RockDok Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 M-am trezit obligat sa intrerup iarasi lucrul la caracterograf. Motivul este atasat, o schema redesenata a Mullard 3-3 pe care trebuie sa o realizez cit mai repede. Din pacate nu este vorba despre o vinzare ci despre un cadou pe care vreau sa-l fac unui bun prieten. Odata finalizata voi incerca si o varianta in care sa inlocuiesc EL84 cu EL34. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Văd că schema e diferită de originalul 3-3. http://www.vintageradio.me.uk/amplifier/mullard33_2.jpg Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 (editat) Configuraţia SE Mullard 3-3 funcţionează grozav atât că are sensibilitate mare la intrare fiind dispusă să capteze brum de reţea(capacitiv) şi datorită impedanţei mari de intrare ,trebuie acordată o atenţie deosebită intrări şi cablului de semnal dispus între sursa de semnal şi intrare ,desigur dacă intrarea primeşte semnal dintr-o sursă de impedanţa mică fenomenul menţionat dispare sau se atenuează (sensibilitatea la intrare circa 75mV pentru 3W la ieşire). Da schema postată de zal http://www.vintageradio.me.uk/amplifier/mullard33_2.jpg reprezintă mai exact Mullard 3-3(varianta cunoscută de mine) ,recunosc sarcina din anod EF86 2MΩ2 R4 , R11 , R13 etc. Editat Iunie 29, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
zal Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Cîte variante or mai fi? Aici sînt alte două, din care una e identică cu cea prezentată de RockDok: http://www.schenk-audio.de/JogisForum/Mullard_3-3.gif Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 29, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2014 Trebuia sa pun si sursa de inspiratie: http://www.r-type.org/articles/art-003h.htm Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 In schema anterior postata nu fazasem corect trafo out. Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 25, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2014 Totul pe cablaj, mai putin transformatoarele de iesire care vor fi intr-o carcasa separata la vreo 10mm deasupra carcasei cu montajul. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 Salut si succes! Pun si eu o intrebare, asa, ca iubitor al lampilor: Oare nu ti-ai pus problema sa faci acest amplificator exact asa cum a fost construit cel original? Adica un fel de clona, cu EZ80, cu o carcasa asemanatoare, eventual sa-i dai si o patina a timpului... Eventual unul stereo dar cu carcasa in acelasi stil si cu o lampa redresoare mai puternica. Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 26, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2014 Multumesc. Nu cred sa fac prea curind asa ceva, motivul principal este ca nu ma simt confortabil in zona alimentarii clasice. Daca asta nu ar fi destul sint si multe, multe sirmulitze, alt lucru de care fug. Nu spun ca nu imi place aspectul industrial al amplif-urilor design retro dar, citeodata, un pic de finete nu strica. Nu stiu cit de elegant va fi dar ma voi stradui fiindca trebuie sa tin cont si de locul unde va fi folosit. Retro pe mai tirziu. Link spre comentariu
RockDok Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 Cablajul, singurele 8 fire ce vor atirna prin zona hasurata vor fi terminalele trafo out. Modificari fata de schema, o voi redesena cu tensiuni masurate. Link spre comentariu
300B SE Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Fain cablaj! Te rog sa ne spui cu ce program a fost desenat. Multumesc! Link spre comentariu
RockDok Postat August 2, 2014 Autor Partajează Postat August 2, 2014 Multumesc, sint totusi mai multe trasee care ar putea fi finisate. Poate nu imi place schita carcasei si va trebui sa mai modific niste pozitii. CorelDraw. Link spre comentariu
zal Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Întrebare întrebătoare: sursa e ecranată cumva? ......... Întrerupătorul de reţea l-aş fi înlocuit cu un circuit de aşteptare (st-by) cu un trafo mic şi un releu normal sau SS, aşa elimini posibilitatea captării brumului de către pentodele mici. Link spre comentariu
RockDok Postat August 3, 2014 Autor Partajează Postat August 3, 2014 Sigur, intre sursa si restul montajului va exista un blindaj din tabla de fier, tot montajul va fi in carcasa din tabla de fier, acum lucrez la schita. Am ecranat traseul de 220VAC catre intrerupator ( este in spatele traseului de masa care se vede in atasamentul de mai sus) de partea cealalta voi pune inca o fisie de cablaj pentru ecranare. Traseul de 220VAC va fi prins intr-un sandwich de ecrane. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 Salut si succes! Pun si eu o intrebare, asa, ca iubitor al lampilor: Oare nu ti-ai pus problema sa faci acest amplificator exact asa cum a fost construit cel original? Adica un fel de clona, cu EZ80, cu o carcasa asemanatoare, eventual sa-i dai si o patina a timpului... Eventual unul stereo dar cu carcasa in acelasi stil si cu o lampa redresoare mai puternica. Păi da ,redresoarea EZ80 temporizează suficient apariţia tensiuni anodice astfel încât tubul final EL84 să aivă cât mai puţin de suferit(având în vedere cuplajul galvanic între etaje). RockDok probabil temporizează anodica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum