Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentru ce fel de petreceri pot folosi urmatoarele :)

Vizitator stanciu89

Postări Recomandate

Vizitator stanciu89

Va salut ..de curand am achizitionat 2 boxe pronomic kmf 121 100w rms si o statie pioneer a441 de 70w x4 /8ohmi si 120wx4 4 ohmi,Spunetimi si mie pareri si ce petreceri pot tine cu ele si cam cate persoane pot tine, la un botez de vreo 20 persoane am tinut statia incet si era destul pentru 20 persoane am tinut-o la 4 si are gradatii pana la 10 Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Faptul ca ai tinut-o la 4 din 10 gradatii de pe volum nu inseamna nimic.

4 din 10 gradatii inseamna numai ca NU AI FOLOSIT AMPLIFICAREA MAXIMA a statiei iar legat de puterea livrata nu ne spune nimic.

Conform specificatiilor, ii trebuie 150mV la intrare pentru a obtine puterea maxima la iesire atunci cind volumul este la maxim.

Acum daca sursa ta de semnal livreaza 1500mV in loc de 150mV, puterea maxima se va obtine la numai o zecime din volum (adica sa zicem 1 din 10 gradatii daca potentiometrul ar fi liniar dar de obicei este logaritmic).

Daca ai folosit un calculator ca sursa, este foarte posibil sa fi atins deja puterea maxima pt ca o placa de sunet livreaza intre 1500mV si 2500mV la iesire.

Link spre comentariu

Ar trebui facut testul cu mai multe persoane, poate se atenueaza semnalul la, sa zicem, 50 de persoane si atunci faci maxim un botez (mai usurel sa doarma copilul). 

Zic si eu, ca un test este mai concludent decat o parere pe forum.

In mod sigur, anumite genuri de muzica vor fi mai avantajate.

PS: surse de semnal de 150mV maximum, poate nu asa de multe la indemana... dar explicatia colegului este valabila.

Link spre comentariu

Va salut ..de curand am achizitionat 2 boxe pronomic kmf 121 100w rms si o statie pioneer a441 de 70w x4 /8ohmi si 120wx4 4 ohmi,Spunetimi si mie pareri si ce petreceri pot tine cu ele si cam cate persoane pot tine, la un botez de vreo 20 persoane am tinut statia incet si era destul pentru 20 persoane am tinut-o la 4 si are gradatii pana la 10 Multumesc anticipat.

Ampliful e stereo, nu quadro, ca să aibă 4 etaje finale în interior, are doar două. Atenţie mare la impedanţa boxelor folosite, să nu-l forţezi cu unele mai mici de 8 Ohmi că plîngi după el, mai ales că are şi nişte integrate greu de găsit în etajele finale. Adică poţi folosi doar o pereche de boxe ca cele pe care le ai, nu două perechi (ampliful le conectează în paralel apăsînd comutatoarele A+B). Deci puterea de 2x70W/8 Ohmi e mai realistă, în concordanţă şi cu trz finali http://pdf.dzsc.com/20090603/200904280527552574.pdf celelalte date sînt minciuni.

Link spre comentariu
Vizitator stanciu89

Ampliful e stereo, nu quadro, ca să aibă 4 etaje finale în interior, are doar două. Atenţie mare la impedanţa boxelor folosite, să nu-l forţezi cu unele mai mici de 8 Ohmi că plîngi după el, mai ales că are şi nişte integrate greu de găsit în etajele finale. Adică poţi folosi doar o pereche de boxe ca cele pe care le ai, nu două perechi (ampliful le conectează în paralel apăsînd comutatoarele A+B). Deci puterea de 2x70W/8 Ohmi e mai realistă, în concordanţă şi cu trz finali http://pdf.dzsc.com/20090603/200904280527552574.pdf celelalte date sînt minciuni.

Amplificatorul intradevar este streo dar din cate am vazut eu are 4 etaje in interior adica 4 tranzistoare de putere ..

Faptul ca ai tinut-o la 4 din 10 gradatii de pe volum nu inseamna nimic.

4 din 10 gradatii inseamna numai ca NU AI FOLOSIT AMPLIFICAREA MAXIMA a statiei iar legat de puterea livrata nu ne spune nimic.

Conform specificatiilor, ii trebuie 150mV la intrare pentru a obtine puterea maxima la iesire atunci cind volumul este la maxim.

Acum daca sursa ta de semnal livreaza 1500mV in loc de 150mV, puterea maxima se va obtine la numai o zecime din volum (adica sa zicem 1 din 10 gradatii daca potentiometrul ar fi liniar dar de obicei este logaritmic).

Daca ai folosit un calculator ca sursa, este foarte posibil sa fi atins deja puterea maxima pt ca o placa de sunet livreaza intre 1500mV si 2500mV la iesire.

Am folosit un laptop dell mai vechi la acel botez si tin sa mentionez din teste inainte de botez la gradatia 8-9 se auzea foarte clar fara distorsiuni.

Link spre comentariu

Amplificatorul intradevar este streo dar din cate am vazut eu are 4 etaje in interior adica 4 tranzistoare de putere ..

Am folosit un laptop dell mai vechi la acel botez si tin sa mentionez din teste inainte de botez la gradatia 8-9 se auzea foarte clar fara distorsiuni.

Un etaj final (audio) are cel putin 2 tranzistori (sau un integrat) sau multipli de cite 2 tranzistori deci statia ta nu are 4 etaje....ci numai (cel mult) 2 etaje....

Putem sa ne invirtim un jurul pozitiei potentiometrului oricit vrei tu dar asta tot nu ne v-a spune ce putere avem la iesire.

Puterea de iesire depinde de:

pozitia potentiometrului de pe statie,

impedanta boxelor (chiar daca pe boxe scrie de ex.8Ω, impedanta poate sa varieze foarte mult intre 20Hz si 20KHz, intre sub 6Ω si peste 20-30Ω)

pozitia sau setarea volumului general din laptop,

pozitia sau setarea volumului individual din laptop (de exemplu din mixerul integrat),

driverele utilizate de placa de sunet,

nivelul la care a fost inregistrata melodia (cred ca ai observat ca unele melodii se aud mai tare si altele mai incet)  

Si putem continua.... Fara un generator de semnal si un osciloscop nu prea poti sa masori puterea de iesire precis.

Mai mult, nu puterea de iesire este cea mai importanta ci presiunea acustica generata de boxele conectate la acea statie, iar acesta presiune acustica depinde foarte mult si de sensibilitatea boxelor nu numai pe puterea statiei.

Dar ca sa revin la intrebarea ta, de ce nu procedezi cum a recomandat thunderer?

Link spre comentariu

Observ că scriu de pomană, nu ne înţelegem deloc. De altfel, detaliile astea ţin în prezent de cunoştinţe generale.

Dacă avea 8 trz finali credeai că are 8 amplifuri?

............

Boxele alea sînt pe 2 căi, adică au o lipsă la medii, de acolo impresia că ''sună bine'', dar şi volumul dus mai către maxim.

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări