nimeni_altci Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 Salut,Daca nu sunt radioamator, care ar fi restrictiile de transmisie pentru mine? Cam la ce modul de RF ar trebui sa ma limitez? Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 Poti transmite/ face qso uri doar in prezenta unui coordonator si folosind o statie si indicativ de club. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iunie 26, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2014 Si daca vreau sa transmit pe 150-200m trebuie sa fac asta? Link spre comentariu
costelusss Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 (editat) Poti sa transmiti in PMR 446Mhz Pmax=0,5W sau in CB 27Mhz Pmax=4W Editat Iunie 26, 2014 de costelusss Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iunie 26, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2014 Si in 433 MHZ , frecventa pentru care sunt facute majoritatea modulelor RF ce limitare de putere este? Link spre comentariu
costelusss Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 (editat) [*]In 433Mhz exista module de mica putere folosite in diferite aplicatii ( de ex telecomenzi ) care au o putere pe undeva la 10mW asigura o comunicatie la 100-200 m undeva pe aici .Se mai gasesc module si in 315Mhz si in general in frecventele ISM Editat Iunie 26, 2014 de costelusss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Poti transmite/ face qso uri doar in prezenta unui coordonator si folosind o statie si indicativ de club. Am eu un feeling ca fara indicativ nu poate opera o statie de emisie nici in prezenta ministrului comunicatiilor!, 1 Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iunie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2014 Credeti ca pentru asta e nevoie de ceva aprobare? http://www.radiometrix.com/content/tx1h . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 (editat) Vazand frecventa pe care lucreaza varianta "europeana", in Romania ai mari sanse sa-ti bata la usa politia locala. Cred ca mult mai usor ti-ar fi sa folosesti asta: http://www.ebay.com/itm/Wireless-433MHz-Radio-Transceiver-Transmitter-Receiver-Module-Remote-Arduino-/360781979489?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item5400481f61 Sunt module pe 433 MHz, folosite pe scara extra larga la telecomenzi auto si practic nu vine nimeni sa te caute, ar insemna sa caute toate telecomenzile auto din oras ). Unele modele permit si codare, astfel incat sa nu interefeze cu semnale venite de la alte dispozitive pe aceeasi frecventa. Practic limitare de putere nu ai propriu-zis, am vazut si module de 0.5W capabile sa transmita la 3 Km in aer liber. Zona aceea de frecvente nu o controleaza nimeni, de fapt iti imaginezi ce vacarm e la nivelul uni oras, cate telecomenzi pot fi "auzite" pe aceeasi frecventa. Editat Iunie 28, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iunie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2014 (editat) Am inteles. Atunci o sa caut ceva puternic pe 433Mhz. Doar de curiozitate intreb. Cum este posibil ca politia sa gaseasca locul din care emiti?Si unde as putea afla mai multe despre avantajele in a fi un radioamator? Editat Iunie 28, 2014 de nimeni_altci Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 Vad ca locuiesti in Bucuresti, ia legatura cu vre-un radioclub. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iunie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2014 Sunt student in Bucuresti. Dar pe vara stau in Targu Jiu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 (editat) Daca vor sa te gaseasca, te gasesc in mai putin de 5 minute. Cea mai uzuala metoda este masurarea intensitatii semnalului in 3 puncte diferite din oras, precizia e foarte buna. Si in regim de amator poti fi localizat, 2 oameni cu antene yagi rotesc antenele pana iti receptioneaza semnalul cu amplitudine maxima. La intersectia axelor antenelor te afli tu (adica emitatorul). Sa nu iti imaginezi ca "e noapte si nu e nimeni pe frecventa". Practic o plaja foarte larga de frecvente "vitale" sunt inrregistrate permanent in mai multe puncte din oras/judet si stocate, asa ca poti fi gasit si a doua zi, nu e musai sa stea cineva treaz in fata "draciilor" Asa ca mai bine fereste-te sa perturbi "anumite servicii". Ia un modul din acela de telecomanda si nu are nimeni treaba cu tine. A, si inca ceva... nu politia, ca politia nu poate gasi nici macar adresa Mall-ului din centrul orasului. ANCOM-ul se ocupa de stfel de lucruri, si chiar stiu cum se face... Editat Iunie 28, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Iunie 28, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2014 Multumesc pentru lamurire. Intrebam pentru ca am vazut un tutorial pe net al unui tip care a facut un balon meteo, folosind pentru transmisie http://www.radiometrix.com/content/hx1 . Si a spus ca a luat o aprobare de la ANCOM si i.au dat voie sa il foloseasca. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 Daca tot vrei sa faci experimente de ce nu folosesti banda CB ? in 27mhz esti liber si poti emite cu 4W legal si uneori chiar mai mult(cu conditia sa ai emitator bun nu sursa de armonici) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum