Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce tranzistoare vintage detineti?

Vizitator overseas

Postări Recomandate

Diverse tranzistoare cu germaniu :

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted ImagePosted Image

Buna

Va din prima fotografie tranzistori de tip 2SAXXXX si 2SBXXXX.Unul din ele este cu Si.Cel mai probabil 2SBXXXX.

Spor tuturor.

Alex

Editat de allexx1968
Link spre comentariu

Cele din poza n-au. In schimb, sunt infipte intr-o folie de staniol plasata sub cea din carton, se vede partial in partea din stanga jos a pozei. Asa au fost livrate beneficiarului (I.F.I.N.)

Link spre comentariu

Problema e ca folia de aluminiu se oxideaza rapid în aer liber iar oxidul respectiv se strapunge mei greu decât stratul de oxid al portii. Initial au fost livrate cu "chilotei", un inel din cauciuc conductor importat din RDG. În cantitati mari se livrau în vrac, în cutii de tabla cositorita. Nu prea respectau parametri specificati; în special curentul rezidual al portii era cu mult peste datele din catalog iar ambaza era poroasa si higroscopica.

S-au folosit printre altele la detectoarele de incendiu cu camera de ionizare fabricate la AEM.

Editat de franzm
Link spre comentariu

...Nu prea respectau parametri specificati; în special curentul rezidual al portii era cu mult peste datele din catalog iar ambaza era poroasa si higroscopica.....

Intr-adevar.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mi-am luat de curand un tranzistor cu germaniu si mi s-a parut scump comparativ cu cele cu siliciu .As vrea sa stiu daca pretul a fost unul corect .Am dat pe un AC151 de la Siemens 13 lei ,pe un AF261 20 lei si pe o dioda cu germaniu 1N34A 8 lei .As vrea sa stiu parerea voastra .Multumiri anticipate !!!

Link spre comentariu

Mi-am luat de curand un tranzistor cu germaniu si mi s-a parut scump comparativ cu cele cu siliciu .As vrea sa stiu daca pretul a fost unul corect .Am dat pe un AC151 de la Siemens 13 lei ,pe un AF261 20 lei si pe o dioda cu germaniu 1N34A 8 lei .As vrea sa stiu parerea voastra .Multumiri anticipate !!!

In cazul in care postul de mai sus nu e glumet...no comment! V-ati luat o mare teapa.

Link spre comentariu

Pai pretul adevarat e cel pe care l-ati platit...ca nu e cel real,asta e cu totul altceva.Atat timp cat acele produse sunt scoase din fabricatie,nu se gasesc pe raftul unui magazin,fiecare dupa bunul simt cere un pret...daca gasesc musterii sau nu,asta e alta poveste.Se pare ca unii mai gasesc.Din pacate nu exista o referinta la acest tip de piese ca sa se poata spune care pret e mare si care nu(eu cel putin n-am cautat si am banuit ca asa s-a ajuns la preturile enumerate).

Link spre comentariu

Pai pretul adevarat e cel pe care l-ati platit...ca nu e cel real,asta e cu totul altceva.Atat timp cat acele produse sunt scoase din fabricatie,nu se gasesc pe raftul unui magazin,fiecare dupa bunul simt cere un pret...daca gasesc musterii sau nu,asta e alta poveste.Se pare ca unii mai gasesc.Din pacate nu exista o referinta la acest tip de piese ca sa se poata spune care pret e mare si care nu(eu cel putin n-am cautat si am banuit ca asa s-a ajuns la preturile enumerate).

Asa este ,vroiam sa zic de pretul real ,la asta m-am referit .Eu intreb pentru ca am luat aceste piese de la un magazin de electronica,am facut comanda ,si mi-au venit de la firma nemteasca Siemens .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări