Vizitator Jozsef1980 Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Salutare, vreau un montaj daca se poate asa ceva, care sa converteasca monofaza in trifazic. Deci din am un motor de aprozimativ 0,8 kilowati pe trifazic, si vreau sa-l folosesc pe monofaza adica la 220 volti. Se poate cumpara o asemenea convertor sau manufactura? Multumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Da, se numeste variator/convertizor de frecventa. In engleza e Variable Frequency Drive. http://www.hi-end.ro/pe-stoc-c-280_467.html Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 5, 2014 Partajează Postat Iulie 5, 2014 (editat) Se poate cumpara o asemenea convertor sau manufactura? De cumparat da,de facut mult mai greu daca nu ai cunostinte serioase de electronica si experienta in scheme de comutatie. Parerea mea este sa cauti unul pe saiturile de vanzari. Editat Iulie 5, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
bebelik Postat Iulie 5, 2014 Partajează Postat Iulie 5, 2014 Se poate si face, dar costa ceva. In revista Silicon Chip (aprilie-mai 2012) din Australia a fost postata o schema cu pic care transforma 230V monofazic in 230V trifazic cu semnal dreptunghiular pentru motoare cu inductie trifazice de pana la 1.5KW. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 5, 2014 Partajează Postat Iulie 5, 2014 (editat) Pe site-ul colegului @em2006, Emil Matei,gasesti convertoare cu tiristori si triace.Sint relativ simple si se realizeaza cu piese ieftine. Editat Iulie 5, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Alea sunt variatoarele de tensiune, care doar intrerup o perioada tensiunea. E un alt aparat! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 (editat) Eu am inteles altceva. Salutare, vreau un montaj daca se poate asa ceva, care sa converteasca monofaza in trifazic. ................................................................................................................................................................................. Multumesc. Ori pe site-ul domnului Emil Matei, exista doua montaje de acest fel. Editat Iulie 6, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Pai pune linkuri! Stiu ca exista, dar nu sunt simple. Sau poate sunt simple, ca n-au chiar toate protectiile pe care le are un convertizor de fabrica! Apoi, iarasi ma indoiesc ca folosesc tiristoare/triace, pt aplicatii casnice. Adica nu vorbesc de dulapurile industriale, care numai simple nu erau! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 (editat) Pai o simpla vizita pe http://emil.matei.ro convertoare de putere , cred ca e suficienta Editat Iulie 6, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Pt cine are timp de frecat netul, sigur. Eu am incercat sa rezolv rapid problema, singur nu pot acum. O sa revin insa, sa vedem cum sta treaba cu simplitatea, cu schemele in fata! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 6, 2014 Partajează Postat Iulie 6, 2014 Nu stiu de ce te-ai suparat in halul asta.Am spus un neadevar?Schemele exista,nu poti nega asta.Daca le-ai vazut si faci abstractie de ele,e fix problema ta. Rog moderatorul sa ma scuze ca am fost off topic in acest post. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 M-am suparat ca a trebuit sa asteptam pana acum (sa am eu timp), sa caut eu schemele, ca sa vorbim pe schema, in cunostiinta de cauza. Asta e schema convertizorului: http://emil.matei.ro/csf.php , Convertizor static de frecventapentru controlul turatiei motoarelor asincrone trifazate / Three-phase induction motor frequency converter . Si se vede clar ca e departe de a fi simplu. Si, din pacate, nu contine si protectii in functie de curent! Si nu vad triacele/tiristorii. Deci cum sta treaba? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 (editat) Vad ca vrei cu tot dinadinsul sa ma convingi, ca pe pagina lui em2006, Emil Matei, nu sint convertoarele la care faceam referire.Deci: intri pe pagina lui Emil Matei. cauti "Convertoare de putere", apoi cauti "Convertoare pentru motoare asincrone trifazate". Spor la cautat. O seara buna sa ai Editat Iulie 9, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 Vad ca vrei cu tot dinadinsul sa nu postezi direct scheme. Biine, le postez eu, daca tot mi-ai zis cum sa le gasesc. Nu caut sa te conving de nimic, vreau doar sa vad materialele la care faci referire ca sa vad daca e asa sau nu! Deci asta: http://emil.matei.ro/converter3f.php Da, nu stiam de aceasta varianta! Si ma gandeam si la varierera frecventei, dar autorul subiectului nu a specificat nimic de asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum