Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Siguranta Termica

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cearda

6

• dan cod

3

• gica70

1

• Mircel

1

Top autori în acest subiect

Pot pune o siguranta de:125° 2A 250v?

NU!Cel mult sârmă de cupru de 0,2 mm diametru.În locul siguranţei pune un bec cu incandescenţă de 40-60-100W la 230V (pe rând) şi vezi cât de mult se aprinde. Dacă filamentul celui de 40W abia se înroşeşte înseamnă că sarcina nu prezintă scurt. Totul depinde de ce sarcină ai. Editat de Mircel
Link spre comentariu

NU!Cel mult sârmă de cupru de 0,2 mm diametru.În locul siguranţei pune un bec cu incandescenţă de 40-60-100W la 230V (pe rând) şi vezi cât de mult se aprinde. Dacă filamentul celui de 40W abia se înroşeşte înseamnă că sarcina nu prezintă scurt. Totul depinde de ce sarcină ai.

Ce sa fac cu becul  :84  siguranta care trebuie inlocuita este lipita pe un chopper.

Eu asta am intrebat (pot sa inlocuiesc o siguranta termica 0,5A 277v  cu o sarma s-au cu alta mai slaba)

Nu gasesc siguranta termica exact ca cea originala.

Link spre comentariu

Siguranta termica este folosita in principiu pentru protejarea termina a unui anumit element, cand se depaseste o anumita temperatura aceasta intrerupe un circuit, ori inlocuind-o cu o sarma dispare si protectia aia termica, asta nu inseamna neaparat o catastrofa dar in anumite conditii poate fi important, este deci recomandabil sa se foloaseasca tot siguranta termica, la o temperatura cat mai apropiata celei originale ( dar nu peste ), curentul nu cred ca este batut in cuie.

Link spre comentariu

Cer mult daca vreau sa vad o poza cu zona in tv unde e montata siguranta asta si cu siguranta?Nu de alta dar am o banuiala.

Siguranta este montata sub banda de culoare neagra de la chopper.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări