calul Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Salutari forumistilor ! Am primit la reparat aparatul descris in titlu AIRCOMATIC III . Are defecta celula ultrasonica ce produce ozon la contactul cu apa . Va rog sa-mi dati o sugestie de unde se poate procura , daca se poata repara sau reproduce in vreun fel , eventual ceva sfaturi pt un aparat mai ieftin . Multumesc anticipat . Link spre comentariu
validae Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 (editat) Ozonul știam că se produce prin descărcări de înaltă tensiune, prin acțiunea ultrasunetelor asupra apei se obține ceață de obicei.Poți pune o poză cu interiorul minunăției ? Scopul ,,celulei ultrasonice,, e de fapt să genereze o ceață fină, partea de ozonizare constă de obicei într-un tub metalic ce conține un electrod central.Prin forțarea trecerii aerului prin tubul metalic, concomitent cu aplicarea între cei doi electrozi (tub și fir central) a unei tensiuni înalte, se obține ionizarea forțată a aerului. Am avut la serviciu un ionizator asemănător cu circulație forțată și chiar are efecte resimțite de la distanță apreciabilă. La funcționarea timp de 5 minute s-a simțit mirosul specific ozonului de la circa 5 metri de aparat. Editat Iulie 2, 2014 de validae 1 Link spre comentariu
Fulgerik Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Ozonul știam că se produce prin descărcări de înaltă tensiune, prin acțiunea ultrasunetelor asupra apei se obține ceață de obicei.Poți pune o poză cu interiorul minunăției ?Ultrasunetele nu au suficienta energie pentru a produce ionizarea aerului/materiei. Pentru ionizare frecventa de oscilatie trebuie sa fie mult mult mai mare, fenomenul se produce incepand cu razele ultraviolete.Cred ca este vorba de un umidificator, este doar o chestie de marketing.Marketingul se bazeaza pe prostia celor multi, depanarea cere inteligenta. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 În descrierea aparatului de pe YouTube, se spune că ozonizează și purifică aerul. Din filmarea demonstrației de funcționare se vede clar că produce o ceață fină ce împrăștie în spațiul util particule dintr-o soluție (probabil odorizantă, nu am făcut săpături prea amănunțite) ce se adaugă în apa din aparat. Acum cred că s-a înțeles rolul ,,celulei ultrasonice,,.. Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Normal ca se poate repara . Probabil IRF48N ... busit. Fuguta cu el la un "doctor" Editat Iulie 3, 2014 de leoncris Link spre comentariu
IRCO Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 poate ionizator nu ozonizator: "Ozonul este a doua formă alotropică a oxigenului, fiind constituit din trei atomi ai acestuia. Formula sa chimică este O3. Molecula sa este instabilă și se descompune după un timp scurt în oxigen diatomic. El este un oxidant puternic din care cauză este dăunător omului, producând dureri de cap, fiind iritant, caustic al mucoaselor respiratorii." Sursa: Wikipedia Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Am reparat un ap. similar, ecesta avea si o lampa UV in fata ventilatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum