Vizitator mercas Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 (editat) Salut!Am un cod binar, pe care il scriu pe un AT89C2051 cu ajutorul BASCOM-ului si a unui programmer de tip BlowIT.Microcontroller-ul este folosit pentru a afisa pe un Dislay o serie de functii,aici este link-ul cu schema circuitului( http://czarnikm.republika.pl/minikompopel.htm ).Ceea ce ma chinui eu si nu reusesc, este sa multiplic o functie din cele existente,adica sa copii de doua ori succesiv un fragment al pseudocodului (cel albastru).Am atasat si fisierul .bin.Daca se pricepe cineva sa ma ajute,ii sunt recunoscator.Multumesc X17DT.rar Editat Iunie 28, 2014 de mercas Link spre comentariu
crocobaurul Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Asa, Daca vrei sa multiplici o functie si ai doar fisierul binar e o treaba neinchipuit de dificila. Primul pas este sa gasesti un dezasamblor. Nu stiu cum stii limbajul ASM, dar sunt multi care nu il stiu. Il transformi cu un soft din binar in ASM - primul pas. Verifici daca ASM-ul e corect si merge la fel de bine. Programul ii spune decompilator si e specific microcontrollerului. Eu pe care il stiu e IDA, dar e complicat de folosit, dar e si bun: https://www.hex-rays.com/products/ida/processors.shtml IDA ala decarcat free merge doar pentru procesor x86. Insa un coleg l-a descarcat in varinata full de pe nu-stiu ce site-uri. Au ceva dezasamblare si pentru ATMEL. Eu nu ma procep la ATMEL si dau ce link am gasit: http://www.avrfreaks.net/index.php?name=PNphpBB2&file=printview&t=80914&start=0 Exista dezasamblare si catre C, dar e mai complicat. Dai search pe goole cu AVR disassebler: http://www.google.ro/search?hl=en-RO&q=avr+disassembler&gbv=2&sa=X&as_q=&spell=1&ei=lG-1U8j1NtHe7AaClYGIDg&ved=0CA8QBSgA Fisierul ala binar poate sa aiba tot felul de sume de stare. Editat Iulie 3, 2014 de crocobaurul Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Am si fisierul in format Hexazecimal.Ma ajuta cu ceva?Multumesc pentru raspuns Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Am incercat sa dezasamblez atat fisierul hexazecimal cat si cel binar dar,din pacate fara rezultat.Initial m-a atentionat ca nu suporta fisiere in format .hex(foto atasat) iar in partea stanga la funtions windows nu imi apare nici o structura.As fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu cateva instructiuni sau precizati.Am atasat cateva poze in care se poate vedea modul in care nu a reusit sa dezasambleze programul fisierul,Multumesc anticipat. Link spre comentariu
godFather89 Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Salut!Am un cod binar, pe care il scriu pe un AT89C2051 cu ajutorul BASCOM-ului si a unui programmer de tip BlowIT.Microcontroller-ul este folosit pentru a afisa pe un Dislay o serie de functii,aici este link-ul cu schema circuitului( http://czarnikm.republika.pl/minikompopel.htm ).Ceea ce ma chinui eu si nu reusesc, este sa multiplic o functie din cele existente,adica sa copii de doua ori succesiv un fragment al pseudocodului (cel albastru).Am atasat si fisierul .bin.Daca se pricepe cineva sa ma ajute,ii sunt recunoscator.Multumesc Spune-ne mai bine ce vrei sa realizezi efectiv prin "multiplicarea" unei functii. Link spre comentariu
Vizitator mercas Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Pai cu ajutorul Microcontroller-ului se realizeaza 3 functii.Una care afiseaza turatia motorului,una care afiseaza viteza(KM/H) si una care afiseaza distanta parcursa.Toate semnalele de intrare sunt realizate prin inpulsuri.Eu vreau sa multiplic una din aceste functii,de preferat prima(cea cu turatia) pentru a o putea adapta sa indeplineasca alta funtie.Am nevoie doar sa o multiplic pentru ca deja stiu cum sa o fac sa indeplineasca alta functie.Va multumesc! Link spre comentariu
crocobaurul Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 (editat) Eu zic sa incepi prin a pune pentru noi o simulare in Proteus. Daca vrei sa fie particular poti folosi prv. Acum in Proteus nu stiu daca are acel Atmel si acel display. Posibil sa fie. Daca nu, poate gasesti pe NET modele (SPICE) pentru componetele alea. Daca il vedem cum merge poate ne mai dam cu parerea. Asa cum am spus, eu cu Atmel nu am lucrat. Inteleg ca tu citesti fisierul HEX cu un programator. In ce format il obtii ? zi. Incerca si alte dezasabloare in afara de IDA. Macar in Proteus daca ai gasi acel Atmel sa vad si eu cum merge. Iar in locul display-ului pui un analizor virtual ceva. Da' Atmelul asta are interfata CAN ? Sa ai sufucinete intrari pentru a implemeta altceva. Si da, e o idee buna sa o iei si de la capat. Cauti pe NET realizari CAN si Atmel si le adaptezi: http://siwawi.bauing.uni-kl.de/avr_projects/can/ Cauti "CAN Sniffer" deoarece CAN se confunda cu un cuvant. Dar oricum interfata CAN e mai complicata are prioritati in functie de ID, la un numar de erori "iese din functiune" ECUul. Ma rog, retea multi master. O fi pe LIN. Divagatie: sa vezi ce fibra optica am vazut eu la un BMW. Pe bune, semnalele veneu pe fibra optica. Nu mi-a venit sa cred. Ce bord o fi ala cu Atmel ? Are si alt procesor "carabus" ? vre un V850 ? Editat Iulie 4, 2014 de crocobaurul Link spre comentariu
Decodari Casetofoane Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 Incearca sa studiezi si AT90CAN, e tot un RISC pe 8 bit care posibil sa fie mai versatil. Nu-ti va fi greu sa portezi pe el. E foarte facil si debug-ul pe jtag deja implementat. Cred ca e o alternativa care merita atentia. In legatura cu dezasamblarea... Daca nu stapinesti ASM-ul te cam scarpini. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 Șanse foarte slabe spre zero, să modifici hexul. ”Profită” de ocazie și apucă-te de primul tău proiect propriu cu microcontroler. Dacă nu e primul cu atît mai bine. Proteus are și 89C2051. Ai și avantaje, poți să-ți alegi astfel limbajul de programare. Poate chiar Bascom că e mai ușor de învățat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum