HelliosSun Postat Iulie 1, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2014 Dar vu-metrul pe intergrate este bun sau mai bine zis in general cele cu integrate functioneaza mult timp? Link spre comentariu
yoo Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Dar vu-metrul pe intergrate este bun sau mai bine zis in general cele cu integrate functioneaza mult timp? cele pe integrate functioneaza la fel ca si cele pe tranzistori adica pana cedeaza.cat de repede cedeaza este dictat in primul rand de felul in care in folosesti,il alimentezi,ai aplici semnal,calitatea componentelor Link spre comentariu
HelliosSun Postat Iulie 1, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2014 (editat) Deci pana la urma vu-metrul pe integrate este bun sau merita sa il repar pe cel pe tranzistori?Bun in sensul ca nu se arde dupa 1 luna sau la o functionare mai indelungata gata nu mai merge.Ma gandesc ca daca o iau asa la rand pe fiecare piesa a vu-metrului pe tranzistori nu va functiona niciodata.As vrea sa il fac pe cel cu integrate pt ca are putine piese,ocupa spatiu putin si il realizez in cateva ore.Astept parerea voastra voi ce ati face in locul meu? Editat Iulie 1, 2014 de HelliosSun Link spre comentariu
validae Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 (editat) Dacă nu înțelegi funcționarea celui cu tranzistoare, degeaba îl faci pe cel cu integrate, va scoate scântei rapid la prima eroare de montaj sau de utilizare. Ia schema celui cu tranzistori și refă-o doar cu trei-patru etaje ca să vezi efectul. Dar dacă nu ești obișnuit să lucrezi logic o schemă și doar imiți ce vezi la alții sau pe YouTube, nu vei reuși să înveți mare lucru. Prima dată familiarizează-te cu componentele și funcționarea lor, nu te apuca să le lipești cum îți vine în mână.Și cum a mai spus un coleg, ai grijă cu nivelul de tensiune aplicat la intrare, la bornele boxelor poți avea tensiuni chiar de până la câteva zeci de volți care pot depăși tensiunea maximă admisă de unele componente, mai ales de tranzistori. Ar trebui să pui un potențiometru la intrare ca să atenuezi tensiunea, sau să conectezi VU-metrul la potențiometrul de volum al amplificatorului, deși nu recomand să umbli unde nu cunoști Editat Iulie 1, 2014 de validae Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 schimba primi 2 tranzistori,masoara diodele sa nu fie arse,si pe urma probeaza montajul cu mana pe intrare si asa trebuie sa se aprinda led-urile,vezi nivelul de semnal din semireglabil,daca este da la minim nu o sa licareasca nimic. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Deci pana la urma vu-metrul pe integrate este bun sau merita sa il repar pe cel pe tranzistori?Bun in sensul ca nu se arde dupa 1 luna sau la o functionare mai indelungata gata nu mai merge.Ma gandesc ca daca o iau asa la rand pe fiecare piesa a vu-metrului pe tranzistori nu va functiona niciodata.As vrea sa il fac pe cel cu integrate pt ca are putine piese,ocupa spatiu putin si il realizez in cateva ore.Astept parerea voastra voi ce ati face in locul meu? Si circutul integrat tot tranzistoare are in el. Partea nasoala la el e ca daca ai gresit ceva cu el nu mai ai ce repara. Partea buna e ca, fiind specializat, functioneaza din prima dar necesita atentie sporita la montaj, la conceperea cablajului. Orice circuit, daca e proiectat corect functioneaza teoretic nelimitat, deci din punctul asta de vedere, vu-metrul tau cu tranzistoare poate functiona la fel de mult si bine ca cel cu integrate. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Iulie 2, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2014 Multumesc pt sfaturi. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Iulie 9, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2014 Am scos piesele de pe placa si am lasat dacat 1 led.Am alimentat placa si led-ul sta mereu aprins.Am luat semnal si de la boxa si de la mufa jack dar nimic el sta aprins mereu. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 (editat) pentru ca unul sau ambii tranzistori driver(T1-T2)sunt arsii,pentru ca nu este facut pt semnal de la boxa Editat Iulie 9, 2014 de Emil 1986 Link spre comentariu
HelliosSun Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 Il las naibi de vu-metru si astept de la voi o schema pe tranzistori usoara.Poate pot sa folosesc piese de pe vu-metrul asta pe cel nou care il voi realiza.Astept o schema testata de la voi va rog frumos. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 (editat) Schema folosita de tine este una foarte simpla si foarte usoara. Din pacate, lipsa ta de experienta va face ca orice schema pusa practica sa fie un esec din cauza ca incalci anumite reguli elementare. Verifica piesele inainte de a le monta pe pcb. Invata cum se verifica tranzistoarele, diodele. Invata codul culorilor si codificarea pieselor pasive. Lucreaza ingrijit, cu rabdare si atentie sporita. Masoara de 2 ori si taie 1 data. Foloseste datasheet-uri nu poze sau filme de pe youtube. Foloseste circuitele produse in scopul pentru care au fost concepute: vu-metrul nu se testeaza cu semnal de putere, de la boxe. Alimenteaza circuitele cu tensiunea recomandata. Editat Iulie 10, 2014 de gabiferaru Link spre comentariu
HelliosSun Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 Ce sunt alea data shet-uri? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 Datasheet = document cu toate informatiile despre un produs. Toate piesele electronice, originale, au datasheet-uri. Cand faci montaje cu tranzistoare, in cazul tau, de exemplu: BC171, cauti pe google datasheet-ul pentru BC171, scrii pur si simplu in google "BC171 datasheet pdf" si descarci primul document pdf gasit. Exemplu: https://www.google.ro/#q=transistor+bc171+datasheet+pdf, datasheet-ul este asta: http://cdil.com/datasheets/bc171_74.pdf Link spre comentariu
HelliosSun Postat Iulie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2014 Si ca sa masor un tranzistor pe ce picioruse trebuie sa conduca curentul electric si pe ce picioruse nu trebuie sa conduca.Dioda stiu ca intr-un sens conduce iar cand schimb bornele la aparat adica in al doi-lea sens nu trebuie sa conduca.Am uitat sa va zic nu stiu daca este pus bine pe placa condensatorul C4 deoarece nu imi arata unde trebuie pus + si unde trebuie pus - sau trebuie dinala nepolarizat.Eu am pus polarizat cu + spre dioda si - catre tranzistor. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iulie 10, 2014 Partajează Postat Iulie 10, 2014 + vine laT1 siR4 - la d1 d2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum