Vizitator Allexinnu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Cu cat este egala tensiunea de iesire Ue2 ? Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Când u1 este pozitivă , ue2 = 2*u1 iar când u1 este negativă ue2 =-2*u1 . Este deci un redresor dublă alternanță cu amplificarea |2| Link spre comentariu
Vizitator Allexinnu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 As dori, daca se poate o explicatie cum s-a ajuns exact la rezultatul acela. Calculul complet. Multumesc ! Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Păi , era vorba de o întrebare simplă !!! ( Glumesc. ) Acu , de acord să-ți prezint calculul mai ales că nu-i mare lucru. Explică-mi însă mai întâi ce știi tu despre operaționale , sau , mai concret ce înțelegi tu din montajul ăsta , că altfel s-ar putea să pierdem timpul. Scuze ! Link spre comentariu
Vizitator Allexinnu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 pur si simplu nu inteleg care "R"-uri le-a luat.. si vroiam sa inteleg pe schema de mai sus care are rezistentele numerotate Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 (editat) Hai să încercăm . Etajul din dreapta este un sumator inversor . Tensiunea la ieșirea lui este -1 ( că e inversor ) înmulțit cu suma rezultantei intrărilor : [R( aia din dreapta unde scrie ”sau nR ” ) supra R ( aia de la u1 la intrarea inversoare ) totul ori u1 ]+ [R ( din nou aia din dreapta ) supra R/2 aia de la ue1 totul ori ue1] adică minus din față ori{ [ 1 ori u1] plus [ 2 ori ue1]} adică : -u1 - 2ue1. Eu le-am scris invers , nu contează. E clar până aici ? Editat Iunie 25, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator Allexinnu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Am inteles. Deci formula la schema de mai sus este : Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Nu!!! Vorbim doar de operaționalul din dreapta ! Deci , în loc de R3/R2 care n-are treabă cu el , ci cu primul , punem , cum am spus , R6/R4 Amplificarea celui de-al doilea operațional este dată de -R6/Rx unde Rx este orice rezistență care ar aduce o tensiune ( de fapt , până la urmă , un curent ) la nodul de însumare = intrarea inversoare. La urmă se adună efectele tuturor intrărilor. Link spre comentariu
Vizitator Allexinnu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Aa, bun, gata. Am inteles. Multumesc mult ! Link spre comentariu
cristian1961 Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 cu ce program scrieti formule matematice ? Am vrut sa va pun ecuatiile dar nu stiu cum sa le scriu frumos. vad ca dv ati scris ecuatia frumos. Multumesc . Link spre comentariu
ilzul Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 Presupun ca sunt scrise in office word, cu equations (din symbols). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum