RockDok Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Asa cum banuiam pentru intrerupatorul de 220VAC , potentiometru si mufele de intrare vor trebui cite un cablaj separat altfel nu le pot alinia. Sau un singur cablaj, aliniez potentiometrul iar celelalte cum or iesi... Poate incerc sa prelungesc terminalele astfel incit sa se alinieze dar imi pare un pic aiurea. Oricum din motive de estetica ( a mea si relativa) am extins carcasa cu 10mm in fata. Dimensiunea frontalei este de 60x210mm. Link spre comentariu
RockDok Postat August 13, 2014 Autor Partajează Postat August 13, 2014 In asteparea cablajului ( de la o firma din Cluj, info pe MP) m-am straduit sa scot PSF-ul si dreapta de sarcina pentru EL84. Cel mai interesant este cum scoate EF86 8Vvv la un Ua de 20V si Ug2 de 28V. Singura explicatie pe care o am este ca sarcina de 1M din anodul EF86 ar fi reprezentata de o dreapta aproape paralela cu Ox ( 0-Ua) anume pentoda cu sarcina infinita, care, la o variatie mica a tensiunii pe G1 duce la excursii vv mari pe anod. Link spre comentariu
THOMAS Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 In asteparea cablajului ( de la o firma din Cluj, info pe MP) m-am straduit sa scot PSF-ul si dreapta de sarcina pentru EL84. Cel mai interesant este cum scoate EF86 8Vvv la un Ua de 20V si Ug2 de 28V. Singura explicatie pe care o am este ca sarcina de 1M din anodul EF86 ar fi reprezentata de o dreapta aproape paralela cu Ox ( 0-Ua) anume pentoda cu sarcina infinita, care, la o variatie mica a tensiunii pe G1 duce la excursii vv mari pe anod. Eu cred ca-i perfect Ra=5000 ohmi asa cum ati ales ,in poza de mai jos aveti varianta rusesca cu Ra=4930 ohmi si corectie de ton pe reteaua de NFB,extem de eficient acest tip de reglaj de ton.Cu ceva ani in urma am facut si eu acest montaj,este foarte important ca Uanod sa fie cuplata numai dupa ce s-au incalzit tuburile,iar scoaterea (lipsa) tubului EF86 din soclu in functionare poate distruge tubul final,bineinteles daca nu exista elemente de protectie. Sunetul este absolut superb,dar aici tine si de gusturi... In schema ruseasca aveti si datele transformatorului de iesire. P.S personal mi-a placut mai mult "sunetul" cu tubul EF80 pe intrare,bineinteles cu o sensibilitate diminuata pe intare care oricum este si asa foarte mare cu tubul EF86 (Vi=100mV !!!).Pentru EF80 trebuiesc modificate cateva componente pasive pe schema. Link spre comentariu
RockDok Postat August 18, 2014 Autor Partajează Postat August 18, 2014 Sint in faza de lipituri de piese. Nu am figurat ( inca) pe schema dar am sigurante pe anozii EL84. Se poate regla si alimentarea astfel incit sa intre protectia in lucru pentru o oarecare depasire a curentului dar tot siguranta-i baza. Chiar ma intrebam daca nu ar merge 6P14P in loc de EL84 fiindca ori si ce s-ar spune nu prea le vad echivalente 100%. Dar toate la timpul lor. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 (editat) Dacă ai siguranţe pe anozii EL84 în lipsa siguranţei (fuzionarea siguranţei) se va aprinde grila 2 se poate chiar topi ( g2 rămâne pe post de anod ),încearcă dacă vrei să te convingi de cele spuse poţi să intreupi numai circuitul din anod la un tub EL84 cfg SE chiar atunci când nu există cuplaj galvanic(g1). Editat August 18, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
RockDok Postat August 19, 2014 Autor Partajează Postat August 19, 2014 G2 ajunge la 310V prin aprox. 4k, oare nu ar trebui sa scada semnificativ tensiunea pe G2 daca se intrerupe curentul anodic tocmai prin efectul cresterii curentului prin G2 si sa se ajunga la un echilibru sa zicem similar cu cel al negativarii automate a G1 si asta pentu o valoare nedistructiva a curentului? Desigur experimental se ajunge la un raspuns dar din pacate inca nu am nici o bucata EL84 nici macar pentru amplif darmite pentru experimentari. O tema de casa interesanta. Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2014 (editat) Un pas inainte, cablajul plantat. Din pacate nu am gasit doua rezistente de 10M in g1 a EF86 si am pus de 1M, temporar. Editat Septembrie 8, 2014 de RockDok Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Dacă ştiam de asta îţi trimeteam cîteva. Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2014 (editat) Multumesc, sigur am pe undeva, trebuiesc doar gasite. Editat Septembrie 9, 2014 de RockDok Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Alimentarea merge, vor fi provizoriu doua trafuri PP gindite pentru QQE, sper sa nu se satureze la 48 mA. Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2014 (editat) Nu pot sa spun ca nu-mi place cum se aude cu OT-uri fara intrefier. Linistit comanda LMO pentru o pereche asa cum si Mullard ar fi vrut sa aiba. Tensiuni diferite fata de schema, alimentare 330V, EL84( Catod-22V/680ohmi, Anod-320V, Grila2-309V), EF86( C-30mV, A-10V, G2-22V), filamente 6.35V. Cam sensibil pentru gustul meu, oricum nu are nici un zgomot de la alimentare, doar capteaza brum cind apropii mina de zona de semnal mic si intrarile "in aer". Cu sursa de semnal conectata fenomenul dispare. In carcasa mai mult ca sigur fenomenul va dispare. Lucruri, de fapt, bine cunoscute. Editat Septembrie 12, 2014 de RockDok Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2014 Inlocuind reistenta de 1M din G1 a EF86 cu 5.2M tensiunea din anodul acesteia a sarit la 18V. PSF-ul EL84 un pic aiurea dar ma ocup de el dupa ce vin trafurile. Link spre comentariu
RockDok Postat Decembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Din pacate nu am fost multumit de sensibilitatea mult prea mare a amplif-ului, nu reuseam sa scap nicicum de un usor zgomot de fond ( se accentua atunci cind apropiam mina de EF-uri, desi cu ecranul dus la masa). Macelarit pe Mullard si trecut la clasic. Acum merita sa dau comanda pentru cutie. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Schemele vechi sînt de pe vremea cînd şi sursele de semnal aveau maxim 100mV şi nici nu acopereau toată banda audio. Link spre comentariu
RockDok Postat Decembrie 31, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2014 Si, sa fie tacimul complect, am trecut secundarul OT-ului in cfb. Sint absolut multumit de cum se aude, excursia potentiometrului pina la sesizarea distorsiunilor este OK. Acum a venit momentul sa fac un generator de semnal, ca osciloscop este. De fapt nu chiar acum ci anul viitor, Fericit Tuturor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum