Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC cablaje

mihaighe

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

7

• Liviu M

2

• marianx

2

• minescumarius

2

Top autori în acest subiect

• 4 luni mai târziu...

Pentru vorbitorii(intelegatorii) de germana, la https://github.com/heise/GRBL-JOG si https://github.com/heise/maximite se gasesc extensiile grbl scoase de redactia/colaboratorii reviste c't hacks din Germania pentru controlul unui CNC (au avut un articol in revista cu realizarea unui cnc din mdf).

I-au adaptat un "joystick" pentru control manual si un "microcomputer" cu interpretor de basic si display, tot asa. pentru controlul manual.

LE Ca sa le mearga extensiile, au recompilat/adaptat codul pentru un ATMega644 si au proiectat o placa noua.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

In ideea ca poate interesa pe cineva...

Inspirandu-ma dintr-un alt articol din revista mentionata mai sus (c't-hacks/make), am adaugat micului meu CNC o camera pentru pozitionare (un webcam de fapt).Daca as fi lucrat in windows si legatura CNC-PC ar fi fost cu un adaptor USB FTDI, as fi putut folosi proiectul de care vorbeam anterior, grblize *), care se lauda si cu automatizarea procesului.Pentru ca lucrez in Linux si nu folosesc chip FTDI pentru conectarea la PC, a trebuit sa ma descurc singur.Asa ca am instalat vlc (videolan) care stie sa faca captura de pe camera mea, in qcad am desenat un "ghidaj" (crosshair) si l-am exportat ca jpeg, am importat crosshairul in videolan (overlay) si... pot localiza obiecte pe o mare parte din masa de lucru.Momentan e inca la stadiul de teste si  am probleme cu fixarea camerei pe axa z - trebuie sa nu se miste sa fie perfect verticala.

Cerintele astea sunt opuse cerintelor originale ale camerei - sa se poata deplasa si reorienta usor, asa ca mai caut solutii. In cel mai rau caz, o fixez intr-o pozitie cu plastic topit si fac localizarile la o singur inaltime (cunoscuta - pozita de homing, de exemplu), caz in care valorile de la "calibrare" vor fi valabile.

*) Scris in Delphi, cu ceva sanse de portare in Lazarus, moment in care o sa poata fi compilat si in Linux.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări