Vizitator liviu4u Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 (editat) Buna ziua, Folosesc o schema clasica de licurici, am pus un releu inseriat cu o dioda in locul unui led. Ceea ce vreau este sa stea aprins 5 minute un led si apoi sa se stinga si sa se aprinda celalalt led (unde am releul) doar 5 secunde si apoi de la capat.Am schimbat diverse valori la rezistente si condensatoare si am ajuns la un timp de 5-6 minute un led si 3 secunde celalalt. ( una din rezistente de 2 M si cealalta de 37 K) Nu reusesc sa il sincronizez cum trebuie ( 5 minute LED 1 - 5 secunde LED 2) Daca ma poate ajuta cineva in sincronizare. Multumesc, Editat Iulie 1, 2014 de liviu4u Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Nu prea se pot da sfaturi - singura cale este cea pe care ai pășit deja - cea experimentală. Totuși trebuie să te previn că șansele de a obține temporizări precise și constante sunt mici cu această schemă , mai ales la raport atît de mare între cei doi timpi . Intervin Ube , beta - ambele dependente de temperatură . Mai mult , datorită valorii mari a uneia din rezistențe intervine și curentul de pierderi al electroliticului , etc. Ca idee teoretică ar fi cam așa - rezistențele din baze să fie comparabile ( R3 mai mică pentru că Q2 duce curent mai mare ) iar diferența de timp să o facă condensatorii . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 (editat) timpul de aprindere este dat de condensatori, si de rezistenta variabila de 10k. Asa sa postez o schema simpla cu un releu. Editat Februarie 3, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum