parutzu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Salut Domnilor !!Cine ma poate ajuta si pe mine cu un invertor de sudura marca STEL nu STEEL , model MAGIC 122.Imi tot arde tranzistorul tip IGBT GT60M303 , am incercat si am inlocuit din controler integratele si anume : UC3854N , OP07 CP si octocuplorul CNY17-3 (eu am pus CNY17-2 nu cred ca are importanta).La inceput dupa inlocuire si verificarea sursei si a placii de baza (totul OK) , aveam la iesire tensiunea normala de lucru (100 Vcc) , si am incercat sa sudez cu el si a mers pret de 2 cm de electrod dupa care lipea electrodul , si am schimbat iar integratele si nu a mai mers dar nu a ars IGBT pana am avut norocul sa schimb iar UC3845N tot nou (acesta fiind defect din fabricatie) si a ars instantaneu tranzistorul IGBT.Deci rugamintea mea ar fi sa ma ajutati cu o metoda de a proteja acel tranzistor sa nu se mai arda pana termin de verificat intreg aparatul (reglaj amperaj , tensiuni , etc...)Unii au spus ca un zenner de 18 volti in emitorul tranzistorului de comanda fatza de masa ar fi suficient , insa nu cred. Mai este si metoda cu bec de 100 150 de wati inseriat in colector (pe care nu am mai apucat sa o testez nemai avand tranzistor IGBT - foarte scumpi).Asa ca astept parerile voastre si atasez si ceva poze cu controlerul si aparatul Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Rog moderatorul sa-l mute la "Tehnica sudurii". parutzu, acolo vei gasi sprijinul necesar. Link spre comentariu
parutzu Postat Iunie 25, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2014 scuze daca am gresit ca l-am postat aici da nu am stiut , oricum ce intrebare am pus eu tine si de depanare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum