mișa Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Pai cum nu e UL? Unde e conectata G2? Pe infasurarea aia nu se induce semnal audio sau cum? Uite o poza: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Proiecte/Latvia/Latvia%20UL.jpg (prin rezistenta de 1.2T adica de1.2 terra Ohmi ) Serios vorbind, notatiile erau diferite din cite imi aduc aminte, fara sa caut, cu T erau notati OHMII deci rezistenta aia are 1.2 Ohmi. Faptul ca tot de acolo se mai ia o reactie negativa e alta problema. Conexiunea de UL poate fi o priza, o infasurare separata sau orice alta infasurare serie. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 (editat) Pai cum nu e UL? Unde e conectata G2? Pe infasurarea aia nu se induce semnal audio sau cum? Uite o poza: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Proiecte/Latvia/Latvia%20UL.jpg Faptul ca tot de acolo se mai ia o reactie negativa e alta problema. Schema "albastra" nu este UL,atentie @misa,grila G2 este alimentata la tensiune pozitiva (250V) prin bobina antibrum,R4-8 si decuplata la masa prin condensatorul (de filtraj) C6 de 20uF/250V si tot de acolo se alimenteaza si etajele de RF. Intr-adevar se vede clar pe schema "albastra" ca exista o retea CNFB prin condensatorul C4-9 de 25uF din secundarul OT( Tp3) pe catodul tubului final. Editat Iunie 27, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Da, e vorba de o gresala. Bobina 1-2 debitaza prin condensatori si rezistente la masa? Daca si aici e o gresala, imi si bag piciorul in toate schemele si ma fac pustnic! Peste tot numai greseli! M-am saturat. Nu mai am chef sa verific scheme...prefer sa tai frunze la caini... Link spre comentariu
feri.visky Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Adu-ti aminte de schema radioului Record 47 (ai si acest aparat) la care am facut masuratori la tine in laborator. Am corectat si acolo schema cu diverse valori de rezistenta apoi s-a publicat schema corectata in revista Pro Radio Antic. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 (editat) Da, e vorba de o gresala. Bobina 1-2 debitaza prin condensatori si rezistente la masa? Daca si aici e o gresala, imi si bag piciorul in toate schemele si ma fac pustnic! Peste tot numai greseli! M-am saturat. Nu mai am chef sa verific scheme...prefer sa tai frunze la caini... D-lor! nu este nicio greseala,ce naiba?! Bobina 1-2 este bobina antibrum,este in serie cu bobina 2-3 (bobina din anodul tubului),are un numar foarte mic de spire comparativ cu bobina anodului,lucreaza in anifaza ca si bobinele unui OT pentru PP,iar campul generat de aceasta bobina ca urmare a treceri curentului de consum pentru G2 si restul etajelor va anula campul parazit de riplu din bobina principala fiind in antifaza.Bobina antibrum este in serie cu o rezistenta cu o valoare in general de 1K...1.5K (se calculeaza in functie de consum) si nedecuplata imediat dupa bobina tocmai pentru a nu debita pe condensatori de filtraj o parte din semnalul audio util. In desen aveti datele pentru Tp3 de la RR LATVIA,datele sunt luate din cartea de RR volumul II(cartea lui :T.Chiric,I.Dinu,N.Soroceanu/1973) Editat Iunie 27, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 Toti ma enervati cind aveti dreptate 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 (editat) Toti ma enervati cind aveti dreptate Caracterul,eleganta si fineatea unui ardelean,asa da ! O adresa foarte utila cu multe sheme : http://www.gstube.com/schemes/ Editat Iunie 28, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Sper ca problema nu e de la cele 2 versiuni de Latvia, una fiind Latvia-M si altul Latvia Kama-61.Amandoua au si RN-59 in denumire. Link spre comentariu
feri.visky Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Eu cred ca da... Kama este modern, in sensul ca partea finala este mult imbunatatita ca putere si distorsiuni iar Latvia 59 PH (in scriere ruseasca) este ma vechi...din '59... Oricum finala de la Kama este interesanta si poate fi o provocare pentru audiofilii constructori! Link spre comentariu
elektronu85 Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Buna seara! Nu sunt sigur ca postez unde trebuie, insa detin un bloc sasiu de radio cu lampi asemanator cu cel din pozele puse de Misa, si de aici banuiesc ca e vreo varianta de Latvia. Oricum, puteti vedea in link-urile de mai jos despre ce e vorba. L-am pozat la repezeala si nu am avut timp sa il curat, dar sa stiti ca praful si mizeria de pe el nu imi apartin.... Concret ceea ce vreau sa spun e ca am blocul din imagini, impreuna cu transformatorul de alimentare si toate lampile, chiar daca nu apar in poze si in cazul in care este cineva pasionat si doreste acel bloc pentru reconditionare sau pentru piese de schimb il donez cu toate accesoriile, singura conditie fiind aceea ca doritorul sa suporte costul transportului(e grea a naibii hardughia). P.S. S-ar putea sa am si o pereche de difuzoare de joase, in orice caz am doua difuzoare tot dintr-un radio, seamana izbitor de bine cu acelea din pozele lui misha, cineva spunea ca e posibil sa fie dintr-un radio doina. Oricum daca le mai gasesc le fac poze si daca le vrea cineva sa dea un semn.Stiu ca le-am probat odata cu ani in urma, erau functionale si chiar m-au impresionat ca avea o timbrica foarte faina, destul de speciala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum