Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Single End GU32/6N2P

Untold

Postări Recomandate

....... in cazul nestabilizarii tensiuni de negativare curentul va fi acelasi in aceeasi plaja de variatie a tensiuni pe reteaua de alimentare deoarece TOATE tensiunile variaza in acelasi procent pastrand intr-o oarecare masura tubul in parametri alesi initial,din practica nu din simulare........

Uneori, chiar daca nu esti as intr-o materie, logica bunului simt iti semnalizeaza o realitate obiectiva, cum ar fi, de exemplu, cea de mai sus.

Si-ar mai fi exemple.

Link spre comentariu

Stabilizarea tensiunii anodice sau de filament micsoreaza randamentul energetic al amplificatorului cu aproximativ 25% si oricum amplificatoarele cu tuburi au un randament catastrofal de mic asa ca la un moment dat  vor trebui luate niste masuri. Filtrajul electronic cu FET-uri este indiscutabil facil dar un drossel cu toate ca este mare ,greu si scump reprezinta o solutia tehnica fiabila si eficienta iar stabilizarea PSF-ului poate fi obtinuta si cu metoda servobiasului activ pe care am incercat sa o promovez intr-un topic cazut in anonimat dar acest lucru este se pare  neinportant din moment ce se prefera solutii caldute...

Link spre comentariu

Uneori, chiar daca nu esti as intr-o materie, logica bunului simt iti semnalizeaza o realitate obiectiva, cum ar fi, de exemplu, cea de mai sus.

Si-ar mai fi exemple.

Valderama a aratat situatia la o trioda la care avem o crestere a tensiunii de 8%. Ia vezi cum stau lucrurile la o pentoda banala precum EL84 si baga o scadere de tensiune de 21,7% de la 230 la 180V, asa cum are simson acasa. Ai sa vezi cum se va modifica biasul in situatia nestabilizarii a nimic vs stabilizare g1. Ca sa nu mai vorbim de acea scadere de 21,7% a tensiunii de filament, mult peste valoarea admisa, cu influenta asupra emisiei.

Da, nu e nevoie de stabilizare a tensiunii de filament pentru finale, dar asta e pentru retele normale de distributie. In cazul lui simson nu se poate lasa filamentul fara stabilizare si sa coboare la 5V sau, solutia chiar mai buna ce a gasit-o, folosirea stabilizarii direct a retelei.

Cu o retea cu tensiune constanta practic avem totul stabilizat - situatia ideala. Numai ca noi nu discutam situatii ideale ci vrem sa stim cum se comporta amplificatorul in situatii dificile, cum ar fi scaderea puternica a tensiunii retelei. Teoretic reteaua nu are voie sa scada sub o anumita valoare dar practica ne arata ca se intimpla. 

Editat de adigh
Link spre comentariu

Deci, zicea bine grecul ala audiofil: "All the time 230. 230 all the time!"

Se pare ca si la mine a fost aseara aceeasi problema: la un moment dat aveam Ua 256V in loc de 299V (dupa filtrul CRC) cum a fost pana acum.

Pacat ca nu mi-a dat prin cam sa masor tensiunea retelei, in mod sigur era scazuta.

Iar stabilizarea tensiunii de retea cum a procedat Dl. Simson, mi se pare si mie cea mai buna solutie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si-ar mai fi exemple.

Cand am afirmat cele de mai sus, m-am referit strict la persoana mea. Sper sa nu se fi inteles altfel....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări