Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare stupida

Vizitator PMRS

Postări Recomandate

Vizitator PMRS

Buna ziua , am un casetofon VDO CDR500 si as dori sa stiu daca se poate schimba la el blocul optic de citire a cd-urilor pentru a imi recunoaste formaturile mp3 si nu track. Ar fi optiunea sa il schimb dar pierd bineinteles comenzile de pe volan si nu as vrea asta. Am inteles ca este si optiunea de AUX la el , dar nu prea stiu cum se face exact , e vorba de 2 fire lipite la un circuit integrat (cred)

Link spre comentariu

1.Nu poti sa faci din el MP3 degeaba schimbi blocul optic

2.Se poate face AUX daca ai un CD inregistrat fara sunet si te legi cu firele de aux la iesire audio din partea de CD.

Link spre comentariu

Cumparati un modulator FM , il bagi in bricheta de la masina iar acesta iti arata o fragventa pe care tranmite , dai casetofonul pe radio fm setezi fregventa si gata si nu iti trebuie decat un card SD sau stick USB . Succes

Link spre comentariu
Vizitator PMRS

am incercat si var asta. cand ajunge casetofonul la frecventa modulatorului acesta sta 2 secunde (fara sa se auda nimic) dupa care trece mai departe. modulatorul este perfect functionabil

Link spre comentariu

Vezi să nu fi ales o frecvență pe care era deja un post de radio FM. Am un prieten care exact asta a pățit, a pus modulatorul chiar pe frecvența unui post de radio (a fost prima care i-a venit în minte) și tocmai de asta nu mergea. Când a setat frecvența undeva între posturile existente, a început imediat să meargă.

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu

am incercat si var asta. cand ajunge casetofonul la frecventa modulatorului acesta sta 2 secunde (fara sa se auda nimic) dupa care trece mai departe. modulatorul este perfect functionabil

Si daca tai RDSul face asa?
Link spre comentariu

Vezi să nu fi ales o frecvență pe care era deja un post de radio FM. Am un prieten care exact asta a pățit, a pus modulatorul chiar pe frecvența unui post de radio (a fost prima care i-a venit în minte) și tocmai de asta nu mergea. Când a setat frecvența undeva între posturile existente, a început imediat să meargă.

Nu are cum sa se suprapuna cu alt post radio , modulatorul allege o fregventa libera intotdeauna !

Link spre comentariu
Vizitator iRoata

Salut !

Uite doua link-uri care, chiar si traduse cu Google, iti ofera suficienta informatie pentru a putea face modificarea AUX-in; in principiu trebuie activataq intrarea de telefon pentru hands-free prin montarea unui sw; aceasta intrare ofera exact ce ai tu nevoie; mai apoi trebuie lipit un cablu ecranat de la o mufa jack-mama externa pana pe placa la integratul ce face corectiile si volumul.

http://www.vectraclube.com.br/forum/viewtopic.php?t=24142

http://forum.opel-club.ru/index.php?showtopic=45457

post-232414-0-75887400-1404388230_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu are cum sa se suprapuna cu alt post radio , modulatorul allege o fregventa libera intotdeauna !

Nici vorba de asta.Modulatorul il setezi pe ce frecventa sa mearga.

Link spre comentariu

Pot să te întreb de unde știe modulatorul care frecvență e liberă și care nu? :)

Faptul că emite în RF nu înseamnă că are și partea de recepție. Pe lângă asta, dacă mergi 200 de km și frecvența respectivă nu mai e liberă în noua locație, o schimbă automat și începe să se fugărească pe toată scala FM, cu radio-ul după el? :)

Link spre comentariu

Am citit atent tot ce s-a postat aici, aşa că am o întrebare şi mai "stupidă":de ce Bunul D-zeu ar vrea cineva sa asculte MP3-uri în loc de CD audio(fiindcă asta înţeleg eu, că acum aparatul functionează, dar poate citi doar CD audio, nu si fisiere MP3). Singurul motiv la care mă pot gândi e durata de redare a discului, altminteri MP3 e incomparabil mai slab calitativ decât un CD audio...cât despre modulatorul audio, calitatea sunetului e complet "in pom", cu asa ceva!

Link spre comentariu

Din ce-am văzut la românii de pe-aici, pot să-ți spun că mp3-uri cu manele au toți. CD-uri audio - mai greu :)

Fișierele mp3 au cam aceeași calitate cu un CD audio pe la rate de eșantionare de 224 - 256 kbps. La 320 kbps au calitate chiar mai bună decât CD-ul audio, tocmai fiindcă elimină eșantioane pe care oricum nu le-ai auzi nici pe CD-audio, dar acolo ar apărea cumulate ca zgomot de fond. Un .mp3 e un fișier .wav din care sunt aruncate cam 86-87% din eșantioane la 320 kbps sau cam 93% din eșantioane la 32-64 kbps. Calitatea ”incomparabil mai  slabă” la mp3-uri se remarcă până pe la 128 kbps. De pe la 160 - 192 kbps deja sună bine.

Nu știu ce casetofon are inițiatorul topicului, dar modulatoarele se folosesc în general în mașină. Judecățile de valoare (rost, calitate etc.) nu au sens, realitatea e simplă: modulatoarele există și se folosesc.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator PMRS

Am citit atent tot ce s-a postat aici, aşa că am o întrebare şi mai "stupidă":de ce Bunul D-zeu ar vrea cineva sa asculte MP3-uri în loc de CD audio(fiindcă asta înţeleg eu, că acum aparatul functionează, dar poate citi doar CD audio, nu si fisiere MP3). Singurul motiv la care mă pot gândi e durata de redare a discului, altminteri MP3 e incomparabil mai slab calitativ decât un CD audio...cât despre modulatorul audio, calitatea sunetului e complet "in pom", cu asa ceva!

Sunt constient de calitatea audio wav vs mp3 , ce nu imi place mie este timpul de redare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări