Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA7294 in paralel?

moska2003

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Murcielad

10

• v3l0

9

• ICEMAN

5

• moska2003

4

Top autori în acest subiect

Am legat si eu 2xTDA7294 in paralel si la prima vedere nu dau semne de instabilitate ..... Eu pur si simplu am luat 2 canale diferite ,am unit intrarile si apoi iesirile prin rezistente de 0.47ohmi si gata :)

Link spre comentariu

nu zau ? :? poti sa imi zici si de ce ?

Cum adica sa se auda mai tare ? de auzit se aude mai tare daca bagi votaj mai mult !

Sa va dau un exemplu :

Ai una bucata difuzor de 200W/4ohmi

Nu poti pune un singur TDA sa dea 200W/4ohmi pentru ca el ar putea sa dea 200W/4ohmi ,dar s-ar incalzii si ar murii destul de repede .... Pentru a debita 200W/4ohmi ii trebuie o tensiune de +/-40V la tensiunea asta el abia merge pe 8ohmi si nu este recomandat deoarece depaseste puterea de disipare a circuitului. Pentru 200W/4ohm iti trebuie 2-3 circuite pe care le legi in paralel alimentate la +/-40V

Puterea se calculeaza cu VxI adica volti ori intensitate ... atunci cand legi 2xTDA in paralel nu se mareste voltajul care il debiteaza ci intensitatea la care rezista circuitul .

Mie inainte de a il lega in paralel circuitul rezista la 20V pe o sarcina de 3ohm din asta rezulta: 20Vx6.6A =133.3W RMS asta avand in vedere ca circuitul este foarte bine racit . Dupa legarea in paralel am avut 28V rms pe iesire de unde rezulta o putere de 266W rms dupa care au intrat protectiile care limiteaza :(

Si acum sa ne spuna domul v3l0 de ce nu se poate ?

Ps: Daca vreti mai multe detalii http://www.national.com/appinfo/audio/f ... n_Note.pdf eu de aici m-am inspirat ... acolo este vb de LM3886 , dar se aplica si la tda7294 :wink:

Link spre comentariu

Am impresia ca tu esti foarte dezorientat :roll: teoretic un singur TDA7294 scoate 180W rms pe 4ohm :wink: singura problema este caldura. Acum tu cred ca faci confuzie intre legarea in parallel si punte ! in datasheet este vorba de 150W/8ohm in punte :wink: Eu din cateva experimente am vazut ca se pot scoate ~100W/8ohmi din un singur TDA fara probleme . Acum poate tu ai constatat altceva ? :? Eu de ceva timp am un 2x TDA7294 stereo alimentate la +/-47V cu un traf de 420w 8x6800uF filtraj si merge fara nici un fel de probleme pe 6ohmi . Tot nu ne-ai lamurit de ce nu merge ?? daca nu stii nu vorbi ! :wink: :twisted: PS: Racirea extrema consta din un radiator de 200cm2 si 2 coolere de 80mm alimentate la 8V . Daca tu consiferi asta extrem atunci nu mai am cuvinte .... :) Doar de curiozitate ai avut sau facut vreun amp cu tda7294 ? Unde ai citit ca 2xTDA nu scot mai mult de 150W nici daca incerci sa ii scoti cu clestele ? :?

Link spre comentariu

OK...cred ca vorbeam de bridge... :oops: Am acut un amp cu 7294 pentru masina(sub) deci cunosc relativ integratul...De asemenea, din ce stiu eu, la 00W acest integrat distorsioneaza si baza ai cam pana la 70W. de unde si puterea aproximative de 140-150 din bridge.Eu nu vreau sa ma cert cu tine (nu castig nimic din asta) dar mi se pare o suma imensa 266W pentru 2xTDA7294 oricum ar fi pusi, si in 8ohmi...chiar as incerca cele spuse de tine si te mai si rog sa mai spui daca inafara de legaturile de care ai vorbit (si rezistentele) ai mai facut ceva deosebit pe acolo.

Link spre comentariu

Pai intradevar el la 70W are 0.5% distorsiuni si este alimentat la +/-35V dar eu il alimentez la +/-47V :P Inafar de rezistente nu am facut nimic .... am pus un preamp pe intrare si atat . Mentionez ca testele au fost relativ scurte si ampliful nu merge in paralel acum deci nu stiu nimic despre rezistenta lui in timp desii nu vad de ce nu ar merge mult si bine... :? Poti scoate 266W , dar trebuie racit foarte bine .... cred ca cel mai bine ar fii sa legi 2xTDA7294 in paralel pe care sa le legi in brige cu inca 2 atunci ai avea 3-400W :P

Link spre comentariu

Am legat si eu 2xTDA7294 in paralel si la prima vedere nu dau semne de instabilitate ..... Eu pur si simplu am luat 2 canale diferite ,am unit intrarile si apoi iesirile prin rezistente de 0.47ohmi si gata :)

Eu cred ca una din intrari trebuie legata la masa printr-un condesator si nu imreuna cu cealalta. Si o alta schema interesanta:http://studenti.ing.unipi.it/~s190639/a ... a7250.html
Link spre comentariu

crezi prost !! :P pentru a nu se arde integratele trebuie sa scoata acelasi nivel de putere pe iesire :wink: pai tu daca legi la masa intrarea atunci un integrat nu merge deloc :o PS: vezi pe la inceputul postului am pus linkul la o schema sa vezi cum se face :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări