Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

moara porumb (cereale)

imreberes

Postări Recomandate

Corect, d-le imreberes, schema corecta este cea posata de dvs.! Deh, batranetea asta... :tryre Scuze pt. gresala , nu am fost atent !

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

domnilor dațimi și mie un sfat ,am o moara de cereale mai mică și intre sită și perete se adună urluiala nu curge nu alunecă spre gura de ieșire a mori ,ce să pun pe peretele unde se aduna urluiala ca sa alunece mai ușor ? peretele nu are asperități pe el dar din cauza turației il bătătorește

Link spre comentariu

Cu toate ca topicul are aproape 4 ani de inactivitate.

Florin. acea moara pe care o ai, si care iti face probleme, este home made sau industriala?

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Ai putea să sudezi sau să prinzi cu șuruburi niște table separatoare/opritoare din loc în loc, astfel ca tocătura să nu mai umple tot spațiul dintre sită și carcasă, ci să fie fragmentată în câteva zone, unde din cauza vibrațiilor să cadă prin sită înapoi în tocător.....

Altă soluție e să mărești diametrul a cel puțin jumătate din găuri cu 50% și să mărești și turația, prin schimbarea fuliei morii cu una mai mică. Am avut și eu probleme când am construit prima moară, dar le-am rezolvat prin încercări, atunci nici nu aveam internet. Turația mare și găurile majorate rezolvă sigur problema.Și din când în când mai polizează ciuțitele morii, fiindcă se rotunjesc la capete și scade randamentul de măcinare. Capetele trebuie să aibă muchii tăioase, nu rotunjite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări