Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un ajutor de se poate ?

parutzu

Postări Recomandate

Buna domnii mei !! Scuze de repaus dar am avut si eu o binemeritata vacanta cu sotia la munte , de aceea nu am mai postat nimic.

Acum am reusit de scos toata schema aparatului si o postez sa o studiati si voi (poate am gresit pe undeva) si sa ii dau si eu de cap aparatului .

Va multumesc si astept raspunsuri .

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• parutzu

14

• Daniel Daniel Johny

8

• CIBY2

3

• omniprezent

3

Vizitator rindopale

Buna ziua

Felicitari pentru perseverenta

P1 impreuna cu placuta de protectie asigura protectia la under si overvoltage

Mai pune intre borna 'L' si borna '3' a 'Bridge' o rezistenta de 47Ohm/10W altfel risti ca la conectare sa iasa 'fumul magic' cu care functioneaza aparatele electrice

Petarde cu un singur IGBT face si Telwin in seria poreclita Force (114, dupa cit imi aduc aminte)

Spor la doftoricit si mai da o veste sa ne mai creasca si noua dovleacu

Link spre comentariu

Multumesc domnului "rindopale" de sugestie . Nu e nevoie de acel rezistor deoarece gresisem eu schema , iar cei doi termistori inseriati sunt exact acolo unde a-ti spus.

Din potentiometrul P1 se regleaza amperajul in timpul sudurii . M-a capiat modelul asta de invertor , de nu pot regla amperajul de la 0% la 100% din scala sa , el nu vrea decat de la 80% in sus. In josul plalei lipeste electrodul si intra in protectie . Am verificat si paraverificat toate piesele cu multimetrul , inclusiv diode masurate cu megometrul , totul e ok si nimic ars . Singura mea banuiala ar fi controlerul UC3845 , si anume ca ar conta terminatia lui , cum este in cazul procesoarelor din Tv`uri . Originalul era UC3845N iar eu am pus nou UC3845B , sa fie asa oare in datasheturi nu am gasit nimic specificat .

EDIT : Nu stiu daca a-ti remarcat in posturile anterioare dar am doua astfel de aparate (identice ) si tot indentice sunt in simptome . Deci unde ar fi problema  ?

Editat de parutzu
Link spre comentariu

Nu conteaza.A-ti anulat antistickul asa cum v-a fost sugerat de userul omniprezent?Lua-ti o sursa de tensiune de 80 v pune-ti in paralel pe punte ,iar oscilatorul alimentati-l separat.Apoi vezi ce spune pe osciloscop atunci cind se face un scurt pe iesire ...curentul de sudura trebuie sa fie la minim ca sa poata duce sursa de 80v.Fara osciloscop nu se poate rezolva acest defect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări