Vizitator bogdyy13 Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 (editat) salut, am de facut in proiect pentru facultate, si nu stiu cum as putea modifica acest circuit pt a putea modifica amplitudinea semnalelor dreptunghiular si triunghiular. Daca imi puteti da niste sfaturi ar fi perfect.Multumesc anticipat! Editat Iulie 2, 2014 de bogdyy13 Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 (editat) Amplitudinea semnalului dreptunghiular este dată de tensiunea ( tensiunile ) de alimentare și, presupunând că operaționalul din dreapta este ideal ( sau măcar ”rail-to-rail”), este egală cu aceasta ( acestea ) deci NU poate fi modificată direct. Sigur , se poate pune un divizor după. Amplitudinea semnalului triunghiular este determinată la rândul ei de amplitudinea semnalului dreptunghiular și este egală cu aceasta înmulțit cu raportul de divizare R6/(R6+R7) deci poate fi modificată din acest raport - punând , de exemplu , un potențiometru în locul lui R6 și R7 Schema ”standard” a acestui VCO este cu R2=R4 și R1 = 2*R5 . În acest caz se obține un triunghi simetric . Amplitudinea însă rămîne cea de mai sus independent de aceste condiții. EDIT Foarte important - cred că esențial. Frecvența depinde de amplitudinea semnalului triunghiular la restul valorilor constante. Editat Iulie 2, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum