Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restrictii

nimeni_altci

Postări Recomandate

[*]In 433Mhz exista module de mica putere folosite in diferite aplicatii ( de ex telecomenzi ) care au o putere pe undeva la 10mW asigura o comunicatie la 100-200 m undeva pe aici .Se mai gasesc module si in 315Mhz si in general in frecventele ISM

Editat de costelusss
Link spre comentariu

Poti transmite/ face qso uri doar in prezenta unui coordonator si folosind o statie si indicativ de club.

Am eu un feeling ca fara indicativ nu poate opera o statie de emisie nici in prezenta ministrului comunicatiilor!,

Link spre comentariu

Vazand frecventa pe care lucreaza varianta "europeana", in Romania ai mari sanse sa-ti bata la usa politia locala. Cred ca mult mai usor ti-ar fi sa folosesti asta: http://www.ebay.com/itm/Wireless-433MHz-Radio-Transceiver-Transmitter-Receiver-Module-Remote-Arduino-/360781979489?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item5400481f61

Sunt module pe 433 MHz, folosite pe scara extra larga la telecomenzi auto si practic nu vine nimeni sa te caute, ar insemna sa caute toate telecomenzile auto din oras :)). Unele modele permit si codare, astfel incat sa nu interefeze cu semnale venite de la alte dispozitive pe aceeasi frecventa. Practic limitare de putere nu ai propriu-zis, am vazut si module de 0.5W capabile sa transmita la 3 Km in aer liber. Zona aceea de frecvente nu o controleaza nimeni, de fapt iti imaginezi ce vacarm e la nivelul uni oras, cate telecomenzi pot fi "auzite" pe aceeasi frecventa.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am inteles. Atunci o sa caut ceva puternic pe 433Mhz. Doar de curiozitate intreb. Cum este posibil ca politia sa gaseasca locul din care emiti?Si unde as putea afla mai multe despre avantajele in a fi un radioamator?

Editat de nimeni_altci
Link spre comentariu

Daca vor sa te gaseasca, te gasesc in mai putin de 5 minute. Cea mai uzuala metoda este masurarea intensitatii semnalului in 3 puncte diferite din oras, precizia e foarte buna. Si in regim de amator poti fi localizat, 2 oameni cu antene yagi rotesc antenele pana iti receptioneaza semnalul cu amplitudine maxima. La intersectia axelor antenelor te afli tu (adica emitatorul). Sa nu iti imaginezi ca "e noapte si nu e nimeni pe frecventa". Practic o plaja foarte larga de frecvente "vitale" sunt inrregistrate permanent in mai multe puncte din oras/judet si stocate, asa ca poti fi gasit si a doua zi,  nu e musai sa stea cineva treaz in fata "draciilor" Asa ca mai bine fereste-te sa perturbi "anumite servicii". Ia un modul din acela de telecomanda si nu are nimeni treaba cu tine.

A, si inca ceva... nu politia, ca politia nu poate gasi nici macar adresa Mall-ului din centrul orasului. ANCOM-ul se ocupa de stfel de lucruri, si chiar stiu cum se face...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca tot vrei sa faci experimente de ce nu folosesti banda CB ? in 27mhz esti liber si poti emite cu 4W legal si uneori chiar mai mult(cu conditia sa ai emitator bun nu sursa de armonici)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări