Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare simpla

Vizitator Allexinnu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

4

• cristian1961

1

• ilzul

1

Top autori în acest subiect

Când u1 este pozitivă , ue2 = 2*u1 iar când u1 este negativă ue2 =-2*u1 . Este deci un redresor dublă alternanță cu amplificarea |2|

Link spre comentariu

Păi , era vorba de o întrebare simplă !!! ( Glumesc. ) 

Acu , de acord  să-ți prezint calculul mai ales că nu-i mare lucru. Explică-mi însă mai întâi ce știi tu despre operaționale , sau , mai concret ce înțelegi tu din montajul ăsta , că altfel s-ar putea să pierdem timpul. Scuze !

Link spre comentariu

Hai să încercăm . Etajul din dreapta este un sumator inversor . Tensiunea la ieșirea lui este  -1 ( că e inversor ) înmulțit cu suma  rezultantei intrărilor : [R( aia din dreapta unde scrie ”sau nR ” ) supra R ( aia de la u1 la intrarea inversoare )  totul ori u1 ]+ [R ( din nou aia din dreapta ) supra R/2 aia de la ue1 totul ori ue1] adică minus din față ori{ [ 1 ori u1] plus [ 2 ori ue1]} adică :  -u1 - 2ue1. Eu le-am scris invers , nu contează.

E clar până aici ?

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Nu!!!  Vorbim doar de operaționalul din dreapta ! Deci , în loc de R3/R2 care n-are treabă cu el , ci cu primul , punem , cum am spus , R6/R4

Amplificarea celui de-al doilea operațional este dată de -R6/Rx unde Rx este orice rezistență care ar aduce o tensiune ( de fapt , până la urmă , un curent ) la nodul de însumare = intrarea inversoare. La urmă se adună efectele tuturor intrărilor.

Link spre comentariu

cu ce program scrieti formule matematice ? Am vrut sa va pun ecuatiile dar nu stiu cum sa le scriu frumos. vad ca dv ati scris ecuatia frumos. Multumesc .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări