Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

gauri de 10mm in barna de lemn de 20cm

Voltus

Postări Recomandate

Care este tehnologia practicarii unor gauri de circa 20cm adancime (la 8-10mm diametrul gaurii )  in lemn uscat  de brad ? Am incercat cu un burghiu pentru metal si dupa circa 3cm masina de gaurit ( 650W STERN  turatie 0-2700 ) parea ca isi da duhul  burghiul impotmolindu-se in lemn . Cu un alt tip de burghiu as putea rezolva problema ? Eventual o alta masina de gaurit . Nu imi dau seama aca problema este burghiul sau bormasina .Ceva recomandari  daca se poate . Trebuie sa dau circa 100 de gauri de diametru 8mm dar de adancime circa 20cm in lemn de brad .

Editat de Voltus
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Voltus

3

• briobit

1

• mihaighe

1

• Alexutz

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

eu dau gauri in beton la lungimea asta si conteaza maxim si cum folosesti scula ca daca nu cureti gaura pe masura ce  avansezi dupa 5 cm se infunda si moare masina (la beton cand e putin ud e mai minunat)

- burghiu bine ascutit

- dupa ce avansezi 2-3-4 cm depinde de cum merge la fata locului plimbi burghiul invartindu-se inainte si inapoi de 2-3 ori in gaura sa scoata resturile, iar avansezi 2-3-4 cm iar cureti

uite aici exact cum se face minutul 1:13

https://www.youtube.com/watch?v=g9Ak5x78SXc

Editat de briobit
Link spre comentariu

Bormasina moare pentru ca la adancime creste frecarea intre burghiu si lemn la fel si la evacuarea rumegusului.Persona cand am facut casa am folosit un burghiu de metal taiat numai partea aschietoare (ca sa poata evacua rumegusul de lemn) de 12mm si care era sudat in prelungire la o tija de otel de 8mm.Se mai bloca dar era usor de scos si de folosit.Oricum asa am gaurit toate grinzile de la casa.Pacat ca nu mai am nici un burghiu modificat ca sa-ti pun o poza dar cred ca o sa intelegi.E impotrant sa nu aiba lungime mai mare decat ai nevoie si sa fie sudat drept in prelungire(eu am fixat burghul si tija intr-o bucata de cornier si acolo le-am dat puncte de sudura si dupa asta afara am definitivat sudura.Cu ciocanul se poate corecta axialitatea.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări