Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator cs-2300 need help!!!!

Vizitator bodoghe89

Postări Recomandate

Vizitator bodoghe89

Ma poate ajuta cineva si p mine??? Am un amplificator cs-2300 cu 300w pe 4 ohmi si 160w pe 8 ohmi, 2 boxe de 350w bucata pe 4 ohmi, dar as vrea sa pun cele 2 boxe in paralel pe o iesire si un subwoofer de 400w pe cealalta iesire. Asta ar insemna k cele doua boxe legate paralel o sa aiba impedanta de 2 ohmi, iar statia scoate numa 4-8 ohmi. Cat de mare este riscul sa ard amplificatorul si exista posibilitatea ca acesta sa se arda dintr-o data fara a se incalzi sau se arde numa dupa ce depaseste temperatura limita?????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• piglett

2

• crexy

2

• Sharky

1

• exxu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator bodoghe89

Daca pun serie statia nu mai da decat 80w pe 8 ohmi la fiecare difuzor si se aude prea incet chiar daca ii subu pe cealalta iesire. Vroiam sa stiu daca se incalzeste amplificatorul cand il fortez pe 2 ohmi (pt k dak se incalzeste are senzori si o sa dau mai incet muzik) sau se arde dintr-o data adica se stinge pur si simplu si.... poate mai iasa si fum din el :smt005 :smt073 ca atunci stau in loc, nu imi mai cumpar nici un subwoofer si le las fiecare pe cate o iesire.

Link spre comentariu

ar mai fi o varianta : sateliti pe cs 2300 si fa amplificare activa la sub ,asta e cea mai buna varianta daca nu vrei sa arzi amplificatorul punandul in 2 ohm . ce sateliti ai ? ca la 80w fiecare in camera daca au sensibilitate mare te zguduie oleaca.

Link spre comentariu

Si daca nu depasesti curentul depasesti puterea disipata. :toimonster: Distractie placuta la ars amplifuri.Crezi ca aia au scris 4 ohmi de florile marului?Pun pariu ca ampliful e la limita in 4 ohmi, ca asa e la marfa ieftina, incerci sa scoti cat mai mult din ea. De il pui pe 2 ohmi e clar ca ramai fara el.Raspunsul e categoric NU.

Link spre comentariu

mmmm...mofturosule....vezi ca sunt doua difuri de 4 ohmi puse in paralel, nu un singur dif de 2 ohmi....curbele de impedanta sunt cu totul altele, si am incercat sa-i explic omului ca merge, atat timp cat nu forteaza nota....in fine....

Link spre comentariu
Vizitator bodoghe89

Mai oameni buni!!! Eu altceva vreau sa stiu!!! Daca fortez este pozibilitatea ca amplificatorul sa se arda dintr-o data ?? sau se incalzeste si se arde numai dupa ce depaseste temperatura critica???? Pt ca daca se incalzeste nu-i nici o problema, dar daca se arde, adica pur si simplu se stinge fara a se incalzi atunci nu ma risc si stau in loc.

Link spre comentariu
Vizitator s@73l!7

wow vasile... cum drac sa se arda instantaneu :rolleyes: eu tind sa cred ca se va incalzi al dracu dupa care va ceda.dar nu am experienta necesara pt a da un sfat 100% sigur.

Link spre comentariu

Mai oameni buni!!! Eu altceva vreau sa stiu!!! Daca fortez este pozibilitatea ca amplificatorul sa se arda dintr-o data ?? sau se incalzeste si se arde numai dupa ce depaseste temperatura critica???? Pt ca daca se incalzeste nu-i nici o problema, dar daca se arde, adica pur si simplu se stinge fara a se incalzi atunci nu ma risc si stau in loc.

Cum amplificatoarele astea nu sunt de departe profesionale(sunt facute probabil fortand la limita componentele pentru a obtine specificatiile declarate), este bine sa respecti limitele impuse de producator: 4ohm minim.Daca se va arde instantaneu sau nu, pentru sarcini de 2 ohmi, nu cred ca iti poate raspunde nimeni (nu stie nimeni de ce este in stare protectia amplificatorului respectiv), singura varianta, daca chiar te mananca, este sa incerci, dar nu cred ca vrei sa pui la bataie amplificatorul tau pentru asta.Inseriaza boxele alea doua si stai linistit.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări