TESSLA Postat Iulie 22, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2014 N-am condensatoare. Tc-urile sunt in capsula DIP8. Cat sa pun acele condensatoare? 10 nf ajung in locul celor trei finali? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iulie 22, 2014 Partajează Postat Iulie 22, 2014 (editat) Nu ma mai intorc sa citesc ce finali ai, dar in datasheet este specificata capacitatea G - E. Inmultesti valoarea cu numarul de finali si mai aplici in coeficient de 1,2 - 1,5 pentru siguranta si apoi vizualizezi semnale si monitorizezi temperatura. TC-urile in capsula DIP8 nu suporta cei 10A pe care tu te bazezi. Dar nu-i bai, maresti putin rezistentele inseriate cu grilele. Unde ai gasit ca eu am cumparat in capsula TO220 si cablajul i-l facusem pentru DIP8? Editat Iulie 22, 2014 de CIBY2 Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 22, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2014 Am gasit la adelectr.....dar daca vrei eu am si cablajul pentru capsula TO220. Daca vrei iti trimit. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iulie 23, 2014 Partajează Postat Iulie 23, 2014 Nu este nevoie. I-am montat, a iesit o mica tiganie, dar asta este. Pentru trei perechi de finali o sa am nevoie si de radiator. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2014 Inca ceva...la placa de comanda, e nu am montat inca potentiometru pentru reglarea curentului. Daca pun potentiometru, montajul nu mai oscileaza. E normal sa se intample asa? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iulie 23, 2014 Partajează Postat Iulie 23, 2014 Nu este normal. Daca este schema cu actionare in pinul 3 al UC-ului, verifica tensiunea pe acest pin. La reglarea curentului de la minim la maxim, valoarea tensiunii pe pinul 3 trebuie sa fie de la sub 1V la 0V. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2014 Da, montasem eu potentiometru gresit. Intr-adevar in pinul 3 am tensiunea intre 1 si 0 V. Multumesc mult CIBY2 pentru indicatii. Am facut cam toate placile. Rmane sa le interconectez. Ce vroiam sa mai intreb....legat de protectia la supraincalzire....ce trebuie "sa taie" aceasta protectie? Alimentarea placii de comanda? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iulie 23, 2014 Partajează Postat Iulie 23, 2014 In mod normal actioneaza asupra pinului 1 sau 3 al UC-ului. Dar merge si pe alimentare, in lipsa de altceva. Tu te bucuri de simplitatea schemei, dar nu ai nicio facilitate, antistick, arcforce, etc. Lucrurile astea sunt simplu de implementat, vezi schema cu CD4093, dar pe placa mare trebuie sa scoti toate intrarile in schema de comanda. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 23, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2014 Care schema? Poti sa-mi dai un link te rog. Am ajuns si la capitolul snubere pe finali si m-am cam,împotmolit. Îmi poti indica niste valori pentru condensator,rezistor si dioda, te rog frumos? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Schema o descarci de aici http://www.elforum.info/topic/28751-schema-aparat-sudura-rusesc-in-cc/page-48 postul 707. Este verificata si realizata de mai multi, printre care si eu. Mai este o varianta cu temporizatoare cu 555 pe partea de protectie termica, dar in principiu este cam aceeasi. Despre snubere, nu prea pot sa-ti dau valori, trebuiesc calculate in functie de frecventa, de timpii de comutatie ai finalilor, etc. Exista documentatie pe forum. La alimentatoare am vazut un topic referitor la asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum