Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

moara porumb (cereale)

imreberes

Postări Recomandate

nu am ințeles domnule Validae cu acele table separatoare ,si la tulatie nu mai umblu ,motoru are 3000ture si fulia conducatoare are jumatate din diametrul fuliei motorului adica 6000 ture nu am inteles mare lucru cu acele despartitoare

Link spre comentariu

Uite în poza asta despre ce vorbesc. Sita e susținută de niște table, care o distanțează de carcasa exterioară, ele mai și împiedică uruiala să se acumuleze într-un singur loc.Și repet, cuțitele trebuie să aibă muchii tăioase, nu cum am văzut la tine rotunjite. Polizează capetele cuțitelor astfel ca să fie cât mai colțuroase.Dacă s-au uzat mult, sudează niște plăcuțe noi din oțel dur și echilibrează rotorul.

post-179973-0-28768000-1518349378_thumb.jpg

Link spre comentariu

am sa le ascut mâine capetele cuțitelor dupa ce o sa le incaec cu sudura cu electrozi duriok8478 si am sa fac niste table ca in poza dumneavoastra ,domnule Validae sita mea e sudata direct de corp ,eu am zis ca urluiala nu curge findca nu este neteda corpu mori

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Florine!

Ce diamatru au gaurile sitei? Daca sint prea mici, uruiala n-o sa treaca  tasindu-se pe sita, sau daca totusi trece, sa se aseze pe peretii morii. Inclin sa cred ca la turatia aia ,numai uruiala nu mai e, ci faina  S-ar putea ca si din cauza porumbului umed,sa se aseze pe peretii morii si sa se infunde gaurile din sita. Din ce spui turatia este de 6000n/min,cam mare dupa parerea mea. O turatie de 2500-3000n/min este mai mult decit suficienta. Ai verificat daca uruiala  este calda ? Daca este calda, trebuie micsorata turatia ciocanelelor, marind diametrul fuliei de pe moara. Turatia motorului fiind de 3000n/min raportul ar trebui sa fie de 1/1,adica  fulii cu diametre egale.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Întotdeauna o turație mai mare e de preferat, fiindcă poți folosi site cu găuri mai mari. La mine turația de de circa 6000rpm iar găurile sitei sunt de 5 mm. Debitul e cam de șase saci pe oră..

Link spre comentariu

La un diamatru de 5mm al gaurilor sitei si turatia de 6000 rot/min, sigur randamentul este mare.

Nu stiu de ce dar am impresia ca la @Florin,diametrul gaurilor este prea mic pentru turatia de 6000rot/min. La turatii mari, faina devine foarte fina, incalzindu-se, drept urmare, avind tendinta de a se cocolosi, depunindu-se pe peretii morii si pe sita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări