tepeleacatalin Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 buna seara....detin un radioreceptor bucur 1 cu decodor tranzistorizat....din ce am citit se pare ca varianta de decodor stereo care echipa radio bucur 8 cu circuitul integrat 758 e mai performanta.....am facut rost de un asemenea decodor si as vrea sa fac inlocuirea....am identificat picioarele dar nu m-am lamurit cu tensiunile de alimentare...schemele mele ale ambelor receptoare nu sunt foarte clare...puteti sa ma lamuriti in aceasta problema am identificat compatibilitate picior 1 - intrare la ambele picior 4 si picior 5 iesirile celor doua canale 2 - masa ce ar fi de facut pentru substitutie si de ce anume trebuie sa tin cont?...a mai facut cineva aceasta substitutie? va multumesc mult cu respect...catalin Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Iulie 7, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2014 rezolvat problema.....cu succes..toipcul se poate inchide Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Felicitari! Dar nu ne lasti cu ochii in... Bucur! Expuneti cum ati procedat. Va multumim! Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 (editat) Ati pus si martorul ptr. ,, stereo '' ?? > parca are optiunea asta pe pinul 7 !! Editat Iulie 8, 2014 de dan-a2 Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 buna ziua.....spun tot marturisesc tot deci diferente la picioarele decodoarelor la cel cu integrate piciorul 3 e neconectat nefiind necesara conexiunea respectiva piciorul 7 neconectat...aliemntarea becului de stereo se face prin piciorul 6 restul picioarelor sunt compatibile deci se pune decodorul in locul celulalt fara probleme... problema este cea de alimentare....are o rezistenta de 270 ohmi si una de 330 ohmi....in urma acestui artificiu cam grosolan dar la vremea respectiva nu aveau cred alta varianta...se obtinea un 16 volti ...din care cu un zener pl12 aflat pe placa decodorului de obtinea tensiunea finala de 12 volti......3 piese care functionau fierbinti....cu efecte dezastruoase pe termen lung...cablajul decodorului era deja innegrit asa ca am separat piciorul 6 de pin...apoi am deconectat rezistenta R 504 de la masa....R503 am inlocuit-o cu una de 150 ohmi la 3 w.....a rezultat o tensine de 25 volti.....cu un 7818 am redus-o la 18 volti.....apoi cu un 7812 am redus-o la 12 volti....dioda pl12 am inlaturat-o ....concluzia....3 piese calde au devenit 3 piese reci....deci fara probleme pe termen lung.... becul de stereo a fost inlocuit intr-un soclu de bec baioneta cu un led si o rezistenta calculata pt alimentarea la 12 volti....functioneaza excelent 7812 montat pe radiatoarele tz finale iar 7812 direct pe placa decodorului nu necesita nici unul radiator deoarece consumul decodorului este sub 100 ma cu becul de stereo aprins (led)...dupa ore intregi de functionare sunt reci.... functioneaza impecabil...dupa ce am inlocuit condensatorii electrolitici si ceramici care aveau probleme....si ce e super..este mult mai insensibil la parazitii externi gen surse in comutatie...care la cel cu tranzistoare imi dadeau batai de cap semnalul fiind distorsionat. spor si bafta Link spre comentariu
miclovan Postat August 9, 2015 Partajează Postat August 9, 2015 (editat) Buna ziua, Doresc un pic de ajutor in readucerea la viata a unui decodor stereo tranzistorizat dintr-un radioreceptor bucur 1, defectul este oarecum ciudat fiindca apare cand are chef, rezolvarea partiala a problemei consta in reconectarea lui pe placa dupa care functioneaza perfect pret de cateva ore. Am incercat relipirea tuturor contactelor de pe placuta cat si din radio; schimbarea componentelor din partea de alimentare; schimbarea conzilor electrolitici si a celor ceramici; schimbarea diodelor efd cu 1n4148 (a devenit mai sensibil), cu toate astea viciul de functionare este nemodificat. Multam ! Atasez Caiet service bucur Editat August 9, 2015 de miclovan Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat August 9, 2015 Autor Partajează Postat August 9, 2015 ati schimbat diodele cu germaniu cu 1n4148 si a crescut sensibilitatea?.....interesant eu am renuntat la decodor cu tz.....am pus pe un bucur 1 unul cu integrat si am scapat de probleme cel cu tz nu am reusit niciodata sa il vad lucrand stereo decat foarte rar si aiurea total difera alimentarea adica tens de alimentare dar se poate rezolva usor cu un 7812 si totul e ok spor si bafta Link spre comentariu
miclovan Postat August 9, 2015 Partajează Postat August 9, 2015 Mai exact, am schimbat cele 4 efd 115 care sunt pe L705, motivul inlocuirii a fost balonul de sticla al unei diode un pic crapat pe unul din terminale, interesant faptul ca i-a crescut sensibilitatea ,inainte se deschidea pe indicatorul optic de acord la "4" acum pleaca de la "2" pe majoritatea posturilor. Varianta cu sursa modificata este de ultim moment, totusi sper sa il repar. Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Vă salut dl Miclovan, Am si eu un Bucur cu decodor pe tranzistoare şi neavând altul pe integrat aş dori să activez pe acesta - o singură dată s-a aprins indicatorul optic de acord. Ce îmi recomandaţi?! Mulţumesc. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 O antenă UUS bună, dacă aparatul este în regulă, nedereglat... Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Mulţumesc dl Feri. E mai complicat să mai adaugi o antenă în casă la un RR ca Bucur. Am probat cu o antenă exterioară(fir lung urcat în pod) si nu se simte nimic. Nu îmi dau seama ce ar putea fi dereglat la RR, nu se vede umblat la bobine(nici în FI, nici ale decodorului) iar cei doi semireglabili de pe modulul decodor sunt marcaţi cu vopsea roşie şi nu sunt miscaţi de la poziţia din fabrică. Aştept să îmi de la un user un alt decodor(identic) sa îl probez si pe acela. Mulţumesc. Link spre comentariu
Vizitator 1n4007 Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Azi pleacă către colegul electropan . Link spre comentariu
anonimus Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Și ăsta e un lucru de interes general care trebuie anunțat pe forum? Pe cine intereseaza și cui altcuiva folosește? Link spre comentariu
Vizitator 1n4007 Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Și ăsta e un lucru de interes general care trebuie anunțat pe forum? Pe cine intereseaza și cui altcuiva folosește?De ce ? Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Mulţumesc dl 1n4007. Vă anunţ când soseşte coletul, Mi-a promis un alt coleg un montaj recuperat cu BA 758(nu de aceeaşi formă şi fixare) recuperat dintr-un alt tip de radioreceptor. Sper ca, astfel să rezolv problema ori cu unul ori cu altul din montaje. Cu stimă si mulţumiri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum