mihaighe Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Recent am achizitionat un CNC chinezesc pentru cablaje care are interfata pe portul paralel.Problema este ca nu am in casa decat calculatoare miniPC care nu au acest port,toate monitoarele pe care le am sant pe HDMI iar cele 3 laptopuri nu au decat USB .Intrebarea este :daca cumpar un laptop cu port paralel si cu procesor pe la 1G si cu 256 M de memorie credeti ca va merge cu el?(altceva nu-mi pot permite acum).Acum stiu ca toata lumea zice: PC si monitor dedicat numai pentru CNC dar la mine unde va sta CNC nu mai este loc de un PC si de un monitor.Pe viitor daca voi reusi sa ma descurc cu softul si sa invat sa-l folosesc poate voi schimba interfata de comanda pe USB. Atasez si niste poze cu CNC pe care l-am cumparat. http://www.99poze.ro/CNC/ Link spre comentariu
chas3 Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Chipurile 1Ghz CPU si 512 RAM ai avea nevoie pentru Mach3. Oricum vorbim de laptopuri pensionate de mult, cred ca acelasi pret ar avea si unul cu 512, in loc de 256. Link spre comentariu
marianx Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Se mai gasesc extensii pe PCI - port paralel pentru pc-uri, aveau parca la pc garage. Nu sunt deloc scumpe, 20-30 lei. Asta daca miniPC-ul are un port pci disponibil. Daca nu sunt indiscret, cat a costat cnc-ul? Eu n-am vazut chinezesti decat din aluminiu, cel din pozele tale pare din plastic. Pentru PCB-uri e perfect daca n-are jocuri, forta de prelucrare e mica. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 27, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2014 Este din PVC dur,vopsit negru,a costat 1321 lei cu 60 freze si motorul de frezare cu ax flexibil.Cat despre miniPC nu se mai poate baga nimic in ele ca unul este: http://www.aopen.com/global/shop/categories/media-players/products/digital-engine-de67-hai si unul : http://www.asrock.com/nettop/NVIDIA/ION%20330HT/index.ro.asp. Cat despre jocuri nu stiu inca cum sta dar are suruburi de M6 cu piulite din bronz cu intinzator cu arc,ghidaje de 12 cu rulmenti liniari,si motoare NEMA17. Cu comanda de la butoane de pe fata se misca frumos si liniar,am scos suruburile de avans ca sa vad cum merg rulmenti pe toate axele si nu am sezizat jocuri,de restu nu stiu ca acum invat. Link spre comentariu
myshyk Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 ce soft folosesti? Mach 3? Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2014 Nici unul ca nu am inca calculator pentru el,iar despre soft nu stiu inca nimic nici cum se seteaza nici altceva.Astept sa fac rost de un laptop sa pun WIN 7 si apoi Mach3 si sa incep sa invat. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 din cate tin minte, mach 3 trebuie utilizat pe un pc. pe laptop era problema instabilitatii lui din cauza bateriilor . o alta problema ar fi win7 si portul paralel. chiar si la xp mai trebuiau niste "chestii" instalate pentru a functiona corect. dar poate ma insel. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 29, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2014 din cate tin minte, mach 3 trebuie utilizat pe un pc. pe laptop era problema instabilitatii lui din cauza bateriilor . o alta problema ar fi win7 si portul paralel. chiar si la xp mai trebuiau niste "chestii" instalate pentru a functiona corect. dar poate ma insel. O sa vad,oricum inca nu am laptopul ,din ce am mai vazut pe net ar trebui sa mearga.Poate cineva care utilizeaza un laptop ma va lamuri . Link spre comentariu
marianx Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Ar trebui sa mearga si pe un laptop cu port paralel, dar cu windows XP instalat si dezactivat din biosul laptopului sau din windows, nu stiu exact, "power management" sau ceva asemanator, deoarece poate genera intreruperea semnalelor pe portul paralel pentru economie de energie. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 Pana sa cumpar laptopul mai astept poate confirma cineva ca merge sigur(nu de alta dar am 3 laptopuri si nu mai am nevoie de altu). Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2014 (editat) Laptopul l-am cumparat am instalat softul Mach3 ver.3.043.066 si merge ,acum am nevoie de un pic de ajutor cu un tutorial sau ceva scris despre configurare si utilizare Mach3 dar in limba romana ca altceva nu stiu si este greu cu dictionarul in mana.Am vizionat eu ceva filme de configurare pe net dar fara sa intelegi limba nu merge.Mentionez ca inca nu am cuplat laptopul la CNC din teama ca nu e bine configurat ceva in soft(CNC merge bine din butoanele de comanda de pe cutia lui). Sau poate o indrumare la alt soft mai usor de configurat si unde sa gasesc documentatie tradusa. Editat Iulie 11, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
andreigradu Postat Iulie 14, 2014 Partajează Postat Iulie 14, 2014 poti incerca kcam , mi se pare mai usor pentru inceput http://probotix.com/cnc_software/ http://www.kellyware.com/kcam/index.htm Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2014 Mersi o sa incerc sa vad cum inteleg configurarea. Link spre comentariu
minescumarius Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Pentru cei care vor sa-si construiasca un mini CNC pentru cablaje poate va intereseaza... http://www.elforum.info/topic/92860-cnc-pentru-frezat-si-gaurit-pcb/ Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 30, 2014 Administratori Partajează Postat Iulie 30, 2014 Care mai are probleme de genul asta pot sa ofer convertor USB la paralel care lucreza cu Mach3. Acest adaptor costa 540 Lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum