Untold Postat Octombrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2014 ....... in cazul nestabilizarii tensiuni de negativare curentul va fi acelasi in aceeasi plaja de variatie a tensiuni pe reteaua de alimentare deoarece TOATE tensiunile variaza in acelasi procent pastrand intr-o oarecare masura tubul in parametri alesi initial,din practica nu din simulare........ Uneori, chiar daca nu esti as intr-o materie, logica bunului simt iti semnalizeaza o realitate obiectiva, cum ar fi, de exemplu, cea de mai sus. Si-ar mai fi exemple. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 Stabilizarea tensiunii anodice sau de filament micsoreaza randamentul energetic al amplificatorului cu aproximativ 25% si oricum amplificatoarele cu tuburi au un randament catastrofal de mic asa ca la un moment dat vor trebui luate niste masuri. Filtrajul electronic cu FET-uri este indiscutabil facil dar un drossel cu toate ca este mare ,greu si scump reprezinta o solutia tehnica fiabila si eficienta iar stabilizarea PSF-ului poate fi obtinuta si cu metoda servobiasului activ pe care am incercat sa o promovez intr-un topic cazut in anonimat dar acest lucru este se pare neinportant din moment ce se prefera solutii caldute... Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 (editat) Uneori, chiar daca nu esti as intr-o materie, logica bunului simt iti semnalizeaza o realitate obiectiva, cum ar fi, de exemplu, cea de mai sus. Si-ar mai fi exemple. Valderama a aratat situatia la o trioda la care avem o crestere a tensiunii de 8%. Ia vezi cum stau lucrurile la o pentoda banala precum EL84 si baga o scadere de tensiune de 21,7% de la 230 la 180V, asa cum are simson acasa. Ai sa vezi cum se va modifica biasul in situatia nestabilizarii a nimic vs stabilizare g1. Ca sa nu mai vorbim de acea scadere de 21,7% a tensiunii de filament, mult peste valoarea admisa, cu influenta asupra emisiei. Da, nu e nevoie de stabilizare a tensiunii de filament pentru finale, dar asta e pentru retele normale de distributie. In cazul lui simson nu se poate lasa filamentul fara stabilizare si sa coboare la 5V sau, solutia chiar mai buna ce a gasit-o, folosirea stabilizarii direct a retelei. Cu o retea cu tensiune constanta practic avem totul stabilizat - situatia ideala. Numai ca noi nu discutam situatii ideale ci vrem sa stim cum se comporta amplificatorul in situatii dificile, cum ar fi scaderea puternica a tensiunii retelei. Teoretic reteaua nu are voie sa scada sub o anumita valoare dar practica ne arata ca se intimpla. Editat Octombrie 18, 2014 de adigh Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Deci, zicea bine grecul ala audiofil: "All the time 230. 230 all the time!" Se pare ca si la mine a fost aseara aceeasi problema: la un moment dat aveam Ua 256V in loc de 299V (dupa filtrul CRC) cum a fost pana acum. Pacat ca nu mi-a dat prin cam sa masor tensiunea retelei, in mod sigur era scazuta. Iar stabilizarea tensiunii de retea cum a procedat Dl. Simson, mi se pare si mie cea mai buna solutie. Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2014 Uneori, chiar daca nu esti as intr-o materie, logica bunului simt iti semnalizeaza o realitate obiectiva, cum ar fi, de exemplu, cea de mai sus. Si-ar mai fi exemple. Cand am afirmat cele de mai sus, m-am referit strict la persoana mea. Sper sa nu se fi inteles altfel.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum