parutzu Postat Iulie 22, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2014 Buna domnii mei !! Scuze de repaus dar am avut si eu o binemeritata vacanta cu sotia la munte , de aceea nu am mai postat nimic. Acum am reusit de scos toata schema aparatului si o postez sa o studiati si voi (poate am gresit pe undeva) si sa ii dau si eu de cap aparatului . Va multumesc si astept raspunsuri . Link spre comentariu
Vizitator rindopale Postat Iulie 23, 2014 Partajează Postat Iulie 23, 2014 Buna ziua Felicitari pentru perseverenta P1 impreuna cu placuta de protectie asigura protectia la under si overvoltage Mai pune intre borna 'L' si borna '3' a 'Bridge' o rezistenta de 47Ohm/10W altfel risti ca la conectare sa iasa 'fumul magic' cu care functioneaza aparatele electrice Petarde cu un singur IGBT face si Telwin in seria poreclita Force (114, dupa cit imi aduc aminte) Spor la doftoricit si mai da o veste sa ne mai creasca si noua dovleacu Link spre comentariu
parutzu Postat Iulie 24, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2014 (editat) Multumesc domnului "rindopale" de sugestie . Nu e nevoie de acel rezistor deoarece gresisem eu schema , iar cei doi termistori inseriati sunt exact acolo unde a-ti spus. Din potentiometrul P1 se regleaza amperajul in timpul sudurii . M-a capiat modelul asta de invertor , de nu pot regla amperajul de la 0% la 100% din scala sa , el nu vrea decat de la 80% in sus. In josul plalei lipeste electrodul si intra in protectie . Am verificat si paraverificat toate piesele cu multimetrul , inclusiv diode masurate cu megometrul , totul e ok si nimic ars . Singura mea banuiala ar fi controlerul UC3845 , si anume ca ar conta terminatia lui , cum este in cazul procesoarelor din Tv`uri . Originalul era UC3845N iar eu am pus nou UC3845B , sa fie asa oare in datasheturi nu am gasit nimic specificat . EDIT : Nu stiu daca a-ti remarcat in posturile anterioare dar am doua astfel de aparate (identice ) si tot indentice sunt in simptome . Deci unde ar fi problema ? Editat Iulie 24, 2014 de parutzu Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 Nu conteaza.A-ti anulat antistickul asa cum v-a fost sugerat de userul omniprezent?Lua-ti o sursa de tensiune de 80 v pune-ti in paralel pe punte ,iar oscilatorul alimentati-l separat.Apoi vezi ce spune pe osciloscop atunci cind se face un scurt pe iesire ...curentul de sudura trebuie sa fie la minim ca sa poata duce sursa de 80v.Fara osciloscop nu se poate rezolva acest defect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum