Vizitator mercas Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 (editat) Salut!Cum pot sa introduc semnul ''%'' astfel incat sa fie afisat pe un display de forma celui din imaginea atasata? Mentionez ca pseudocodul este in format binar scris pe un AT89C2051 ,iar conversia textului o fac cu Hex Editor Neo. P.S. In locul cercurilor se pot pune si patrate (jumatati de 0) ,doar ca nu stiu ce fel de patrate sa introduc in asa fel incat sa fie afisate. Va multumesc anticipat! Editat Iulie 2, 2014 de mercas Link spre comentariu
red93 Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Din câte știu eu nu există o funcție standard pentru a afișa "%" pentru display-urile cu led-uri cum ai tu. Metoda presupune să aprinzi led-urile corespuzătoare segmentelor de acolo care formează %. În primul rând ai nevoie de o schemă electrică pentru a vedea cum se aprind ledurile respective (la ce port sunt legate, se folosește multiplexare sau nu, etc.). Ideea este că în funcție de hardware-ul disponibil se va putea face și afișarea... Link spre comentariu
crocobaurul Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Salut! P.S. In locul cercurilor se pot pune si patrate (jumatati de 0) ,doar ca nu stiu ce fel de patrate sa introduc in asa fel incat sa fie afisate. salut ! Ce cercuri si ce patrate ? Inteleg ca tu vezi ceva de genul asta: http://www.softoxi.com/hex-editor-neo-video-trailer-screenshots.html#screenshot_0 Fii mai clar ! Ce faci cu acest editor HEX ? Posteza macar schema ! Apoi nu am inteles - tu ai codul sursa al programului sau ai doar fisierul HEX ? Varianate: Daca ai doar fisierul HEX: pasi : 1. Vezi ce afiseza pe dispaly 2. Deduci ce caracter trimite pe port pentru a afisa acel lucru 3. Traduci in hexa acel caracter 4. Dai search in codul HEX cu carcaterul respectiv. Testezi daca merge schimbat. Daca ai si cod sursa mie-mi pare mult mai simplu Acum ca afiare caracterului "%" pe acel display e greu dar nu imposibil. Eu pe un display cu 7-seg adica cu "8"-uri, am afisat "d", "b" "F" , S...virgula, egal, minus.,... Pana la urma nu treburie neaparat "%" poti sa pui si altceva care sa semnifice "la suta": "/." e ex Editat Iulie 3, 2014 de crocobaurul Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Mercas: Despre cercuri si/sau patrate vorbrsti tu? La acest tip de afisor poti afisa - in cel mai bun caz - triunghiuri formate prin aprinderea segmentelor A,M,K(pentru "cercul" superior), respectiv a segmentelor S,R si E (pentru "cercul inferior), iar bara va fi formata prin aprinderea segmentelor N si T. Vezi atasamentul (este posibil ca "numerotarea" segmentelor in cazul afisorului tau sa difere). Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Daca tot e topic de data cu parerea... Referindu-ma la poza lui nico_2010: AHUM = cerc sus TN = bara oblica PSED = cerc jos. Bineinteles, habar n-am daca segmentele se pot aprinde individual. Editat Iulie 3, 2014 de Liviu M Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Are dreptate Liviu M, varianta lui este mai aproape de realitate. Vezi atasamnet: Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Daca simbolul asta e prea inghesuit si sunt disponibile toate cele trei module din primul post, cele 3 simboluri se pot afisa fiecare pe cate un modul. Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.Dislay-ul meu este un TID de Opel,iar protocolul nu am cum sa il cunosc.Eu am fisierul in format hex in care am identificat cu ajutorul programului Neo spatile pe care trebuie sa le inlocuiesc pentru a modifica textul existent(am incercuit in inaginea atasata).Am 3 spatii la dispozitie unde sa introduc initial un semn care sa semene cat de cat cu cercul din stanga de la "%",pe al doilea spatu am reusit sa pun "/" iar pe al treilea spatiu urmeaza sa pun tot un cerc.M-am gandit la un patrat pentru a inlocui cercul de la % deoarece pare ma simplu de realizat pe un dislay de genul spre deosebire de cerc.Secventa pe care vreau sa o inlocuiesc este scrica cu rosu "OBR".Multumesc Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Uite ici protocolul de la TID. E în germană, nu mai găsesc linkul în engleză, dar mai caut. http://wiki.carluccio.de/index.php/Opel_TID Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 In cazul asta eu as incerca sa gasesc in textul din dreapta niste simboluri care sa dea bine (de exemplu al patrulea caracter de pe randul al patrulea seamana bine cu °, adica cercul din stanga sus) si inlocuiesti codul literelor "gresite" cu codurile care-ti plac. In cazul simbolului ° gasit de mine, inlocuiesti "4f" de pe randul cu rosu (al treilea grup de la sfarsit) cu "ba" (al patrulea grup de pe linia a patra). Daca codul nu are nici o verificare (vreun CRC care trebuie recalculat si salvat pe undeva), sunt sanse sa mearga, dar mai bine faci un backup pe undeva la codul original. Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Codul nu are CRC deoarece am incercat sa modific OBR cu alte litere si ruleaza.Mulltumesc Liviu M,am sa mai incerc cu alte caractere. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Pai atunci e simplu, caracterele din dreapta au codurile corespondente in stanga, pe aceeasi pozitie. Ori cauti intre literele deja existente ce te intereseaza, ori te uiti intr-o tabela ASCII si iei codurile de acolo (din ce am vazut eu ar fi B0 pentru ° (sau BA ca mai sus, seamana), 2F pentru / si 6F pentru o (litera o, mi se pare cea mai potrivita). Ar mai fi varianta sa incerci direct cu % (25) pe pozitia din mijloc si " " (pauza, 20) pe pozitiile laterale. Editat Iulie 3, 2014 de Liviu M Link spre comentariu
crocobaurul Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Modifici in HEX coloana din stanga. Ai 255 varinate respectiv 0..FF. Coloana din dreapata ASCII nu prea foloseste la nimic. Poate doar la identificare unor stringuri. Asta pentru ca numte caractere nu au traducere ASCII. Am sa raspund si la discutia a ta cu modificare HEX. Daca e vorba de acea schma vad ca display-ul e controlat prin SData si SClock. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum