Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce tranzistoare vintage detineti?

Vizitator overseas

Postări Recomandate

Vizitator overseas

Tranzistorul BFY46 (pinii auriti): NPN silicon mesa transistor intended as AF low power amplifier / fast switch

Posted Image

Editat de overseas
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

E bine de stiut.

Asa cum am spus mai sus a doua cifra reprezinta grupa UCB0 10V.......60V.

A treia cifra din codificare reprezinta amplificarea in curent a tranzistorului (β), astfel:

Cifra 1 amplificarea cea mai mica β=17...45, iar cele cu cifra 3 cea mai mare β=60...200, unde Ic=100mA

In plus punctul de culoare prezinta mai exact amplificarea, astfel:

Rosu................15-35

Portocaliu........25-45

Galben.............35-55

Verde...............45-65

Albastru...........55-80

Violet...............75-100

Alb....................85-180

Mai sunt si alte lucruri de spus despre EFT-uri dar pana acum cred ca am punctat esentialul.

As avea si eu o intrebare,daca nu va deranjeaza.Mai foloseste cineva acesti tranzistori (EFT de ex)?Adica merita sa-i vand sau nu au valoare?

Link spre comentariu

merita sa-i vand sau nu au valoare?

Poti incerca sa realizezi cu ei diverse montaje dupa scheme din anii '70 (de exemplu din revista "Tehnium") care pot fi utile si educative in acelasi timp. Daca nu, poti incerca sa ii vinzi dar pe "piata" nu au un pret atit de mare incit sa spui ca "ai dat lovitura" :rade:

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Poti incerca sa realizezi cu ei diverse montaje dupa scheme din anii '70 (de exemplu din revista "Tehnium") care pot fi utile si educative in acelasi timp. Daca nu, poti incerca sa ii vinzi dar pe "piata" nu au un pret atit de mare incit sa spui ca "ai dat lovitura" :rade:

Valoare au cand repari un RR romanesc sau strain pe Ge, si il poti vinde ca functional...

Link spre comentariu

Tocmai am vandut 230 de BC-uri cu 10 Lei (cred),nu incerc sa dau lovitura,incerc doar sa scap de ce nu-mi foloseste,mai ales ca majoritatea lucrurilor le-am primit de la cineva acum cativa ani,si cu durere-n suflet (pentru altii,nu pentru mine) spun ca acel cineva mi-a dat si un teanc (de aproximativ 40cm) de reviste Tehnium,pe care ghici ce? le-am aruncat  :rade: .pe langa acele reviste,am mai ratacit multe lucruri care la varsta de 14-15 ani,pareau neinteresante,bine ca unele dintre ele le-am pastrat undeva si acum am inceput sa mai vand din ele...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări