Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

anulare protectie OZ964GN

Postări Recomandate

Ia pune un LED între pinii 10 (+ led) și 6 (led -).

Am incercat cu led la pinul 10, si la pinul 4, si nu merge, am mentionat din prima postare, la invertoarele care mai au si alte integrate(LM339, LM324...) in afara de OZ964, se pare ca nu functioneaza nici una din metode(la OZ964). Am gasit odata pe un forum strain, cum se scotea protectia la aceste invertoare(se intrerupea niste pinii la LM339), dar nu am mai gasit forum-ul. La tv-ul meu problema este din uzura lampiilor, daca setez din meniu "iluminare spate" la 7, invertor-ul nu mai intra in protectie(merge non-stop), daca setez la 10(Max), invertorul intra in protectie dupa 3-4 ore. Am doua optiuni: sa schimb toate lampile sau sa elimin protectia invertorului, invertorul lucreaza la parametri normali, decit ca circuitul de protectie "simte" un consum mai mare, datorat uzurii lampiilor. Pina la urma o sa incerc si cu schema de la rusi, cu led si rezistenta la pinul 4, cu toate ca este cam acelasi lucru, cu ce am incercat, adica led la pinul 4 si masa. Mai astept o solutie, nu pot sa cred, ca nu sa lovit cineva pina acum, de aceasta problema.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am incercat cu led la pinul 10, si la pinul 4, si nu merge,

Daca colegu leoncris a spus LED intre pini 10 si 6 tu de ce ai pus intre pini 10 si 4?

Ia pune un LED între pinii 10 (+ led) și 6 (led -).

Link spre comentariu

Daca colegu leoncris a spus LED intre pini 10 si 6 tu de ce ai pus intre pini 10 si 4?

Pentru invertoare cu OZ964(fara alte integrate) sint doua metode de anulare a protectiei

1. Led intre pin-ul 4 si masa(pin 6)

2. Led intre pin-ul 10 si masa(pin 6)

Ambele le-am incercat, dar fara rezultat. Colegu Florin eu am pus o virgula dupa 10, sa se inteleaga ca nu am pus led-ul intre pini 10 si 4, dar am spus si in prima postare "metoda cu led la pinul 4 sau 10(OZ964SN) am incercat-o". Oricum iti multumesc pentru interes.

Link spre comentariu

eu zic ca buba e in invertor ,vre-o componenta ce face figuri la cald,vre-un contact imperfect,lipitura rece,altfel nu vad de ce ar face figuri odata ce capacul e pus

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

A trecut ceva timp. A aflat cineva, sigur, concret, cum se anuleaza protectia la OZ964SN ?. Cele incercate de Costica LCD nu au mers (led la pin 4, led la pin 10, led si rezistenta la pin 4).

Este invertorul care mai are si alte integrate (339, 342, 358) si este de la un SONY KDL-32U2520.

Multumiri anticipate.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

A trecut ceva timp. A aflat cineva, sigur, concret, cum se anuleaza protectia la OZ964SN ?. Cele incercate de Costica LCD nu au mers (led la pin 4, led la pin 10, led si rezistenta la pin 4).

Este invertorul care mai are si alte integrate (339, 342, 358) si este de la un SONY KDL-32U2520.

Multumiri anticipate.

Spune exact ce invertor are(seria) si ce integrate are. Integrat 342.....nu prea cred poate lm324.......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

A vrut cu dioda led intre pinul 10 si masa. Katodul diodei la masa.

Dar parca in tv sunt niste muncitori care sudeaza asa zgomot se aude din invertor. Nu sunt descarcari de inalta. Si toate neoanele fluctueaza in luminozitate in ritmul...sudurii. Neoanele se aprind toate. Au fost desfacute si verificate la capete. Firele sunt lipite nu introduse in mufe metalice deci contacte imperfecte nu sunt. Mufele de legatura dintre invertor si neoane sunt curate si nu prezinta oxidari, topiri, flamari. Transformatoarele, la masuratori ohmetrice, nu prezinta diferente majore intre ele. Nu pot insa delimita nici zona unde se aude sfaraiala. Ramane ceva comun: controller, alimentare. Tensiunea de alimentare este ok, 24V. Vedem maine pe lumina cum stam cu filtrajul (la vedere nu sunt electrolitici umflati). Mai sapam.

L.E. Nimic de pe placa invertorului nu se incinge, nici trafuri, nici mosfeti.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

scoateti cuplele lampi si daca zgomotul dispare e posibil ca buba sa fie tot in interiorul panelului,sau decuplati cate o lampa ,cu protectia anulata ar trebui sa mearga si cu cel putin o lampa deconectata,masurati tensiunea de 24v daca variaza si cade sub 20v e posibil ca buba sa fie in sursa,e posibil totusi sa fie ceva contacte imperfecte pe invertor,dati cu ceva aer cald sau rece si vedeti cum reactioneaza

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări