CC3200 urmasele lui CC3000.

http://www.ti.com/product/cc3200

Acestea sunt CI wireless ce au implementata stiva TCP/IP hardware cu suport HTTP/SSL si multe altele. Diferenta fiind ca CC3200 este un CC3100 + ARM Cortex M4 (80 MHz, 256 KB SRAM, ADC, etc.).

Am citit ca se vor vinde cu 5-7$/buc la 1000 bucati.

Avantajele ar fi: costul redus (fata de alte solutii comparabile - probabil cel mai ieftin la ora actuala), un singur CI + flash extern (nu mai e nevoie de alt microcontroller pentru CC3200), consum redus (<1mA, conectat in idle), suporta 802.11b/g/n, stiva implementata hardware (poate fi cu 2 taisuri dar simplifica foarte mult codul aplicatiei), multitudinea de protocoale si functionalitati suportate.

Dezavantaje: nu vad nici unul serios inca.

Ma gandeam sa proiectez un modul breakout simplu CC3200 + antena + flash + pasive, pentru a-l folosi la un sistem de home automation.

Ce parere aveti? Le-a testat cineva?

Editat de godFather89
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

21

• Liviu M

15

• moro

1

De unde ai comandat? M-am uitat si eu si numai la Mouser am vazut ca il aveau in stoc dar mi se pare prea scump transportul.

Te astept(am) cu impresii cand apuci sa te "joci" cu el.

CC3000 s-a bucurat de un succes destul de mare. Chiar si cu toate bug-urile de care dispune...

Link spre comentariu

Trebuie sa faci comanda pe firma (la TI)? Ca am vazut ca sunt campuri obligatorii despre "Company".

Editat de godFather89
Link spre comentariu

Si sample-uri (gratis) iti trimit doar daca pun numele companiei, adresa si adresa de e-mail cu domeniul de la firma?

Ce convenabil... Poate o sa incerc.

Pana la urma am facut si eu o comanda de 2 placi de evaluare pentru CC3200. Am pus adresa firmei si toate cele.

Editat de godFather89
Link spre comentariu

Tu la ce vrei sa le folosesti? Numa bine, ai un avans de 2 saptamani sa descoperi si sa rezolvi posibilele probleme :)

Da, am vazut ca doar pe firma/faculta. Ideea e ca toti lucram pe undeva pe la o firma.

Link spre comentariu

Daca vrei sa il folosesti la home automation, de ce nu pui un MCU cu ethernet, si eventual POE? Oricum trebuie sa pui un cablu de alimentare, macar nu mai dai cu RF-ul in casa :rade: . Mai este si .. distanta la care functioneaza jucaria, ca vorbim de 802.11. Router-ul meu AC-66U dual band cu 3 antene de 5dBi,  care emite cu 100/200mW (asa zice el), abia am semnal in balcon. In afara balconului 0, si stau la parter.

Pentru ca ethernet-ul are un impediment: are nevoie de fire. Cablu de alimentare nu cred ca e absolut necesar. De exemplu: un modul care are doar butoane (intrerupatoarele de iluminat) poate sa stea in sleep peste 99 % din timp (parca 4uA conform datasheet) cat timp nu este apasat nici un buton. Deci cred ca ar duce un an ce un CR2032.

Despre acoperire nu stiu inca ce sa zic. Oricum cred ca o sa am nevoie de 3-4 routere sa acopere toata casuta cu semnal decent (trebuie sa verific si asta dar banuiesc ca 2 la parter si 2 la etaj is suficiente).

Ar mai fi varianta cu WiFi P2P (WiFi Direct?) care se lauda ca nu are nevoie de routere dar nu stiu daca e suportat standardul de modulele de la TI.

Link spre comentariu

Al meu a ajuns de vreo 10 zile, dar am fost plecat si n-am apucat sa-l folosesc.

L-am comandat de la magazinul Texas Instruments (TI):

https://estore.ti.com/cc3200-launchxl.aspx

Dupa cum scrie cu rosu, chip-ul folosit e unul de preproductie, dar m-am uitat la diferente si nu ma deranjeaza prea tare.

Se plateste fix cat scrie pe site, vama si transportul sunt platite de TI. La fel e si la sample-uri.

Daca vrei sa faci un mic modul, am citit ca in curand TI va face si module cu chip si antena, cu toate certificarile EMI.

In regim de amator e cam greu, si oricum nu cred sa iasa mai ieftin.

Poate ai timp sa scrii cateva randuri dupa ce primesti devboard-ul.

Si eu, de-abia astept sa ma joc cu launchxl-ul.

Ai deja in proiect vreo aplicatie pentru el?

Spor!

Link spre comentariu

Da, probabil o sa astept sa apara modulele de productie. Sigur ies mai ieftine decat le-as putea face eu.

Nu stiam ca vama e platita de TI. Super!

Da, o sa incerc sa scriu cateva randuri dupa ce apuc sa ma joc cu ele. Din pacate perioada asta e super aglomerata si la lucru si acasa.

Ma gandeam sa fac un sistem de home automation/securitate. Module conectate prin toata casa (intrerupatoare, lumina, senzori de prezenta/temperatura/lumina/etc., valve la calorifere, RFID, etc.) toate comunicand prin wireless, fiind coordonate de un server central (un mic thin client, poate raspberry pi). Ma gandesc la un numar de 20-30 de module pentru o casuta decenta (4 camere) ar fi suficient. Pe module urmand sa fie un soft standard, generic, care sa permita comanda perifericelor prin intermediul unor script-uri de pe server.

Tu ce planuiesti sa faci cu ele?

Link spre comentariu

Interesantă aplicaţia ta.

Pe al meu l-am comandat cu pretextul de a face nişte butoane wireless, dar adevăratul motiv este că, după ce acum câteva luni am implementat un MAC layer pentru ZigBee la un strămoş al lui CC3200: Chipcon 2400 (TI a cumpărat mai demult firma Chipcon, cu tot cu seria lor de produse din CCxxxx), n-am rezistat la o aşa jucărie care are tot stack-ul wi-fi gata implementat.  :rade:

Link spre comentariu

Am reusit sa ma joc putin cu placutele.

Observatii pana acum:

-am rulat exemplul preinstalat pe placuta, merge destul de bine. nu ma asteptam.

-se conecteaza destul de repede la retea (am testat pana acum 2 routere diferite si se conecteaza sub 5 sec la ambele. chiar 2-3 sec)

-telefonul se conecteaza repede la placuta (cand placuta e in AP mode)

-API-ul pentru TCP/UDP e foarte ok. Asemanator cu ce e si la win/linux

-serverul HTTP e cam inutilizabil pentru mine pentru ca voiam sa fac comenzile prin query-uri (gen: http://server/gpio/pin1/on).

-punctul de mai sus nu e o problema asa mare ca poti face rapid un mic server http peste tcp.

-un request la serverul HTTP facut peste TCP dureaza in medie 12 ms - masurat de pe PC (deschide conexiune, trimite request, primeste raspuns, inchide conexiune)

-am obtinut viteze de transfer pe TCP de 3 Mbps si 8 Mbps (dar nu mai stiu care era up si care down).

Serverul HTTP:

La cum e facut acesta stie doar sa furnizeze fisiere incarcate in flash si apoi sa rezolve continutul dinamic cu ajutorul unor "token"-uri (prin javascript). E destul de limitat, token-urile trebuie sa aiba nume special formatate si valoarea lor trebuie sa fie sub 10 caractere (cred, nu sunt sigur. e in documentatie). Nu poti crea continut dinamic in timpul unui request sau nu il poti schimba pe baza query-ului sau a caii din request.

Cam atat deocamdata...

Editat de godFather89
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări