Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltage-controlled oscilator

Vizitator bogdyy13

Postări Recomandate

Vizitator bogdyy13

salut, am de facut in proiect pentru facultate, si nu stiu cum as putea modifica acest circuit pt a putea modifica amplitudinea semnalelor dreptunghiular si triunghiular.

Daca imi puteti da niste sfaturi ar fi perfect.
Multumesc anticipat!

Posted Image

Editat de bogdyy13
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Amplitudinea semnalului dreptunghiular este dată de tensiunea ( tensiunile ) de alimentare și,  presupunând că operaționalul din dreapta este ideal ( sau măcar ”rail-to-rail”), este egală cu aceasta ( acestea ) deci NU poate fi modificată direct. Sigur , se poate pune un divizor după.

Amplitudinea semnalului triunghiular este determinată la rândul ei de amplitudinea semnalului dreptunghiular și este egală cu aceasta înmulțit cu raportul de divizare  R6/(R6+R7) deci poate fi modificată din acest raport - punând , de exemplu , un potențiometru în locul lui R6 și R7 

Schema ”standard” a acestui VCO este cu R2=R4 și R1 = 2*R5 . În acest caz se obține un triunghi simetric . Amplitudinea însă rămîne cea de mai sus independent de aceste condiții.

EDIT Foarte important - cred că esențial. Frecvența depinde de amplitudinea semnalului triunghiular la restul valorilor constante.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări