Voltus Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 (editat) Care este tehnologia practicarii unor gauri de circa 20cm adancime (la 8-10mm diametrul gaurii ) in lemn uscat de brad ? Am incercat cu un burghiu pentru metal si dupa circa 3cm masina de gaurit ( 650W STERN turatie 0-2700 ) parea ca isi da duhul burghiul impotmolindu-se in lemn . Cu un alt tip de burghiu as putea rezolva problema ? Eventual o alta masina de gaurit . Nu imi dau seama aca problema este burghiul sau bormasina .Ceva recomandari daca se poate . Trebuie sa dau circa 100 de gauri de diametru 8mm dar de adancime circa 20cm in lemn de brad . Editat Iulie 4, 2014 de Voltus Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 (editat) eu dau gauri in beton la lungimea asta si conteaza maxim si cum folosesti scula ca daca nu cureti gaura pe masura ce avansezi dupa 5 cm se infunda si moare masina (la beton cand e putin ud e mai minunat) - burghiu bine ascutit - dupa ce avansezi 2-3-4 cm depinde de cum merge la fata locului plimbi burghiul invartindu-se inainte si inapoi de 2-3 ori in gaura sa scoata resturile, iar avansezi 2-3-4 cm iar cureti uite aici exact cum se face minutul 1:13 https://www.youtube.com/watch?v=g9Ak5x78SXc Editat Iulie 4, 2014 de briobit Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Incearca sa folosesti un burghiu pentru lemn...nimic mai simplu. Link spre comentariu
Voltus Postat Iulie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2014 Inclin sa cred ca burghiul face diferenta : Am sa caut unul ca aici : Link spre comentariu
Alexutz Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Cauta la flora in tatarasi, e mult mai ieftin decat in baumax, praktiker si au si marfa nemteasca. Dar un burghiu asa mare oricum sare de 30 lei. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 (editat) Bormasina moare pentru ca la adancime creste frecarea intre burghiu si lemn la fel si la evacuarea rumegusului.Persona cand am facut casa am folosit un burghiu de metal taiat numai partea aschietoare (ca sa poata evacua rumegusul de lemn) de 12mm si care era sudat in prelungire la o tija de otel de 8mm.Se mai bloca dar era usor de scos si de folosit.Oricum asa am gaurit toate grinzile de la casa.Pacat ca nu mai am nici un burghiu modificat ca sa-ti pun o poza dar cred ca o sa intelegi.E impotrant sa nu aiba lungime mai mare decat ai nevoie si sa fie sudat drept in prelungire(eu am fixat burghul si tija intr-o bucata de cornier si acolo le-am dat puncte de sudura si dupa asta afara am definitivat sudura.Cu ciocanul se poate corecta axialitatea. Editat Iulie 4, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
Voltus Postat Iulie 4, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2014 Am inteles ! Multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum